Een langeafstandsrelatie behouden

Geschreven door Tips voor stellen

Een langeafstandsrelatie behouden

Geen excuses meer! Na het lezen van ons artikel zal u een langeafstandsrelatie nooit meer zien als een probleem om met iemand te zijn.

Mensen geloven in het algemeen dat het niet mogelijk is om een relatie op afstand te onderhouden. In de meeste gevallen is deze gedachte gebaseerd op een eigen ervaring of die van andere mensen.

We hebben allemaal koppels mee gemaakt die niet over de afstand heen konden komen, die na heel hard te proberen de relatie in stand te houden, uiteindelijk uit elkaar zijn gegaan. Alsof dat nog niet genoeg is, gaat de wereld steeds sneller, alles lijkt vooruit te gaan, en het vervangen van dingen met nieuwere dingen is de gebruikelijke trend.

Maar hoe veel dingen er tegen lijken te werken, is het toch altijd mogelijk om een relatie op afstand te laten werken. Het gaat om het bewust zijn over de moeilijkheden, het weten hoe die overwonnen kunnen worden en deze met inzet en vastberadenheid te kunnen overwinnen.

De eerste stap is het richten op de problemen die zich kunnen voordoen:

  • Gebrek aan contact; het grote probleem van lange-afstandsrelaties. Het niet kunnen zoenen van uw partner, het niet kunnen geven van een knuffel als u verdrietig bent en vooral de eenzaamheid van een koud bed ‘s avonds. De nachten zonder de liefde en het gezelschap van de ander eisen hun tol aan elk koppel.
  • Veranderingen. Zoals we hebben gezegd, zijn lange-afstandsrelaties niet te behouden zonder eraan te werken. Levensomstandigheden veranderen constant en met deze veranderingen veranderen wij ook als mens. Deze veranderingen lijken misschien klein, maar na verloop van tijd kunnen ze er voor zorgen dat u het niet meer goed kan vinden met de ander, of dat hij of zij het niet meer goed met u kunnen vinden. 

Het zal niet gemakkelijk zijn om dit op te lossen, er is geen magische manier om alles op te lossen. Naast het liefhebben van uw partner moet u dit ook aan uw partner aantonen, en vechten om hem of haar aan uw zijde te houden. We hebben hier een aantal tips om uw lange-afstandsrelatie te doen werken:

Praat regelmatig

Heb gesprekken met elkaar via Skype, WhatsApp, Facebook. Dit zijn maar een paar van de vele applicaties die ons in staat stellen om te communiceren met mensen aan de andere kant van de wereld en ons helpen om in contact te blijven, dicht bij de andere persoon in zekere zin.

U kan op bepaalde tijden afspreken om met elkaar te praten, of elkaar verrassen. Maar we willen u wel een waarschuwing geven: zorg ervoor dat de gesprekken met elkaar geen verplichting worden. Praat met elkaar als er iets te vertellen valt. Aan het begin zal dit wat vaker zijn, en in de loop der tijd kan het ook zijn dat het wat minder vaak wordt. 

U hoeft zich geen te zorgen maken als jullie elkaar soms niet veel te vertellen hebben, dat is heel normaal. Het belangrijkste is het gesprek zelf, dat het jullie dichter bij elkaar brengt en dat jullie beiden bereid zijn om tijd te maken om met elkaar te praten. Dus laat het geen verplichting worden. Maakt u zich geen zorgen, we zullen u nog meer advies geven om dit te voorkomen.

Laat geen ruimte voor pessimisme

Een langeafstandsrelatie is niet gemakkelijk, dus het is belangrijk dat u er het beste uit haalt. Vooral als u de persoon in de relatie bent die thuis is gebleven.

In dat geval houdt u uw netwerk van vrienden, uw familie, uw werk en uw routines. De andere persoon heeft niets van dat alles, dus het is misschien een goed idee om hem of haar af en toe tegen u te laten klagen.

Natuurlijk bedoelen we niet dat u uw gevoelens moet onderdrukken, maar het is wel een goed idee om te proberen om de ander niet als uitlaat te gebruiken voor elk klein geval, zoals u dat zou doen als jullie elkaar elke dag zouden zien.

Maak van de gelegenheid gebruik om te leren

Of onze partner nu uit een ander land komt of in een ander land woont, is dit een goede gelegenheid om over een nieuwe cultuur te leren, een nieuwe cuisine te ontdekken of misschien zelfs om een nieuwe taal te leren.

Ontdek de plaats waar ze haar nieuwe leven ontwikkelt, hoe haar omgeving eruit ziet en maak gebruik van die informatie om meer te weten te komen en op deze manier uw partner beter te leren kennen. Bovendien, hoe meer u weet hoe meer u haar situatie kan begrijpen en hoe beter u haar kan helpen.

Verwijt elkaar niks

Vooral als dit via een chatroom gebeurt, is het een vreselijk idee, geloof me. In langeafstandsrelaties zijn de gevoelens die u bij uw partner achterlaat belangrijk.

Dus de ander van dingen gaan verwijten zal ervoor zorgen dat u over zal komen als iemand die oorlogszuchtig is, die graag ruzie maakt en dat het niet gemakkelijk is om met u te leven. De logische conclusie is dan dat de psychologische belasting van een langeafstandsrelatie de moeite niet waard is.

Denk goed na voordat u een discussie begint, want het zou de laatste kunnen zijn. En als dat zo is, kan u het niet oplossen door de volgende dag samen een koffie te gaan drinken.

Heb maximaal vertrouwen

Als u een partner die dichtbij is al moet vertrouwen, dan geldt nog meer hoe verder weg ze is. Dus hoe groter de afstand hoe meer vertrouwen u in haar zal moeten hebben. Daarom moet u, als ze uw oproepen of berichten niet beantwoordt, niet meteen slechte dingen gaan denken of vragen gaan stellen.

Ieder mens heeft zijn eigen leven en dat moet u respecteren. 

Natuurlijk zal ze op uw telefoontje antwoorden als ze tijd heeft, maar ze kan dit niet 24 uur lang in de gaten houden, het tegenovergestelde denken is giftig gedrag zal geen enkel koppel gelukkig maken.

Deel hobby’s

Een van de redenen voor het hebben van een relatie met iemand is omdat jullie van soortgelijke dingen houdt. Dus het is misschien een goed idee om samen iets te doen als jullie uit elkaar zijn.

Een goed idee zou kunnen zijn om een online spel samen te spelen. Een paar voorbeelden zijn toepen, Aworded of WoW. Kies iets dat jullie beiden leuk vinden en breng elke week wat tijd met elkaar door dit te doen.

Een andere optie kan zijn om iets te doen zoals koken of schilderen terwijl jullie elkaar op de webcam zien. Het belangrijkste is dat jullie iets hebben om meer leven in jullie gesprekken te brengen en dat jullie wat tijd samen besteden om iets leuks te doen.

Maak het wat pittiger

Dit is vooral belangrijk als jullie elkaar via een datingsite voor vrijgezellen hebben ontmoet. Op dit soort sites zoeken mensen relaties zonder verbindingen, maar toch zijn er veel mensen die elkaar op deze manier hebben ontmoet, en uiteindelijk een stabiele relatie beginnen met elkaar.

Zoals we al eerder hebben aangegeven, is een van de grote problemen van lange-afstandsrelaties het gebrek aan lichamelijk contact, vooral het intieme lichamelijk contact. Één van de manieren om dit gebrek te verzachten is door de gesprekken wat pittiger te maken. 

Vertel aan elkaar wat jullie met elkaar zouden doen, vertel expliciet hoe graag jullie elkaar willen zien, suggereer ideeën voor jullie volgende ontmoeting, neem foto’s, of als jullie tijd en ruimte hebben, heb dan een videogesprek en laat uw fantasie de vrije loop.

Voordat u de lingerie die u voor het videogesprek van vanmiddag heeft gekocht aantrekt en uw kleine nummer doet, moet u er zeker van zijn dat zowel u als uw partner alleen thuis zijn of dat u op zijn minst de nodige privacy heeft.

Ik denk niet dat u wilt dat iemand die dicht bij u is u ziet, of dat het eerste wat uw vriendin’s huisgenoten van u zien, uw naaktheid is, of dat deze dingen gebeuren en op het internet belanden.

Verras elkaar

Het internet en de telefoon zijn essentiële communicatiemiddelen, ze zijn noodzakelijke instrumenten om de afstand te overbruggen. Maar als u uw liefde en interesse wilt tonen aan uw partner, is het misschien een goed idee om een ouderwetse brief te sturen.

Het schrijven van een brief in uw eigen handschrift zorgt ervoor dat het iets bijzonders is, bovendien kan u zich erin uitdrukken zonder angst om onderbroken te worden, en kan u zich zonder schaamte openstellen en uw diepste gevoelens laten zien.

Dit is zeker het soort gebaar waar elke partner dankbaar voor zal zijn, en zo niet, denk dan aan de tijd die is verstreken sinds iemand u een liefdesbrief schreef en wat het betekent om er vandaag een te ontvangen.

U kunt ook contact opnemen met een bloemist of bakker in de buurt en een cadeau laten bezorgen bij haar thuis of op haar werk.

Maar we raden de brief aan, het heeft meer symbolische waarde en u kan er veel meer aan toevoegen met een mooie en goed doordachte tekst.

Maak plannen

Een van de dingen die de meeste koppels verenigen is het idee om samen een toekomst te hebben.

Planning is de eerste stap in het bouwen van die toekomst. Het is een goed idee om te praten over wanneer jullie vakantie hebben en om ze zoveel mogelijk te laten samenvallen. Jullie kunnen nadenken of u haar op de volgende reis gaat opzoeken in de stad waar ze werkt, of of zij u komt opzoeken of misschien zelfs of jullie met z’n tweeën een romantisch uitstapje gaan maken.

Dit proces kan jullie veel dichter bij elkaar brengen, uiteindelijk is het een spannende activiteit die jullie samen doen en het is leuker dan te praten over hoe erg jullie de afstand vinden.

U moet heel voorzichtig zijn met het plannen van verrassingsreizen.

U moet namelijk heel zeker zijn van de data waarop u het gaan doen en u moet er ook zeker van zijn dat het is wat uw partner wilt.

Als u de eenzijdige beslissing neemt om zo een reis te maken, neemt u de mogelijkheid van uw partner weg om zijn of haar mening te geven en laat u die op een bepaalde manier achterwege.

Ondanks alles wat wij hebben geadviseerd, is het belangrijkste om van uw partner te houden, hem/haar te vertrouwen en bereid te zijn om te lijden.

Langeafstandsrelaties zijn niet gemakkelijk, je moet hard werken en het kan je bloed, zweet en tranen kosten, maar sommige mensen denken dat afstand een relatie kan versterken als jullie deze problemen overwinnen.

Als het niet lukt om een langeafstandsrelatie te hebben met uw partner, kunt u altijd een radicalere aanpak proberen. Stel bijvoorbeeld aan uw partner voor om een nieuwe ervaring op te doen en jullie bij Afspraak.nl aan te sluiten. Veel koppels, zowel mannen als vrouwen, wachten op u, en het kan het duwtje in de rug zijn dat uw relatie nodig heeft om naar het volgende niveau te gaan.

Iemand is nu op zoek naar u.

Delen is liefhebben!

Summary
Een langeafstandsrelatie behouden
Article Name
Een langeafstandsrelatie behouden
Description
Geen excuses meer! Na het lezen van ons artikel zal u een langeafstandsrelatie nooit meer zien als een probleem om met iemand te zijn
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo