Heeft u binnenkort uw eerste date? Lees hier alle tips voor een soepel verloop!

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips om te flirten

eerste-date

Eerste date

Een eerste date blijft een spannend. Een eerste ontmoeting, of de eerste keer met z’n tweetjes. Wat helpt er nou tegen die vervelende zenuwen, en wat moet u wel of niet doen? De leukste activiteiten en activiteiten die u beter kunt bewaren voor later. In dit artikel gaan we dieper in op de eerste date, lees snel verder voor als dit u binnenkort te wachten staat!

Uiterlijk

Wat moet u aandoen? Moet u meer of minder make-up opdoen? En welke parfum? Allemaal vragen die vaak door uw hoofd spoken als u een date gepland heeft. De belangrijkste regel is dat u zichzelf bent en blijft. Kleed u zoals u altijd doet, en gedraag u zoals u bent. Het heeft namelijk geen zin om zich als iemand anders voor te doen, want zo stel je de verkeerde voor. Blijf uzelf, en zorg ervoor dat de ander u leuk vind zoals u bent. Iedereen heeft wel dat ene shirtje of bloesje wat lekker zit, waar u niet in zweet, of de parfum in blijft hangen. Kleed u ook niet te sexy, het is ten slotte een eerste ontmoeting met dus ook een eerste indruk. Dit geld uiteraard ook wanneer u zijn/haar ouders voor het eerst ontmoet.

Activiteiten

Een eerste date blijft hoe dan ook altijd een beetje spannend. Het is belangrijk dat het prettig voelt, en het zo min mogelijk ongemakkelijk is. Een drankje doen kan altijd, maar hierbij hebben jullie meteen veel oogcontact en moet er veel gepraat worden. Maar wat zijn nu andere activiteiten in plaats van altijd maar dat drankje? Neem activiteiten zoals Glow golf, samen naar een gamehall of een escaperoom. Bij deze activiteiten zijn jullie bezig en lachen jullie hoogstwaarschijnlijk veel. Jullie leren elkaar kennen, en door een drankje achteraf te doen komen ook de serieuze onderwerpen aan bod. Creëer gezelligheid en heb plezier, en is het toch niet zo gezellig? Het duurt vaak maar kort!

Ga voor een date die alleen ook leuk zou zijn of met vrienden of vriendinnen. Zorg ervoor dat u er plezier aan heeft, maar ook zeker de ander. Ga niet iets met paarden doen terwijl uw date allergisch is voor paarden. Bespreek dit samen, en kom zelf ook met leuke ideeën voor jullie eerste date!

Slechte date ideeën

Een echte no go voor een eerste date is uiteten. Het klinkt heel leuk en romantisch, met een kaarsje en een wijntje maar is het vaak echter niet. Jullie hebben elkaar vaak nog nooit gezien of nog maar één keer. Een etentje duurt vaak lang, en daardoor kunnen er wat stiltes vallen. Maar laten we niet het eten vergeten, aan een botten knagen of knoeien met de soep. Let op met wat u besteld, want soms is het niet zo charmant voor de ander. Ook de bioscoop klinkt aantrekkelijk bij een eerste date, het is donker en het praten is wat minder. Maar nadat jullie elkaar even gesproken hebben, nemen jullie plaats tegenover een scherm voor 1,5 uur. Je emoties worden continu geprikkeld, en na de film is je energie afgezwakt voor dat ene drankje achteraf.

Wie betaald?

Het ongemakkelijkste moment van een eerste date is misschien nog wel bij het betalen. “Mogen wij de rekening alstublieft?” U voelt de kriebels al, maar wie betaald?! Het is altijd goed om te zeggen dat u betaald, maar om te splitsen is ook zeker een aanrader. Apart afrekenen is dan misschien wat overdreven, maar stuur elkaar een tikkie en alles komt goed. Zo heeft u ook meteen het telefoonnummer van de ander, en kunnen jullie wat afspreken voor een vervolgdate! Het nummer vragen is dan niet meer nodig, en het betalen is mooi gesplitst.

De zenuwen

Veel mensen hebben wat last van zenuwen als het gaat om een eerste date. De een wat meer dan de ander, maar vaak heeft iedereen er wel last van. Laat het gewoon over u heenkomen, want u bent echt niet de enige. Maak het bespreekbaar, zodat het wat luchtig word. De ander zal dan vast en zeker zeggen dat hij/zij ook wat zenuwachtig is. Zo hebben jullie meteen wat te lachen!

Drink een extra drankje, alcohol maakt het meestal wat losser en zo voelt u zich meer op uw gemak. Maar let op dat de alcohol uw zenuwen niet over gaan nemen, teveel drinken op een eerste date is namelijk geen goed idee.

Pas op!

Is het een date vanuit een datingapp of een andere methode waardoor u uw date nog nooit gezien heeft? Zorg er dan voor dat andere van uw afspraakje af weten. Het komt namelijk regelmatig voor dat u een date heeft met een heel ander persoon dan op die leuke foto. Dit kan een gevaarlijke afloop hebben, of u krijgt een teleurstelling. Zorg er dus voor dat jullie van tevoren bijvoorbeeld even geskypet hebben.

Maar niet alleen dat is een gevaar voor een eerste date. Let op uw houding, en laat uw telefoon weg. Een houding zegt veel over hoe u de avond vind. Ook de telefoon kan een sein afgeven dat u het liefst weg wilt, en u bijvoorbeeld iemand appt om u te komen ophalen.

Het afscheid

Een kus op een eerste date kan altijd, maar laat wel zeker een indruk achter. Het zegt veel over uzelf, over hoe netjes u bent op het gebied van seks. Vaak is het slim om die eerste kus te bewaren voor een vervolg date of voor nog wat later. Een kus op de wang, of een kleine knuffel kan weinig kwaad en is zelfs heel sociaal. Bedank hem/haar voor de leuke avond en voor eventueel het voorschieten of betalen. Vraag hoe de ander thuis komt, en misschien kunt u wel helpen of zelfs de ander thuis brengen.

Kortom, eerste dates zijn altijd spannend, en is het altijd de vraag wat jullie moeten gaan doen. Vergeet niet uw houding goed te houden, u te kleden zoals u het zelf fijn vind en te betalen zoals jullie beiden willen. Pas altijd op voor als u uw date nog niet kent, en kies de juiste activiteit voor beide!Benieuwd geworden naar andere artikelen over dating? Kijk eens naar onze blogs over online dating en speed dating.

Delen is liefhebben!

Summary
Heeft u binnenkort uw eerste date? Lees hier alle tips voor een soepel verloop!
Article Name
Heeft u binnenkort uw eerste date? Lees hier alle tips voor een soepel verloop!
Description
Lees in dit artikel alle tips voor uw eerste date, zodat u een onvergetelijke indruk achter kunt laten!
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo