Hoe kom je er achter of je verliefd bent? We geven je wat tips

Geschreven door Tips voor stellen

Hoe weet je of je verliefd bent

Hoe weet je of je verliefd bent? Dan moet je eerst begrijpen dat liefde een van de meest complexe emotionele ervaringen is. En het is niet altijd makkelijk om de tekenen van verliefd zijn te begrijpen wanneer je het bent. Vaak wordt het verward met de behoefte om een band met iemand te hebben, met intimiteit of passie en seks.

Maar, maak je geen zorgen, bij Afspraak, zullen we je de tekenen uitleggen zodat je weet dat datgeen wat je voor die persoon voelt iets meer is dan alleen een connectie, en of je het liefde kunt noemen.

Wanneer weet je of je verliefd bent?

“Verliefdheid is een voorbijgaande staat waarin een persoon zich sterk tot een ander aangetrokken voelt. Maar echt van iemand houden gaat veel verder dan deze emotie”.

Paul Hudson, filósofo, escritor y empresario 

Een taal dient niet alleen om te kunnen communiceren, maar ook om gedachten op te wekken. Je denkt met woorden. Nou, liefde is een van die woorden die moeilijk te definiëren is, net zoals veel belangrijke woorden. Zoals vrijheid bijvoorbeeld. Wanneer weet je of je verliefd bent? Voel je niet rot als je niet weet wat je in godsnaam voelt.

Conceptueel, gaat liefde over een emotionele verandering veroorzaakt door een intense en onbeheersbare emotie. Wanneer we in de aanwezigheid zijn van de persoon naar wie we ons aangetrokken voelen, voelen we een gevoel van geluk en welzijn, krijgen we vaak een snellere hartslag en voelen we ons soms nerveus.

Verliefdheid correspondeert met dat we ons gelukkig voelen. Wanneer liefde op het eerste gezicht voorkomt, ben je verliefd en die persoon ook op jou, je voelt een onweerstaanbare wens om met die persoon te zijn, verder te leren kennen je in diegene zijn leven te verdiepen.

Vanaf een psychologisch kijkpunt, wordt liefde verklaart met de driehoekstheorie van Sternberg. Dankzij deze theorie kennen we vandaag de dag zeven types van liefde die kunnen optreden volgens de combinatie van de drie fundamentele elementen: itimiteit, toewijding en passie.

driehoekstheorie van Sternberg

Hoe weet je of je van iemand houdt?: Tekenen van liefde

Weet je niet hoe je kunt weten of je van iemand houdt? Heb je een partner, maar twijfel je over je gevoelens voor die persoon? Hieronder zullen we je vertellen wat de belangrijkste tekenen zijn die laten zien of wat je voelt echt liefde is.

Je houdt van haar, zelfs in je gedachten

Een duidelijke indicatie om te weten of je daadwerkelijk van deze persoon houdt is wanneer diegene niet uit je gedachten te halen is. Haar herinneren maakt je één met haar, het trekt je aan, het roept en voedt het verlangen om samen te zijn

Een teken dat de twijfel wegneemt of je van iemand houdt, is wanneer je iets ziet en denkt: “Ik weet zeker dat ze dit leuk vindt” of “Ik laat het haar zien om samen te lachen”.

Je bent een beter persoon bij haar

Je voelt je begrepen, vrij en op je gemak bij haar. Dat zijn tekenen dat de ander op voor jou en de relatie gaat. En dat je je op je gemak voelt en dat gevoel van veiligheid voelt. Empathie en respect zijn fundamenteel om liefde te laten stromen en om te blijven groeien.

Moeilijkheden blijven niet altijd weg, dat is waar. Maar als jullie elkaar desondanks begrijpen en samen tot een oplossing of onderhandeling komen, is dat een goed teken. Het belangrijkste is dat jullie elkaar uiteindelijk accepteren

Wanneer je er echt achter komt dat je verliefd bent, komt er een gevoel omhoog van dat je een beter mens moet zijn en om je zowel individueel als samen te evolueren. Het feit dat je alleen friends with benefits was gaat nu naar een volgend niveau.

Jullie vertrouwen elkaar

Jaloezie kan veel kwaad doen in een relatie en zelfs de relatie saboteren . Een stel dat van elkaar houdt, vertrouwt elkaar en weten dat desondanks het verleden er geen bedrog of ontrouwe zal zijn.

hoe weet je of je verliefd bent

Als je verliefd bent op iemand, zijn je emoties altijd het hoogst.

Als je verliefd bent, produceren je hersenen de meest verbazingwekkende chemische cocktail, waardoor je het gevoel hebt dat je op een wolk zweeft. Het gevoel alsof je zweeft komt omdat je verliefd bent op iemand en het is een gevoel dat je nooit wilt dat weg gaat.

Maar wees voorzichtig, hoewel niemand uit die wolk wil komen, is het probleem dat je op een gegeven moment onvermijdelijk instort.

Als je van iemand houdt, ben je al bij het doel.

Als je doel bij het beginnen van een relatie was om verliefd te worden en je hebt het al bereikt, dan kan dat beangstigend zijn. Omdat je de behoefte voelt om vooruit te blijven gaan.

Maar vergeet niet dat aan alles in het leven een einde komt. Het gaat er niet om de hele tijd vooruit te willen gaan en altijd willen blijven bouwen aan iets groters. Wat je wel kunt doen, is versterken wat je al hebt.

Verliefd zijn op iemand betekent niet alleen dat je begrijpt dat wat je hebt alles is wat je nodig hebt, maar dat je die band voor onbepaalde tijd wilt versterken.

Wat zegt de wetenschap?

Om te weten wat het betekent om verliefd te zijn, moet je opletten op de signalen die je lichaam afgeeft. De wetenschap zegt dat verliefd zijn een kwestie is van scheikunde waarbij verschillende organische processen betrokken zijn en de natuurlijke vrijlating van dopamine.

Verliefd zijn kan als een drug zijn die ons binnendringt en soms zijn we ons er niet eens van bewust. We zien eruit als simpele liefdesjunkies. Dus laten we eens kijken wat de wetenschap erover zegt

Het voelt alsof je hallucinieert

Uit een onderzoek van het Kinsey Institute bleek dat het brein van iemand die verliefd wordt, lijkt op het brein van iemand die cocaïne heeft gebruikt. De oorzaak hiervan is dopamine. Wetenschappelijk gezien bindt cocaïne, wanneer het wordt geconsumeerd, aan het dopamine-transporteiwit en blokkeert het het normale afbrekingsproces, wat resulteert in een ophoping van dopamine in de synaps. Dus net als wanneer je verliefd bent, worden de plezierige effecten van deze drug Te estresas mucho últimamente

Liefde wordt geassocieerd met warme en verwarrende gevoelens. Het kan echter ook een enorme stress opwekker zijn. Het is bewezen dat wanneer je verliefd bent, de hersenen cortisol afgeven, het zogenaamde stresshormoon. Als je geduld de laatste tijd steeds minder is of als je gek wordt van dingen waar je voorheen niet twee naar om keek, kan het zijn dat je gestrest bent, of het is een ander teken dat je verliefd bent.

hoe weet je of je van iemand houdt

Het kan zijn dat pijn je niks doet

De Stanford Universiteit van Geneeskunde voerde een onderzoek uit waarbij deelnemers naar een foto keken van iemand van wie ze hielden en ontdekten dat deze handeling matige pijn tot 40% verminderde en ernstige pijn tot 15%.

Conclusies

Weten dat je verliefd bent is een echt gevoel, geen fantasie

Het lijkt misschien een voor de hand liggende uitspraak, maar dat is het niet. Als je echt van iemand houdt, doorloop je verschillende fasen, goede en slechte.

Onthoud echter dat liefde geen onfeilbaar gevoel is, zoals in de films. Als je je afvraagt ​​hoe je liefde toont, zijn er veel manieren om het te doen. Evenals vele soorten relaties en vele andere manieren van liefhebben. Het belangrijkste is dat je weet wanneer je echt verliefd bent.

Respecteer de ander, dat jullie je beiden vol en gelukkig voelen en uitspreken wanneer moeilijkheden zich voordoen. Dit zijn de belangrijkste tekenen die je laten zien dat je echt verliefd bent.

En ben je nog op zoek naar je wederhelft, dan kun je beginnen bij Afspraak, de website die je in contact brengt met vrouwen die op zoek zijn naar allerlei soorten relaties. Wil je een nacht vol passie of wil je iemand vinden die je laat zien hoe het is om weer verliefd te zijn? Schrijf je in en vind het type relatie dat je wilt.

Het beste van alles, het is gratis.

Delen is liefhebben!

Summary
Hoe weet je of je verliefd bent? Tips om erachter te komen
Article Name
Hoe weet je of je verliefd bent? Tips om erachter te komen
Description
De tekenen om te weten of je verliefd bent zijn niet eenvoudig. Liefde wordt verward met passie en seks. Ontdek hier of je echt verliefd bent
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo