Hoe kom je over een relatiebreuk heen

Geschreven door Tips om te flirten

je over een relatiebreuk heen

Wanneer een paar uit elkaar gaat, komen er negatieve en intense gevoelens voor, leer hoe je over een relatiebreuk heen.

Het belangrijkste in deze gevallen is stap voor stap verdergaan, koste wat het kost, hoe lang het ook mag duren, om zo psychologisch te helen. 

Als je dit niet doet, als je niet verder gaat, als je blijft hangen in de sleur van duistere donkere emoties, kan je in de toekomst geen gezonde relaties hebben.

Ook niet met jezelf.

Stap 1: Wat te doen op korte termijn als de liefde voorbij is

Om te weten wat je moet doen met wat je voelt moet je eerst weten wat het is dat je voelt. Om hier achter te komen, moet je het op een of andere manier uiten.

Het verbaal uiten is prima, maar het is veel beter als je voor een vel papier gaat zitten en het uitschrijft.

Schrijven duurt langer dan iets zeggen. Dit dwingt je om langzaam na te denken, dit is essentieel om helder te kunnen denken.

Oké, en nu? Welke gevoelens kunnen opkomen na een breuk?

Hier zijn een aantal ingrediënten voor hartenbreuk. En er zijn er nog veel meer:

  • Ontkenning
  • Pijn
  • Afwijzing
  • Woede
  • Angst
  • Schaamte
  • Verdriet 

Het goede nieuws is dat er dingen zijn die je meteen kunt doen na het lezen van dit artikel om te beginnen met je beter te voelen. 

Jezelf opnieuw vinden

Wanneer je in een relatie bent geweest, zeker in een lange relatie, gebeurt het snel dat je jezelf vergeet. Het zal moeilijk zijn je te concentreren op de positieve aspecten die overblijven, maar je kunt van de situatie leren en het zien als een mogelijkheid voor zelfontdekking

Is er een activiteit wat je altijd al hebt willen doen of een plek die je altijd al wilde bezoeken, of dingen die je altijd al wilde proberen, maar eerder nooit aan toe kwam? Nu is het moment om het te doen.

therapie je over een relatiebreuk heen

Overweeg hulp te zoeken van een professionele therapeut

Psychotherapie, ook wel gesprekstherapie genoemd, kan je  helpen en jouw emoties onder ogen te zien en tegelijkertijd manieren te vinden om ze te overwinnen. Overweeg om een ​​therapeut te zoeken die gespecialiseerd is in dit soort problemen.

Houd je sociaal actief bezig

Soms kan de pijn van een breuk zo heftig zijn dat je alleen maar alleen wilt zijn, wilt luisteren naar deprimerende liedjes en vier keer netflix uit kijkt terwijl je je vol eet met chocolade. 

Maar in de realiteit is de steun van vrienden en familie enorm belangrijk. Probeer je dus niet op te sluiten in deze kwetsbare momenten. 

Je omgeving kan je helpen je het hoofd boven water te houden en laat je zien dat je personen om je heen hebt die van je houden, wat er ook gebeurt. 

Reorganiseer je leven

Soms betekent een breuk dat een of beide personen moet(en) verhuizen uit de gedeelde woonruimte. 

Bovenop de stress van het verhuizen, kan de emotionele last nog hoger worden als jij en je partner waardevolle spullen delen – de hypotheek lijkt ineens toch niet zo een goed idee? – jullie kinderen hebben..

Daarbij kan het stoppen van het delen van uitgaven het leven ineens compliceren.

De gedachte om weer bij je ouders te moeten wonen -tijdelijk, schrik niet- of bij een van je vrienden om geld te besparen, als dat nodig is, is iets waar je over na moet denken en kan helpen totdat de situatie zich stabiliseert.

Stap twee: opzoek naar oplossingen voor de lange termijn

Het eerste is om de emotionele achtbaan te beheersen. Breng een rij van acties van groei op gang om de rit aangenamer te maken. 

En wanneer je dit hebt gedaan, moet je wat doen met de groei die je hebt doorstaan.

geestelijke gezondheid om over een breuk heen te komen

Stap 1: Zorg voor je mentale gezondheid

Pijn is een proces dat geen vaste duur heeft. Er zijn mensen die in een paar weken door het proces gaan, anderen doen er jaren over, en sommige komen er nooit overheen. 

Het toestaan van het voelen van deze nieuwe emoties en het omgaan met de nieuwe omstandigheden is essentiëel voor je mentale gezondheid. Je kunt er ook zeker van zijn dat je zorgt voor je mentale gezondheid door tijdens een breuk je sociaal en fysiek actief bezig te houden. Dit kan helpen de pijn te verlichten en de depressie die je misschien ervaart, te verminderen.

Stap 2: Verlaat niet ook jezelf

Voor jezelf zorgen is altijd belangrijk en zeker na een relatiebreuk. Het gezegde dat iemand voor zichzelf moet zorgen/van zichzelf moet houden voordat ze voor iemand anders kunnen zorgen/van iemand anders kunnen houden is geheel waar. 

Als je iets begint om voor jezelf te zorgen op de lange termijn -je wordt vegan, of je schrijft je in bij een sportschool, of je stopt met roken- dan zullen de resultaten daarvan worden overgebracht aan diegene om je heen. 

Stap 3: herstel je vertrouwen

Afhankelijk van de omstandigheden rondom de breuk, kan het vertrouwen in anderen verloren zijn.

Maar het is iets wat je weer moet herstellen.  

Het is onmogelijk om een oprechte relatie te hebben op welk gebied dan ook, als er geen vertrouwen is tussen de beide partijen. 

Weer opnieuw vertrouwen winnen kan een tijdje duren. Nogmaals: een therapeut kan strategieën aanbevelen om je te helpen het vertrouwen in relaties te herstellen. 

Stap 4: Leer om met nieuwe relaties om te gaan

Voor sommige mensen is het verleidelijk om de pijn van een breuk te verzachten door een nieuwe stabiele relatie in te gaan. Maar “stuiteren” is niet altijd verstandig, omdat het je nieuwe relatie negatief kan beïnvloeden.

Neem voldoende tijd om te huilen en om je emoties geheel te verwerken voordat je verdergaat.

De hoeveelheid tijd verschilt, vanzelfsprekend, van persoon tot persoon.

iemand te vergeten

Tips om iemand te vergeten

Een relatie is een gewoonte. Dus, als je iemand wilt vergeten moet je alle dingen die je aan die gewoonte doen laten denken of aan die gewoonte herinneren elimineren.

Hetzelfde als stoppen met roken.

Als je wilt stoppen met roken is de eerste stap alle asbakken verwijderen uit het huis. 

Dus doe de oppervlakkige dingen die je aan hem of haar herinneren weg. De karikatuur die jullie in Parijs hebben laten maken? In de prullenbak. De telefoonhouder die je schoonmoeder je heeft gegeven en die je altijd al hebt gehaat? in de prullenbak. Doe hetzelfde met alle overbodige voorwerpen die je aan de relatie herinneren.

Let op: gooi de mooie dingen die uit de relatie zijn voortgekomen niet weg, vooral niet aan het begin van de relatie: gedichten, liedjes, bioscoopkaartjes, dat soort dingen die je aan speciale momenten doen laten herinneren. Bewaar ze op een lastig te bereiken plek en bekijk ze weer een keer als je “genezen” bent. Dit is niet om het verleden te idealiseren – iets onvermijdelijks aan de andere kant – maar om je aan de liefde te herinneren die je kon voelen.

Om zo te zien dat op het juiste moment, niets je er van zal weerhouden om dat weer te voelen. 

Je hebt geen partner nodig om gelukkig te zijn

Of in andere woorden: je hebt geen vaste relatie nodig om gelukkig te zijn. De romantiek die ons wordt verkocht met (slechte) literatuur, films, televisie en al helemaal wat het waardesysteem is dat over een groot deel van de westerse cultuur wordt erkent, dat ze ons vertellen dat je een zogenaamde zielsverwante moet vinden om gelukkig te zijn.

Je wederhelft.

ik zal het nog eens herhalen voor je, omdat de connotaties van deze schijnbaar onschuldige uitdrukking altijd hardnekkig zijn gebleken. Je wederhelft

Dus dat wil zeggen dat we incompleet zijn.

Nou ik heb nieuws voor je: het is niet waar. Jij alleen bent meer dan genoeg. 

Je hebt niemand nodig om je compleet te maken, hoewel het wel waar is dat je geluk moet delen.

Tegenstrijdigheid beheersen is een van de sleutels tot het leven.

Friends with benefits: het web van contacten die je kan helpen.

Eerder heb ik gezegd dat je misschien een tijd voorbij moet laten gaan voordat je met een nieuwe relatie begint, maar wat weerhoud je van een speciale vriend(in)?

Je afleiden door nieuwe mensen te leren kennen is iets net zo gezond als het hebben van een hobby.

Dit moet je wel niet te serieus nemen. Of tenminste tot het geen pijn meer doet om aan de persoon te denken die je heeft verlaten. Tot het op z’n minst je reis compleet maakt en het je het beste cadeau heeft gegeven wat je kunt krijgen in het leven:

Wijsheid.

De volgende keer: Hoe kom je over een breuk heen (II).  En die gaat over, degene zijn die het uitmaakt, ervaart ook pijn.

DOEL Als een koppel uit elkaar gaat brengt dat zulke negatieve gevoelens naar boven, dat veel mensen er niet toe in staat zijn om er mee om te gaan. Wil je weten hoe je dat wel kunt doen? Lees dan verder.

Over een breuk heen komen, hoe je over een breuk heen komt, wat te doen als ze je verlaten, hoe je een breuk aanpakt

Delen is liefhebben!

Summary
Hoe kom je over een relatiebreuk heen
Article Name
Hoe kom je over een relatiebreuk heen
Description
Wanneer een paar uit elkaar gaat, komen er negatieve en intense gevoelens voor, leer hoe je over een relatiebreuk heen
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo