Mijn partner heeft een verslaving, wat doe ik hieraan?

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips voor stellen

mijn-partner-neemt-drugs

U hebt uw partner ontmoet tijdens het stappen. Hij of zij was de beste. De intieme relaties waren geweldig en jullie zijn zelfs samen gaan wonen, ook al waren jullie een van die liberale stellen.

Maar nu gaat alles fout. Uw partner neemt drugs maar u houdt heel veel van hem / haar.

Wat kan u doen?

BELANGRIJKE MEDEDELING

De Blog Afspraak behandelt onderwerpen met betrekking tot seksualiteit en partners altijd serieus en professioneel, en dit artikel is daar geen uitzondering van. Maar de kwestie van verslavingen is erg complex. Daarom willen we u waarschuwen: alles wat u in dit artikel staat zijn richtlijnen die in twijfel getrokken kunnen worden. Ondanks dat het met grote zorgvuldigheid is geschreven en gebaseerd is op officiële documenten, informatie van primaire bronnen en medische onderzoeken door professionals in deze sector, moet het als advies worden gezien. Daarom is het het beste om naar een geaccrediteerde professional te gaan als u vermoedt dat uw partner de controle over drugs heeft verloren (als hij er ooit een heeft gehad).

Durvende mannen en vrouwen

Om voor de eerste keer een verslavend middel te nemen, moeten er volgens actuele informatie verschillende dingen gebeuren:

  1. Nieuwsgierig zijn
  2. Niet bang zijn
  3. Het verkeerd zijn met uw leven.

De bovenstaande drie dingen hoeven niet tegelijkertijd te gebeuren, maar het kan gebeuren.

Zonder de derde optie in de vergelijking is de kans op een verslaving waarschijnlijk, afhankelijk van de stof. Als u de derde ook toevoegt, is het bijna zeker dat er zich een verslaving zal ontwikkelen.

Click hier als u het document over de consumptie van psychoactieve middelen en de afhankelijkheid hiervan van de World Health Organisation (WHO) wilt lezen (in het Engels).

Het feit is dat het hebben van een partner en ontdekken dat hij of zij een probleem heeft met drugsmisbruik een van de grootste tegenslagen is die u in het leven kan overkomen.

Laten we kijken wat je kunt doen

Wat u kunt doen wanneer uw partner problemen heeft

Een date met iemand hebben die op een andere planeet woont is verschrikkelijk vervelend. Samenwonen met zo iemand kan verschrikkelijk zijn. Vooral als u veel van hem of haar houdt.

verslaafde

Een verslaafde doet er alles aan om het middel te krijgen waar hij van afhankelijk is en zal zijn verplichtingen missen terwijl hij onder de invloed is of van hen probeert te herstellen: liegen, stelen, zijn huishoudelijk werk missen, werk missen, niet voor kinderen zorgen zoals het hoort … de lijst is lang.

Maar als u die persoon als een slecht persoon ziet en niet als een ziek persoon, is de kans dat hij herstelt bijna nul.

Een verslaving is bijna altijd sterker dan liefde. Niet omdat de verslaafde niet langer kan liefhebben, maar omdat het brein van een verslaafde wordt gecontroleerd door een specifieke substantie.

Laten we eens kijken wat u wel en niet moet doen als u te maken hebt met iemand van wie je houdt en die met dit grote probleem leeft.

1. Accepteer dat u letterlijk een giftige relatie hebt.

Net na het ontdekken dat uw partner op ongecontroleerde wijze drugs gebruikt, zijn de negatieve gevoelens die u zullen binnenvallen onvermijdelijk maar contraproductief. De ontkenning van het probleem de eerste van hen.

Waarom zo je zoiets ontkennen? Het is een manier van zelfverdediging. Het vermogen tot zelfbedrog is iets heel menselijks, maar u moet het overwinnen, het probleem onder ogen zien en in actie komen

Onthoud: liegen tegen u, wat geld uit uw portemonnee hebben gestolen of erger dingen betekent niet dat hij of zij niet van u houdt.

Als u hieraan twijfelt, denk dan aan het moment wanneer u verliefd werd en aan de goede eigenschappen die hij of zij heeft.

Niemand is slechts één ding,is gewoon een junkie. Niemand is gewoon een muzikant. Is gewoon een loodgieter. Niemand is gewoon een kankerpatiënt. Mensen zijn gelukkig veel dingen tegelijk.

We staan erop: onthoud de goede dingen.

Zelfs als u ze nu niet ziet, heeft hij of zij ook goede eigenschappen. Simpelweg verbergt de ziekte deze eigenschappen.

2. Confronteer hem of haar niet, maar confronteer ze met het probleem wat hij of zij heeft

Discussiëren helpt nergens tegen. Hem of haar dingen verwijten helpt niet. Zeggen hoe teleurgesteld u bent ook niet.

In elk geval verergeren deze verwijten het probleem alleen maar.

In een crisismoment kan een verslaafde die inziet dat hij/zij zijn/haar partner die hij/zij liefheeft pijn doet, met volledige oprechtheid zeggen dat hij/zij nooit meer drugs zal nemen, maar hij/zij zal dit bijna zeker wel weer doen, wanneer de impuls de controle overneemt.

En dan zal hij/zij weer liegen om voor te komen dat hij/zij u weer pijn doet en jullie zullen dan beiden als hamster gevangen zitten in een pijnlijk en absurd doordraaiend wiel.

Niemand lost een probleem op omdat iemand hem zegt dat te doen.

Hij/zij kan het probleem pas oplossen als hij/zij inziet dat de nadelen, in dit geval van een verslaving (wat er veel zijn en die zeer ernstig zijn), opwegen tegen het voordeel.

In dit geval is dat er slechts één en het is niet relevant is in vergelijking met de nadelen: de perceptie van het plezier dat hij/zij heeft van het effect van de stof waaraan hij/zij verslaafd is.

En zelfs als een verslaafde zich realiseert dat de nadelen groter zijn dan het voordeel, is het nog steeds niet zo makkelijk.

Een verslaafde kan zich bewust zijn van de voor- en nadelen van zijn/haar ziekte en nog steeds consumeren.

Hij/zij heeft geen controle meer over zijn/haar hersens in dit soort situaties (en daardoor ook niet meer over zijn/haar gedachtes en gedrag), de psychoactieve substantie heeft hier controle over.

Consumeer niet samen met uw partner

3. Consumeer niet samen met uw partner

Of u kunt het wel vergeten, omdat dat vroeg of later fout gaat. Het lijkt misschien absurd, maar dit gebeurt vaak.

Mensen geloven dat het consumeren met hun partner mogelijk meer controle geeft, of dat hun partner besluit om alleen met hen te consumeren. Dit is beiden vals en gevaarlijk.

Dit is fout omdat het verslavingsniveau een kwantitatief probleem is; het kan worden gemeten.

Hoeveel gebruikt hij/zij per dag? Heeft hij/zij een verhoogde tolerantie? Hoeveel dagen heeft hij/zij werk gemist in een maand? Over het alegemeen heeft uw partneer meer drugs nodig (hij is eerder begonnen) dan u.

Dus het is een heel slecht idee om het met hem/haar te gaan doen. Bovendien is het nooit een goed idee om drugs te nemen. Nooit.

Dit is gevaarlijk omdat het in dit soort situaties zeer waarschijnlijk is dat u dezelfde ziekte oploopt.

Als uw partner voorstelt om samen drugs te gebruiken en het weigert om wat voor soort professionele hulp te zoeken, moet u de relatie breken. Maar daar hebben we het later meer over.

4. Dramatiseer niet en ga direct naar het praktische.

Probeer niet te huilen, of te schreeuwen, of een van de aspecten voor uw partner te dramatiseren.

Dat maakt het alleen maar erger. Zoek dingen uit. Waar is hij verslaafd aan? Marihuanaverslaving is niet hetzelfde als cocaïneverslaving, hoewel beide serieuze problemen zijn.

Het is niet hetzelfde om verslaaft te zijn aan de tabak als aan de alcohol, beide zijn verslavingen, die trouwens meer sterfgevallen veroorzaken in het jaar dat alle andere drugs samen in Nederland.

Tabak is bijvoorbeeld wereldwijd de grootste oorzaak van vermijdbare sterfte, maar het genereert geen problemen met het gezin buiten het samenwonen en het huiselijk leven.

In het geval van alcohol worden dingen al veel ingewikkelder.

Daarom raden we u aan om eerst goed uit te zoeken waar u mee te maken hebt. Dit artikel kan een eerste stap zijn, maar we verwijzen nog eens u naar de eerste waarschuwing in dit artikel.

5. Denk niet dat hij/zij het zelf kan oplossen.

Er komt een punt in het leven van een verslaafde wanneer het bijna onmogelijk wordt voor hem/haar om het probleem zelf op te lossen.

Als het tot het punt gekomen is dat de relatie eronder lijdt, is het moment aangebroken.

En dat is een van de grootste uitdagingen waarmee u te maken zal krijgen: hem/haar ervan bewust maken dat hij/zij het echte probleem heeft.

Volgens de webexpert in psychologische problemen zoals verslavingen, mundopsicologos.com:

“Het gebrek aan bewustzijn over verslaving is meestal een onderwerp dat groot ongemak veroorzaakt voor de partner (die niet consumeert), omdat zijn/haar inspanningen erop gericht zijn om ervoor te zorgen dat de andere persoon inziet dat wat ze doen schadelijk is voor hun gezondheid. In andere gevallen is er bewustzijn van het probleem, maar staat de persoon zichzelf niet toe om te worden geholpen, hij/zij begint behandelingen die hij/zij niet afmaakt, hij/zij doet beloften die hij/zij niet nakomt en probeert op een niet-succesvolle manier de consumptie keer op keer te stoppen. Als u niet consumeert en u ziet dat uw partner het doet en hij/zij hier elke dag onder lijdt, probeert u hem blind te helpen. Dit kan er echter voor zorgen dat jullie nog meer relatieproblemen krijgen en dit niet help om de situatie te verbeteren.”

Wijze woorden van Encarni Muñoz.

groepstherapie

6. Ga naar groepstherapie voor familieleden van mensen met een verslaving.

Ze hebben ervaring, zowel de psycholoog die de groep leid, als veel van de mensen die de therapie bijwonen. Ze helpen u om de omvang van de situatie echt te identificeren en geven u onschatbaar advies over hoe u zich met uw partner moet gedragen.

Ook zullen ze je lijden verlichten, dat kunnen we u garanderen. U kunt alles vertellen zonder dat iemand zich verbaast of u veroordeelt. En dat is goed.

In Nederland zijn er verschillende grote organisaties waar u terecht kunt, u kan makkelijke de dichtstbijzijnde snel Googelen.

Ga direct naar hun toe met uw vragen in plaats van eerst via een dokter te gaan. Hiermee zal u zich tijd besparen omdat die medische eenheden meestal overvol zijn.

7. Het is normaal dat de verslaafde geen hulp wil accepteren

Soms komt dat omdat hij/zij zijn/haar probleem niet toegeeft, soms omdat de nadelen niet het enige voordeel overwinnen en hij/zij geniet van zijn verslaving.

Als hij/zij zich niet laat helpen, moet u in het begin hiermee proberen te leven en hem/haar zelf proberen te helpen, ook al is dat niet het meest effectieve.

Maar als u ziet dat het uw eigen psychologische welzijn (en dus ook fysieke) in gevaar is, moet u een van de moeilijkste beslissingen in uw leven nemen: u moet deze persoon verlaten.

Om verschillende redenen. Laten we ze op een rijtje zetten.

8. Als niks helpt, moet u hem/haar loslaten

We hebben al in andere artikelen van de blog van onze datingsite, Afspraak, gesproken over hoe schadelijk het idee van romantische liefde kan zijn dat de westerse cultuur ons heeft aangeleerd (vooral tijdens en na de romantieke periode en de opkomst van de audiovisuele cultuur) op sociologisch vlak, maar ook persoonlijk.

U heeft niemand nodig om compleet te zijn. Vergeet die onzin over een soulmate, een zielsverwant en dat soort andere onzin verhalen.

Het ziet er opwindend en prachtig uit om twee grootouders hand in hand te zien lopen, maar die bewonderenswaardige relatie heeft meer te maken met toewijding, ruimte laten, toegeven, vertrouwen en bewondering dan met de “Legendes van de Passie”.

Het belangrijkste in uw leven bent u zelf.

De liefde kan niet tegen alles op.

Bovendien, kan het weggaan bij een partner die verslavingsproblemen heeft de enige manier zijn om hem of haar te redden. Het kan de actie zijn die ervoor zorgt dat de nadelen eindelijk groter worden dan de voordelen in de ogen van de verslaafde.

Als hij of zij echt van u houdt is het heel goed mogelijk, ook al kan niemand dit garanderen, dat hij of zij op zoek gaat naar help.

vicieuze cirkel

9. Val niet in de vicieuze cirkel van het uitmaken / terug samen komen / uitmaken

Je hebt hem/haar verlaten en na een tijdje hebt u gezien dat hij “sober” is. Hij/zij heeft zijn/haar leven opnieuw opgepakt. Op dat moment moet u kalm blijven en afwegen wat er gebeurt.

Is hij/zij in handen van professionals? Als het over het afkicken gaat is een terugval niet iets raars en professionals weten dan wat ze moeten doen.

Is hij/zij zelf beter geworden en begint hij/zij steeds weer met drugs? Dan moet je het uitmaken met deze persoon.

Blijf op afstand, wens hem/haar het beste en leef uw eigen leven, wetend dat u al het mogelijke hebt gedaan om hem/haar te helpen.

Het zal moeilijk zijn, maar de tijd gaat door en u zal een nieuw leven kunnen beginnen.

En u zal een wijzere persoon zijn.

WAAROM DIT ARTIKEL OP DE BLOG VAN Afspraak?

Ten eerste omdat het gaat over een probleem dat veel koppels hebben en deze blog probeert nuttig te zijn voor mensen die meer willen weten over seksualiteit en de wereld van stellen.

En ten tweede omdat iemand leren kennen in het leven een loterij is. Op Afspraak is dat echter niet zo.

Wij zijn een volwassen gemeenschap van liberale mensen die heel goed weten wat ze willen. Dat is waar ons voorkeurenfilter voor is.

Wilt u een trio? Wil je uit de kast komen zonder dat uw familie het weet? Bent u op zoek naar een one night stand? Een stabiele relatie?

Het goede aan onze gemeenschap is dat mensen heel duidelijk zeggen wat ze willen. En je kunt het zonder aarzeling vragen.

Begin mensen in maar een paar minuten gratis te ontmoeten!

Delen is liefhebben!

Summary
Mijn partner heeft een verslaving, wat doe ik hieraan?
Article Name
Mijn partner heeft een verslaving, wat doe ik hieraan?
Description
U hebt uw partner ontmoet tijdens het stappen. Hij of zij was de beste. De intieme relaties waren geweldig en jullie zijn zelfs samen gaan wonen, ook al waren jullie een van die liberale stellen. Maar nu gaat alles fout.
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo