Maakt leeftijdsverschil uit in een relatie?

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips voor stellen

relaties met een leeftijdsverschil

Leeftijdsverschil in een relatie is een van de meest controversiële kwesties wat betreft romantische relaties.

Net zoals met alles in het leven, hebben relaties met een groot leeftijdsverschil voordelen en nadelen, dus we gaan ons nu focussen op de pro’s (alles gebaseerd op ervaring) en cons (je zal niet alle Kamasutra standjes gaan ontdekken) bij relaties waar leeftijd een rol speelt om zo je eigen conclusies te trekken.

Relaties met groot leeftijdsverschil: pro’s en cons

In alle relaties met leeftijdsverschil zijn er goede dingen en niet zulke goede dingen.

We gaan ze eens bekijken.

Pros bij relaties met leeftijdsverschil

  1. Levenservaring. 

Over het algemeen, wanneer een van de twee in het stel veel ouder is dan de andere heeft diegene meer levenservaring. Diegene heeft al fouten beleeft die met moeite laten zien wat het betekent om te leven. En dat, voor de jongere persoon en voor de relatie zelf, heeft een onschatbare waarde.

  1. Ervaring in de slaapkamer. 

Normaal gesproken is het zo, hoe ouder je bent, hoe meer ervaring je hebt in de slaapkamer. De volwassen kant mengt zich met de zin om te experimenteren vanuit de jongere kant en vormt een soort symbiose die moeilijk is om te overtreffen. 

  1. Economische stabiliteit.

Ook geldt als algemene regel: hoe ouder je bent, hoe groter je economische stabiliteit is. Als beide in een stel erg jong zijn, is het moeilijk om dingen te doen die de relatie ondersteunen, zoals een weekendje weggaan of gewoon vrij toegang hebben tot een plek om seks te hebben.

leeftijdsverschil daten
  1. Een man is heel zijn leven vruchtbaar.

Een van de voordelen van het feit dat in een relatie de man ouder is dan de vrouw (vergeet niet dat we het over een significant verschil hebben), is het feit dat als het stel dat wil, ze kinderen kunnen krijgen. De man, hoe oud hij ook is, kan nog steeds vruchtbaar zijn (hoewel steeds minder, zeker), dus ze zullen geen problemen hebben om zich voort te planten als de vrouw jong is.

  1. Van elkaar leren. 

Het gaat erom dat je elke dag leert van de ander. Omdat jeugdigheid het een en ander met zich meebrengt, maar ervaring nog veel meer. Dus beide leren en voeden elkaar.

Het is noodzakelijk dat beiden een open geest hebben en het is een onvergelijkbare remedie tegen de arrogantie van jong zijn en het ongeloof van volwassenheid.

Met andere woorden: niet al het oude is saai en niet alles wat nieuw is, is onzin. Het komt vaak voor dat er oude dingen zijn die altijd modern zullen zijn en nieuwe dingen die achterhaald zijn.

Dit alles leren mensen heel goed in relaties met een leeftijdsverschil. 

leeftijdsverschil in relatie

Cons bij relaties met leeftijdsverschil

Er kunnen voordelen zijn in relaties met een groot leeftijdsverschil, maar er zijn ook nadelen. Die gaan we nu bekijken.

1. Verschillende levensfases

In het begin is het heerlijk genieten van een tweede jeugd. Je gaat uit met je veertien jaar jongere meid en opeens doe je activiteiten waar je al lang niet meer mee bezig was, zoals naar clubs gaan, joints roken en jägershotjes drinken staan weer op de agenda en hoewel het in het begin leuk is, wil je het telkens minder.

Het is klote, maar niet het ergste.

2. Zelden zullen er kinderen komen

Ze wil misschien kinderen en hij heeft al genoeg met de twee van 13 en 16 die hij heeft met zijn vorige partner.

Misschien wil hij het juist, want hij is al vierenveertig, maar zij is net tweeëntwintig geworden en ze heeft er helemaal geen zin in.

Als het leeftijdsverschil meer dan twaalf of dertien jaar is, loopt de levenscyclus uit de pas. 

daten met een leeftijdsverschil

3. Het leeftijdsverschil wordt steeds meer merkbaar

Laten we zeggen dat jij 43 bent en zij 29. Het verschil, veertien jaar, is er, maar het is niet al te opvallend. Het probleem zal duidelijk worden wanneer zij 45 is en jij 64.

Het zullen niet langer alleen fysieke beperkingen zijn (menopauze, andropauze en andere), maar ook esthetische. De rimpel is mooi wanneer beide leden dezelfde leeftijd hebben of dicht bij elkaar liggen. Anders is het gewoon een constante herinnering aan het leeftijdsverschil.

De seks kan in het begin magisch zijn, maar dan zal bij een van de twee het libido drastisch veranderen terwijl het bij de andere nog intact is. En dat is een probleem.

4. De maatschappij kijkt op je neer

Er zijn altijd mensen geweest en zullen er altijd zijn om anderen te bekritiseren, maar als we het hebben over een relatie met een groot leeftijdsverschil vermenigvuldigen deze mensen zich.

“Golddigeer” of “cougar” zijn slechts twee bijvoeglijke naamwoorden die je zult horen, afhankelijk van de situatie, maar er zijn er meer.

Het is niet genoeg dat mensen zich met hun eigen zaken bemoeien. Die van anderen hebben ze ook nodig.

5. De generatiekloof

Soms kan het heel grappig zijn. Het is geweldig om films uit de jaren 90 te laten zien aan iemand die in 1991 is geboren. Wat voor jou de grondleggers zijn, zijn voor haar films waarvan ze misschien ooit wel eens heeft gehoord. Misschien dat ze er eentje van heeft gezien.

Het is heel goed om dat soort pedagogiek te doen. Maar het gaat beide kanten op. En het is vaak vermoeiend.

leeftijdsverschil bij daten

Je zult het zien wanneer zij haar favoriete platen speelt -wat zeg ik platen, dat bestaat niet eens meer- haar favoriete nummers uit haar Spoty-lijst. Je zult zien hoe leuk het is.

Het gaat natuurlijk om leren, maar oudere mensen hebben één ding al heel goed geleerd: tijd is geld. Ze houden er niet van om het te verspillen door te luisteren naar wat zij als onzin beschouwen.

De generatiekloof eindigt niet bij alleen kunst. Echt niet. Gewoontes veranderen. Wat goed of fout is, verandert.

Dus vergeet een grap “van je tijd” te vertellen als je de oudste bent, want je zult zeker vierhonderd verschillende groepen beledigen. 

Afspraak:de datingsite waar je een relatie met leeftijdsverschil kunt vinden

Vind je mensen ouder dan jij leuk? Heb je zin om seks te hebben met een jonkie? Bij Afspraak zul je alles vinden wat je wilt en meer. 

Onze datingsite is ontworpen om mensen bij elkaar te brengen die voor elkaar gemaakt zijn. Wil je iemand ontmoeten die dezelfde twijfels en filosofie over het leven heeft als jij? Iemand die 100% compatibel met je is in bed?

Als je dat wil, dan kan dat. Meld je gratis aan bij de Afspraak community en probeer het uit!

Delen is liefhebben!

Summary
Relaties met een leeftijdsverschil
Article Name
Relaties met een leeftijdsverschil
Description
Houd je van relaties met een leeftijdsverschil? Ben je verliefd geworden op iemand veel ouder of jonger? Dan moet je dit lezen
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo