Voorspel, alle sleutels

Geschreven door Maaike Van de Berg Seks

seksueel voorspel

De seksualiteit van iemand is een van de belangrijkste facetten van diens leven.  Goede seks is de basis van een relatie. En wat is een van de essentiële vereisten voor dit: seksueel voorspel

Spontane seks is leuk op zijn tijd. Het laat passie en intensiteit zien en daarbij het verlangen en dat is prachtig. Er is niets zo opwindend als dat iemand je verlangt.  Dus als deze situatie zich voordoet, laat het niet aan je voorbij gaan.

Maar, wil je antwoord op de vraag, hoe maak je een vrouw gek van verlangen? Goed voorspel verzekert een goede vrijpartij. Het is essentieel voor goede seks, in andere woorden, dat beide partijen zich fysiek en emotioneel goed voelen. 

Wat is voorspel?

Voorspel zijn alle  ‘spellen’ voor de seks, die ervoor zorgen dat beiden opgewonden raken. Deze opwinding zorgt ervoor dat de geslachtsdelen klaar zijn voor seks, waardoor dit ook makkelijker wordt.  

Hoe kun je het voorspel verbeteren?

Goed voorspel kan zo opwindend zijn dat het seksuele faalangst weghaalt, maar slecht voorspel heeft het tegenovergestelde effect. 

Daarom zullen we je een aantal tips geven om het te perfectioneren en bevredigende seks te hebben.

Begin niet in het bed

1. Begin niet in het bed

Als je denkt dat het voorspel pas kan beginnen in de slaapkamer, of zelfs pas in bed, dan zit je erg verkeerd. Intimiteit hoor je op te bouwen buiten de slaapkamer, dat is de enige manier hoe het tot in de diepte verdergaat wanneer de lichten uitgaan. 

De manier waarop jullie met elkaar omgaan gedurende de dag is eigenlijk al een soort voorspel. 

Je kunt niet verwachten dat na het hebben van een zware dag met je partner er ‘s nachts vuurwerk onder de lakens ontstaat. Aan de andere kant, als de dag goed is geweest en jullie moeite hebben gedaan om elkaar liefde en affectie te tonen, zal het in bed nog meer opwindend zijn.

Maar dat is niet alles, natuurlijk. Het is heel bevoordelijk om de sfeer te zetten gedurende de dag als je plant om seks te hebben die avond. Bijvoorbeeld, door kleine aanrakingen, verleidelijke blikken, seksueel getinte grapjes of gewaagde berichtjes.

Ideaal zou zijn om deze dingen niet te plannen natuurlijk. Maar als ze niet natuurlijk tot je komen, als je deze dingen niet dagelijks doet is het misschien tijd om te bekijken of je relatie aan het stagneren is.

Als de situatie -gebrek aan kwalitatieve seks- lang doorzet, is het misschien tijd om de relatie te beëindigen hoe moeilijk het ook is om over een break-up heen te komen.

juiste moment Voorspel

2. Er is tijd nodig en het juiste moment

We leven allemaal een gehaast leven. Het leven heeft zich gevormd tot een soort van fast-food restaurant: we willen het allemaal en we willen het snel

We hebben tientallen dingen aan ons hoofd wanneer we thuis komen van werk. In feite zijn de thuissituaties waarin een van de twee van het stel, of beide, hier vervolgens mee aan de slag gaat, niet raar.

Als er ook nog eens kinderen bij betrokken zijn, dan houden de verplichtingen nooit op. Het is dus vaak moeilijk om de nodige tijd te vinden om goed voorspel te hebben.

Maar die tijd moet je vinden. Het is moeilijk, maar niet onmogelijk. Als je de tijd hebt gevonden om een partner te vinden, kun je de tijd vinden om goede seks te hebben.

3. Je moet comfortabel zijn

Wat is goed voorspel? Er bestaat geen concreet antwoord op deze vraag omdat hij verkeerd geformuleerd is. Ieder stel vindt hun eigen voorspel lekker.  

Het kan een onschuldige massage zijn die beetje bij beetje steeds seksueler wordt. Het zou een romantische betuiging bij kaarslicht kunnen zijn, zoenen, sexy lingerie, een seksoutfit of iets erotisch zoals touwen, handboeien of dergelijke.

Het belangrijkste is dat je je comfortabel voelt bij je partner en andersom. Doe geen sexy lingerie aan als je je er belachelijk in voelt en laat je niet vastbinden als je daardoor beangstigd raakt.

communicatie Voorspel

4.Je moet goede communicatie hebben vóór, tijdens en na de seks

Als je niet communiceert met je partner, als je je schaamt om te zeggen wat je lekker vindt en wat niet, heb je een probleem. 

Zeker als het aankomt op voorspel. Op dit punt aangekomen moet je iets van feedbank geven. En je moet klaar zijn om dit te ontvangen. 

De meest duidelijke van alle feedback is het gekreun. Het komt voor in iedere cultuur, in iedere taal, net zoals gelach. 

Als je partner kreunt van plezier als je iets doet, dan doe je het goed. Maar er zijn meer tekenen: versnelde ademhaling en hartslag -stop niet om haar pols te meten, alsjeblieft, het moet duidelijk zijn- en verbale feedback -de klassieker, “stop niet, ga door”- kortom, er zijn tientallen. 

Als iets niet werkt voor je partner zul je het merken. Probeer het niet te negeren, stop en vraag wat ze niet lekker vindt als het nodig is. Ook al lijkt het een anti-clímax, is het het tegenovergestelde. Echt waar. 

Ik zal je een geheim vertellen: mensen hebben geen goede seks omdat ze verbonden zijn of zo verliefd zijn dat ze niet eens hoeven te praten om te weten wat de ander wilt. Mensen hebben goede seks omdat ze hiernaar vragen. 

En dit omvat ook het voorspel. 

seksspeeltjes Voorspel

5. Wel eens gedacht om seksspeeltjes te gebruiken? 

Als je op reis wil gaan heb je een voertuig nodig om je te verplaatsen, toch? Te voet de wereld verkennen is al een tijdje uit de mode. Zo’n 20.000 jaar om precies te zijn.

Dus, waarom voeg je geen apparaten toe aan voorspel en aan seks?

Tegenwoordig zijn er van vibrators tot kleding tot erotische bordspellen die in staat zijn om zelfs een ijsbeer in december op te warmen.

Al het voorspel gaat richting seks met penetratie. Het gaat erom dat je zo opgewonden raakt dat het bijna onmogelijk is om het niet te doen, maar heb je er ooit aan gedacht om seks te hebben zonder penetratie?

Seks zonder penetratie: alles wat je moet weten.

Er bestaat het gegeneraliseerde idee dat seks pas seks is als er penetratie is. Maar in feite, als je een sekstherapeut of een gespecialiseerd seksuoloog vraagt met welke problemen hun patiënten komen, is het antwoord bijna altijd hetzelfde: erectieproblemen, vroegtijdig klaarkomen óf niet kunnen klaarkomen tijdens penetratie.

Alles draait om penetratie.  Altijd als er seks is, gaan beide partijen ervan uit dat er geslachtsgemeenschap is. 

Waarom? 

De focus op geslachtsgemeenschap is een sociale constructie waarbij de hoofdrolspeler geslachtsgemeenschap is. Dat wil zeggen, penetratie penis-vagina

Dit is natuurlijk een heteronormatieve sociale constructie die geen rekening houdt met andere vormen van seks hebben. 

Alles wat geen geslachtsgemeenschap is, is in de ogen van onze samenleving, iets incompleets, of zelfs infantiel.

Dit wordt in verband gebracht met andere schadelijke sociale constructies, zoals maagdelijkheid, waar er een overdreven focus ligt op geslachtsgemeenschap en wat tevens een identiteit creëert.

Die van een maagd. Een hele identiteit gebaseerd op één feit: wel of geen penetratie.

Er zijn tal van culturen over de hele planeet die maagdelijkheid als een deugd zien en er zijn veel wreedheden begaan in haar naam.  

zwanger

Desalniettemin, er is één ding dat penetratie anders maakt dan andere seksuele handelingen: je kunt er zwanger van raken.

En dat is het. 

Hoe dan ook, ik wil geslachtsgemeenschap niet aanvallen, maar ik wil duidelijk maken dat er ook andere seksuele handelingen zijn, andere opties, net zo bevredigend en die iedereen kunnen helpen. 

Daarbij zijn er mensen met  seks problemen die niet op te lossen zijn en die terugvallen of seks zonder penetratie om van hun seksualiteit te genieten.

Tien manier om  seks te hebben zonder penetratie

Er zijn er veel, maar we geven je de tien meest voorkomende manieren van seks zonder penetratie

1. Droogneuken, ookwel petting

Ik weet niet waarom we in het leven etappes voorbij gaan en we leuke dingen achter ons laten. Wie heeft er niet met hun vriendinnetje op de middelbare droogeneukt tot je het niet meer hielt? Of het nou kwam omdat de plek het niet toeliet, ouders in de buurt waren etc. er was geen ruimte om seks te hebben, maar hoe lekker was elkaar aanraken en betasten

Tegenwoordig lijkt het raar als je uren elkaar betast en aan elkaar zit en elkaar opeet met zoenen zonder dat er iets verder gebeurd.  

Waarom?

2. Gelijktijdig masturberen

Ik weet niet of je ooit gemasturbeerd hebt terwijl je vriendin hetzelfde recht voor je doet, als dat niet het geval is dan loop je achter. 

Er ontstaat een vreemd mooie en hele krachtige psychologische verbinding. Je kunt  porno erbij gebruiken of simpelweg elkaar aankijken. 

Het is geweldig. 

3. Massages

Wat? Een massage is iets seksueels? Ja. Het kan zo sterk seksueel zijn net als de wildste seks. 

Oké misschien gaat dat iets te ver. Wat ik probeer te zeggen is dat een simpele massage die ontspannen begint en erotisch eindigt, je tot die top zo ver krijgt.

Orale seks

4. Orale seks

Een klassieker. En de klassiekers hoor je te respecteren. Het is nooit verkeerd om je te richten op de geslachtsdelen, ook al is het aan te raden er bij te eindigen als jij en je partner willen klaarkomen.  

5. Tantrische seks

Tantrische seks bestaat uit het creëren van een intense intimiteit, gericht op het moment. Tijdens tantrische seks adem je samen, mediteer je samen en beleef je de sensaties die in je opkomen.

Deze sensaties kunnen afkomstig zijn van elke vorm van stimulatie, of het nu gaat om massages, orale seks of gewoon samen ademen op een gesynchroniseerde manier en zonder elkaar aan te raken. Tantrische seks kan je seksuele, emotionele en spirituele band versterken en intensiveren.

6. Speeltjes die niet voor penetratie bedoeld zijn

Vibrators, ringen, handboeien, touwen, glijmiddelen, masturbeereieren… de variëteit is duizelingwekkend en de industrie van seksspeeltjes heeft de afgelopen tien jaar een ongekende groei doorgemaakt. Dankzij technologie is een sector die decennia stil heeft gestaan ​​weer op gang gekomen. 

En op wat voor manier.  Het zijn de leukste gadgets.

7. Tongzoenen

Een andere handeling die in onbruik lijkt te raken naarmate de leeftijd vordert. Nee! Ik weiger er aan mee te doen! Een van de dingen die een mens het meest kan opwinden, is de tong van een ander bestrelen met je eigen tong.

Wanneer we zoenen, nemen de niveaus van oxytocine, cortisol, dopamine, enz. toe. Met andere woorden, een gevoel van aangename dronkenschap overvalt je. En opwinding. Een goede zoen met de tong heeft bij meer dan één man problemen, in de vorm van een erectie.

8. Speel met de borsten en tepels

Sommige mensen kunnen met deze handeling een orgasme bereiken. Borsten en nog specifieker, tepels zijn zeer erogene zones. Dus als je ermee speelt, kun je naar de zevende hemel gaan.

9.  Kunyaza of wat we hier in de volksmond noemen, “de spies”

Volgens de eigenaar van het seksuele geschiedeniscentrum van Whores of Yore, Dr. Kate Lister, is Kunyaza “het uitlokken van een vrouwelijk orgasme” een gangbare praktijk in Centraal-Afrika. 

“Tijdens kunyaza streelt de man ritmisch en stevig de clitorisklieren met zijn penis in erectie. Terwijl de vrouw opgewonden raakt en de vulva begint te zwellen, wrijft de man met zijn penis van de bovenkant van de vulva naar de onderkant van de vulva. bodem, dan van links naar rechts, dan zigzaggend, altijd terugkerend naar stevige clitorale wrijving na elke cyclus. Aan het einde, wanneer de vrouw bijna een orgasme heeft bereikt, stimuleert de man het hele vulvaire gebied met langere slagen, maar zonder te penetreren “, beschrijft Lister.

BDSM

10.  BDSM

Er bestaat het geloof dat bondage en meester-onderdaan samengaan met penetratie: dat is enkel zelden het geval.  

Wat opwindend is, is het spel van overheersing dat tot stand komt tussen de deelnemers en de activiteiten die pijn en/of plezier veroorzaken.

Als je het nog nooit hebt gedaan, raad ik je aan om zachtjes te beginnen

Voordelen van seks zonder penetratie

Het grootste voordeel is dat de enige manier voor een vrouw om zwanger te worden, geslachtsgemeenschap is. En er is nog een andere, namelijk dat het het risico van het oplopen van een SOA verkleint.

Vergis je niet: er zijn enkele seksuele handelingen zonder penetratie, zoals orale seks, waarbij je heel voorzichtig moet zijn om er geen op te lopen. Maar om het simpel te zeggen, als je penetratie weghaalt, haal je de kans dat het daar gebeurt, weg.

Een ander voordeel zou de ontdekking van het hele lichaam kunnen zijn (en niet alleen de geslachtsorganen) als erotisch middel. Dat wil zeggen, het is een pad naar zelfkennis.

Afspraak: de datingsite die een voorspel op zich is

Afspraak is een contacten website die, zoals de naam aangeeft, duidt op afspraakjes in de seksuele tint.  

Iedereen die zich bij Afspraak aanmeldt heeft één ding heel helder.  

Daarom is bijna ieder gesprek dat je hebt met een andere gebruiker voorspel op zich

Je registreren is helemaal gratis. Je kunt bekijken, selecteren en aangeven wie of wat je leuk vindt.  En je kunt berichten ontvangen van de mensen die jou leuk vinden. 

Wat heb je te verliezen?

Delen is liefhebben!

Summary
Seksueel voorspel. Alles wat je erover moet weten
Article Name
Seksueel voorspel. Alles wat je erover moet weten
Description
Wil je een vrouw zien smeken om seks? Het geheim zit hem in goed seksueel voorspel, maar weet jij hoe je dat moet doen? Ken jij alle mogelijkheden?
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo