De 10 meest voorkomende vrouwelijke seksfantasieën (die ze waarschijnlijk niet zullen toegeven te hebben)

Geschreven door Maaike Van de Berg Seks

seksuele fantasieën van vrouwen

Vrouwen hebben evenveel seksuele fantasieën als mannen, dat is een feit. Maar zelfs nu, in de 21e eeuw, is het nog steeds een taboe om het hier over te hebben. Laten we daar verandering in brengen.

Seksfantasieën horen bij het mens zijn en zijn de normaalste zaak ter wereld. De meeste mensen hebben seksuele fantasieën, maar het geloof is dat mannen ze vaker dan vrouwen hebben. Ondanks dit populaire geloof, hebben de meeste vrouwen evenveel seksfantasieën als mannen, alleen op een andere manier.

Fun fact: seksuele fantasieën zijn intenser en komen vaker voor bij verlegen mensen.

Nog een fun fact: een veel voorkomende fantasie bij alle vrouwen is het vinden van de ultieme man die goed is in bed, en die ze gek maakt.

Als je de fantasie waar maakt, is het geen fantasie meer

Seksuele fantasieën behoren per definitie tot de wereld van de verbeelding. Het zijn mentale verbeeldingen die voor jou erotisch zijn of die je seksueel opwinden. Een seksuele fantasie is geen realiteit. Het is een beeld in je hoofd, geen werkelijkheid. Als je een fantasie hebt die wat ongewoon is, wil dat niet zeggen dat je daar ook naar gaat handelen.

Vaak staan fantasieën in contrast met de morele waarden die je hebt. Het overschrijden van deze grens tussen verbeelding en werkelijkheid zou dus slechts een tegenstrijdig effect hebben.

Verwar seksuele verlangens niet met seksuele fantasieën

Het is een veelgemaakte fout om seksuele fantasieën te verwarren met seksueel verlangen, aangezien beiden tot dezelfde context behoren: seks. 

Het verschil is dat in het eerste geval een persoon wordt opgewonden door een fictieve situatie en in het tweede geval het de anticipatie van een reële situatie is die de opwinding veroorzaakt.

De 10 meest voorkomende vrouwelijke fantasieën

1. Gedomineerd worden

Deze fantasieën variëren van vastgebonden worden tot de meer extreme aspecten van seksuele dominantie, waaronder BDSM en verkrachting. Vrouwen vinden het fijn als zij soms gedomineerd worden.

Maar zoals veel fantasieën, is dit niet noodzakelijk een weerspiegeling van wat vrouwen in het echte leven willen. Volgens psychologen mag er geen verwarring bestaan over de rollen die wij spelen in ons dagelijks en seksueel leven. Gedomineerd willen worden is een verlossing van stress, het afstand doen van macht, het seksuele yin tegenover het dagelijkse yang.

2. De touwtjes in handen hebben

Zelf dominant zijn is ook een veel voorkomende fantasie. Genieten van zowel dominant zijn als gedomineerd worden staat bekend als “switchen” in de BDSM-wereld en laat zien dat er geen concrete regels zijn voor onze seksuele verbeelding.

Dominantie is erg opwindend voor veel vrouwen. Een groot aantal vrouwen heeft aangegeven graag een keer een meesteres te willen zijn. Waar deze fantasie vandaan komt is niet helemaal duidelijk. Wel zou een oorzaak kunnen zijn, dat sommige vrouwen zich in een ‘mannenwereld’ bevinden waardoor de hunkering naar ‘macht’ over het mannelijk geslacht groter wordt, zo zegt een seksuologe. 

vrouwen en seksuele fantasieën

3. Random casual seks

Seks met een vreemde vinden vrouwen spannender dan je in eerste instantie zou denken. Wanneer een man een prachtige vrouw ziet, kan hij het niet laten om zich af te vragen hoe zij in bed zou zijn. Vrouwen hebben deze gedachtes ook. Bovendien brengt het iets spannends met zich mee wanneer je seks hebt met een vreemde.

Nou ja, in je hoofd dan. In de werkelijkheid geeft een vreemde je waarschijnlijk eerder een SOA of gooit hij je achterin een bestelwagentje dan dat het echt opwindend is zou zijn. Maar er is niets mis mee om erover na te denken.

4. Seks voor geld

Of het nu gaat om een kamer vol mannen die briefjes van 50 in haar slipje proppen of om letterlijk voor seks betaald te worden, door een seksueel ‘object’ te worden, wordt alle emotie uit de handeling gehaald en dat kan, als gevolg, opwindend zijn. 

Een seksuele fantasie waarbij geld wordt uitgewisseld, gaat over het verkennen van dominantie en onderdanigheid, wat voor veel mensen intrigerend is. Het is het stigma rond sekswerk dat deze fantasie des te aantrekkelijker maakt.

5. Seks met wie het eigenlijk niet zou moeten

Hoewel de meeste vrouwen een strikte “vrouwen”-code volgen en met hun handen van het vriendje van hun beste vriendin af blijven, is seks hebben met iemand met wie je dat niet zou moeten doen, in werkelijkheid een veel voorkomende fantasie.

Ik durf te stellen dat 3 van de 4 vrouwen fantaseren over het naar bed gaan met iemand met wie ze dat niet zouden moeten doen, ook al weten ze dat als ze het zouden doen, het waarschijnlijk tot een breuk zou leiden.

6. Het autoritaire figuur

Oké, dames. Wie heeft er niet eens gefantaseerd over het slapen met een leraar? Of met een militair of een agent? Nou, dat is het hem nou juist. 

Freud zei dat seksuele fantasieën met een autoritaire figuur als centraal element werden veroorzaakt door onopgeloste problemen met de vader. 

Gelukkig is Freud, vandaag de dag, achterhaald. Zijn bijdrage aan de psychologie en filosofie is van vitaal belang geweest, maar niemand gelooft meer in zijn interpretatie van dromen, noch zijn interpretatie van vele aspecten van de seksualiteit.

7. Rollenspel

Je voordoen als iemand die je niet bent en een scène naspelen ligt op de grens tussen fantasie en werkelijkheid, omdat veel koppels dit ook echt doen. Zij gebruiken erotische pakjes om zich voor te doen als een Frans dienstmeisje, een politieagent of een verpleegster en spelen een rollenspel dat plotseling seksueel wordt.

gewone seksuele fantasieën

8. Lesbische handelingen

Seks hebben met een vrouw is een fantasie die veel vrouwen hebben en het betekent niet per se dat zij het verlangen hebben om lesbisch te zijn.  

Wat het aangeeft is dat ze een nieuwsgierige geest hebben.  

Deze fantasie wordt eerder door vrouwen aanvaard dan door mannen. Als mannen zo een soort fantasie hebben zien het om de één of andere reden als een aanval op hun heteroseksualiteit. Daarom verbergen ze deze fantasieën meestal of houden ze ze strikt geheim, maar dat betekent niet dat zij ze niet ook hebben.

9. Groepsseks

Hoewel dit soort evenementen voor volwassenen steeds populairder worden, krijgen de meeste mensen nooit de kans om deze fantasie in het echt uit te proberen en genieten ze toch van de ervaring in hun verbeelding.

Groepsseksfantasieën komen vooral voor bij vrouwen die niet veel verschillende seksuele partners hebben gehad en wellicht langdurige relaties hebben gehad.

10. Het spotten van anderen of zelf gespot worden

Voyeurisme is een term die gebruikt wordt als het zien van anderen terwijl ze seks hebben en hierover fantaseren opwindend werkt. Wanneer vrouwen random iemand anders seks zien hebben, kunnen ze hier opgewonden van raken. Hoewel het enorm ongemakkelijk en onprettig kan zijn, kan het ook andere gevoelens veroorzaken. Zo wordt het soms omschreven als ‘real life porn’.

Niet enkel het kijken naar anderen, maar ook bekeken worden tijdens de seks, werkt voor sommige vrouwen opwindend. Het hoeft ook niet perse over seks te gaan, sommige vrouwen fantaseren ook over het tonen van hun naakte lichaam aan vreemden.

Afspraak: de datingsite voor volwassenen waar je je fantasieën waar kunt maken 

Afspraak is de populairste website om nieuwe mensen te leren kennen in Nederland. Wil je een triootje? Ben je op reis en ken je niemand in de regio? Denk je erover om uit de kast te komen? Op zoek naar compromisloze seks? Of een vriendschap met voordelen/FWB? Dat is allemaal mogelijk. 

Op onze datingsite is er iets voor iedereen. Daarom zijn onze gebruikers mensen die er altijd voor open staan om een leuke tijd te hebben. 

Wil je het proberen? Lid worden van Afspraak is helemaal gratis!

Delen is liefhebben!

Summary
Seksuele fantasieën van vrouwen. Je wilt ze kennen
Article Name
Seksuele fantasieën van vrouwen. Je wilt ze kennen
Description
Vrouwen hebben evenveel seksuele fantasieën als mannen. Maar zelfs nu, in de 21ste eeuw, is het nog steeds een taboe het hier over te hebben. Laten we daar verandering in brengen. Lees door
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo