Speed Dating? Hoe zit dat nu eigenlijk. Lees hier alles!

Geschreven door Tips om te flirten

Speed dating

Speed dating

Speed daten, het spreekt eigenlijk voor zich: “snel daten”. Speed betekend snel, en dating betekend een ontmoeting of gewoon iets leuks om te doen als (beginnend) stel.

Speed daten is dus ook wel een snelle date waarin u erachter komt wat uw eerste indruk is. Vaak heeft u er dan ook meerdere op één avond en verplaatst u van stoel en dus van persoon.

In dit artikel gaan we in op de methodes, evenementen, de nadelen, en uiteraard tips voor uw perfecte speeddate.

Wat is speed dating?

Aan het eind van de vorige eeuw (1998) kwam een rabbijn genaamd Yaacov Deyo met een gloednieuw idee. Het idee was om verschillende gesprekken te voeren van 10 minuten met het doel om de persoon tegenover u te leren kennen.

Als iemand Yaacov Deyo destijds verteld had dat zijn idee een paar jaar later uitgegroeid zou zijn tot een wereldwijd begrip, dan had hij degene vast en zeker voor gek verklaard.

Deze manier van daten kreeg de naam “speeddating” en verspreidde zich als een lopend vuurtje binnen én buiten de landsgrenzen. Vanaf ongeveer 2017 worden er ook in Nederland single events georganiseerd, met name in de grote steden.

Overigens niet zonder succes, want zeer veel mensen blijken deze vorm van daten zeer prettig te vinden.

Speed dating is dus ook wel een ontmoeting in een korte tijd. Uzelf presenteren doormiddel van u voor te stellen en uw interesses te delen. Het zijn vaak gesprekken van 10 minuten, en vervolgens schuift u weer door naar een nieuw persoon.

Vindt u de desbetreffende persoon interessant en wilt u meer over hem of haar weten op een vervolgdate? Dan kunt u dit aangeven, en is het alleen nog maar hopen dat het wederzijds ook zo klikte.

Is dit het geval? Dan hebben jullie recht op elkaars contactgegevens en is er misschien wel potentie voor een vervolgdate!

Waarom speed dating

Waarom speed dating?

Door deel te nemen aan een speed date sessie leer je in een korte tijd veel vrijgezelle mensen kennen.

Een speed date gesprek duurt ongeveer 10 minuten en dus is er vaak weinig tot geen ruimte voor ongemakkelijke stiltes.

Daarnaast is het een flinke boost voor uw sociale vaardigheden en uw zelfvertrouwen, u moet over uzelf praten en naar de ander luisteren.

Vaak gaat dit bij de eerste speed date wat stroef,  later merkt u dat alle gesprekken op elkaar lijken en gaat alles soepeler.

Een ander voordeel is dat u meteen weet en ziet met wie u praat. Dit is bijvoorbeeld bij online dating of blind dating niet het geval. U weet meteen hoe de persoon tegenover u is, en hoe hij/zij eruit ziet.

Ook is het zo dat de gesprekken maar kort zijn, dus als u iemand helemaal niks vind bent u er zo weer vanaf.

Nadelen van speed dating

De kans dat u iemand ontmoet voor een vervolgdate is zeker aanwezig, maar de kans dat u niemand aan de haak slaat is er ook.

Daarom is het belangrijk dat u niet met al te hoge verwachtingen deelneemt aan de speed date sessie. Wanneer u iemand groen licht geeft, is er ook altijd nog de kans dat u rood licht terug krijgt. Hou dus rekening met tegenslagen!

Ook is het zo dat u in zulke sessies erg veel gesprekken voert, de kans is dus aanwezig dat u door de bomen het bos niet meer ziet. De ene is woest aantrekkelijk, de ander heeft dezelfde interesses en weer een ander is super intelligent.

Tips voor speed dating

Tijdens een speed date zit u recht tegenover iemand, het is dus belangrijk dat u er verzorgd uitziet. Poets uw tanden, doe een lekker geurtje op en kleed u hoe u zich het fijnst voelt.

Doe bijvoorbeeld uw lievelingskleren aan en zorg ervoor dat u zichzelf bent. Een speeddate is een gesprek wat bestaat uit vragen en antwoorden. Het is dus belangrijk dat u interesse toont in de ander, en u zichzelf ook openstelt. Laat elkaar uitpraten en geef de persoon tegenover u de tijd om te antwoorden.

Blijf dicht bij uzelf en wees eerlijk. Bent u zenuwachtig? Deel dit gerust met uw gesprekspartner. De kans is groot dat uw partner dit ook is, en dan kunnen jullie er samen om lachen.

Het word zo meteen wat luchtiger en hopelijk gaan de zenuwen dan snel voorbij.

De grootste tip is misschien nog wel dat u op tijd moet komen en het liefst langer blijft. Dit omdat deze momenten perfect zijn voor een vervolgdate te plannen of om juist net wel dat groene licht te krijgen.

De zenuwen zijn vaak weg, en het gesprek is niet meer geforceerd. Ook zeker voorafgaand de sessie is het erg fijn om al iemand gesproken te hebben.

gesprek

De onderwerpen waar het gesprek over kan gaan zijn vanzelfsprekend. Uw naam, leeftijd, woonplaats, hobby’s, interesses en zo komt u snel tot een gesprek. Maak u zich dan ook hier vooral niet druk om, want dit zal helemaal vanzelf gaan.

Evenementen

Speeddating is steeds meer opkomend en dus kunt u dit ook merken bij evenementen. In grote steden hangen steeds meer posters of borden met speed dating.

Vaak zijn deze dates in een kroeg of in een zaal. Maar ook op festivals zijn speed dates steeds meer opkomend. Wat we ook zeker niet mogen vergeten zijn de single avonden.

Deze avonden vormen een ontmoetingsplaats voor singles met vaak veel alcohol en dj’s. Het leuke hieraan is dat dit een leuk uitstapje is voor met vriendinnen of vrienden. Er hangt geen spanning in de lucht, maar aan het eind van de avond misschien wel liefde.

Speed dating word ook vaak gebruikt op scholen of op de werkvloer. Een kennismaking met nieuwe klasgenoten is vaak net zo spannend. Deel uw interesses en evt. uw vorige opleiding en vindt zo de klasgenoten die het best bij u passen.

Maar ook zeker op de werkvloer is dit  een leuke manier om elkaar te leren kennen of elkaar nog beter te leren kennen. Zo praat u met iedereen, ook met diegene waar u nooit mee praat.

Kortom is speed daten een leuke manier om uw liefde te vinden. U leert vele singles kennen, en dus staan er al snel veel opties open.

Een uitgebreid aanbod in één avond en misschien loopt u wel met uw ware liefde het gebouw uit?Benieuwd geworden naar andere mogelijkheden voor uw liefde te vinden? Kijk eens naar onze blogs over “online dating” en “blind dating”.

Delen is liefhebben!

Summary
Speed Dating? Hoe zit dat nu eigenlijk. Lees hier alles!
Article Name
Speed Dating? Hoe zit dat nu eigenlijk. Lees hier alles!
Description
Speed dating, het woord zegt het al. Snelle dates en meerdere dates op één avond. Wil je meer weten over speed dating? Lees dan snel verder!
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo