Hoe kan je je verlegenheid overwinnen in 21 dagen

Geschreven door Tips om te flirten

verlegenheid overwinnen

Er zijn mensen die het heel moeilijk vinden om mensen te ontmoeten, of die het moeilijk vinden om met vrouwen om te gaan of die bijvoorbeeld veel sociale situaties moeilijk vinden en verlegenheid overwinnen.

Afspraak. Wat is verlegenheid?

Verlegenheid is een gevoel van angst of onzekerheid, dat  dat na bepaalde tijd een ernstige aandoening kan worden voor de persoon die eraan ermee te maken heeft.

Mensen lijden aan verlegenheid in bepaalde sociale situaties uit angst om afgewezen of negatief beoordeeld te worden. Dit gevoel kan relaties bemoeilijken, en in een “friends with benefits“-situatie zelfs nog erger worden, waardoor een vicieuze cirkel ontstaat die moeilijk te doorbreken is, wat betekent dat ze zullen vermijden om met mensen te praten.

Vind je het moeilijk om online mensen te ontmoeten? Je bent niet alleen.

Ongeveer 50% van de mensen is wel eens verlegen in bepaalde situaties die ze in hun dagelijks leven tegenkomen.

Er zijn mensen die nooit met bepaalde situaties zullen kunnen omgaan, bijvoorbeeld spreken in het openbaar.

De meeste mensen zijn niet in staat om te gaan met situaties die onder hoge druk staan. Anderen vinden het moeilijk om met mensen van het andere geslacht te praten, wat we allemaal kennen als flirten, of zelfs als het gaat om mensen online te ontmoeten, kan een echte uitdaging zijn voor verlegen mensen.

De meeste mensen zijn altijd wel een beetje nerveus, afhankelijk van de situatie, de sleutel ligt in de intensiteit van die verlegenheid.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld: een date in een leuk restaurant. In dit soort situaties spelen zenuwen een belangrijke rol, en het helpt waarschijnlijk als je weet dat de persoon die voor je zit net zo nerveus is als jij.

Hoe verleid je een vrouw: Zijn er verschillende soorten verlegenheid?

Als je verlegen bent en je wilt weten hoe je een vrouw kunt verleiden, moet je kennis hebben over je eigen verlegenheid.

Er zijn mensen die in staat zijn om voor honderden mensen te spreken, maar die beginnen te beven als ze één op één met een vrouw moeten praten.

Deze vorm van verlegenheid komt vaak voor, vooral wanneer we denken dat de persoon die voor ons staat op een bepaalde manier meer als jezelf is. Het is heel normaal om je verlegen te voelen als je bijvoorbeeld geconfronteerd wordt met een mooi of beroemd iemand.

Het belangrijkste is hier om de situaties te herkennen die je verlegenheid triggeren. Vind je het vreselijk om presentaties te geven? Schrijf je liedjes maar heb je enorme plankenkoorts? Ben je niet in staat om te praten met vrouwen die je niet kent, ook al lijken ze geïnteresseerd in je?

Door simpelweg de triggers te herkennen, herken je ook sneller je eigen verlegenheid en kunnen deze worden losgelaten, anders ga je juist verlegen worden en dat gaat je natuurlijk niet helpen bij hoe een vrouw te verleiden. Het is belangrijk dat je weet dat iedereen wel eens aan zichzelf twijfelt. Als je denkt dat vrienden die zelfvertrouwen uitstralen niet verlegen zijn, dan heb je het mis. 

Fout!

hoe een vrouw te verleiden

Ben ik verlegen of introvert?

Het is een belangrijke vraag omdat ze niet hetzelfde zijn. Introverte mensen houden ervan alleen te zijn, zijn in zichzelf gekeerd en hebben moeite om met anderen om te gaan, maar ze zijn niet bang voor sociale situaties. Ze vermijden ze omdat ze ze niet leuk vinden, niet omdat ze er bang voor zijn.

Aan de andere kant wil een verlegen persoon graag contact met anderen, maar maakt zich tegelijkertijd zorgen om veroordeeld te worden, wat frustratie, angst en bezorgdheid uitlokt.

Waar komt verlegenheid vandaan?

Er zijn twee gangbare theorieën die deze vraag beantwoorden: de evolutietheorie en de psychosociale theorie:

Volgens de eerste is verlegenheid essentieel om niet verstoten te worden uit de groep, je klas, of in het algemeen in grote groepen.

De tweede zegt dat het je omgeving is die bepaalt tot welk niveau je verlegenheid strekt. Dit gebeurt meestal al tijdens de kindertijd.

Tegenwoordig is er een wetenschappelijke conclusie: beide zijn in principe juist, beide factoren samen creeeren wat wij onder verlegenheid verstaan. In feite is het een complex proces en moet het vanuit meerdere perspectieven worden bekeken.

Hoe kan ik mijn verlegenheid overwinnen?

Vecht niet tegen negatieve gedachten, maar accepteer ze. Emoties spelen een belangrijke rol in de 21e eeuw.

Concepten als emotionele intelligentie zijn pas ontstaan en ontwikkeld aan het eind van de vorige eeuw.

Het probleem ontstaat wanneer we, in plaats van onze negatieve gedachten en emoties die we lastig vinden te aanvaarden, we kunnen deze proberen te om te draaien, zodat ze ons niet zo erg beïnvloeden.

Er zijn zelfs therapieën die gericht zijn op het veranderen van ons gedrag en die hebben een zekere mate van succes, aanzienlijk meer dan wanneer we proberen onze emoties te veranderen.

ontmoet mensen online

We worden verlegen geboren en we leren verlegen te zijn. Er zijn evenveel mensen die denken dat we verlegen geboren worden als er mensen zijn die zeggen dat het aangeleerd is, vooral tijdens de kinderjaren.

Zeker is dat 15% van de kinderen wordt geboren met een psychologische eigenschap die “timide” wordt genoemd.

Kinderen met deze eigenschap hebben de neiging meer stress te ervaren wanneer zij met nieuwe ervaringen worden geconfronteerd. Maar maak je geen zorgen, de wetenschap is het erover eens dat, ondanks een belangrijke genetische factor, het merendeel van de verlegenheid aangeleerd is. 

Persoonlijke ervaringen

Dus wat we geleerd hebben in onze vroege jaren en de sociale omgeving zijn van cruciaal belang. Zozeer zelfs dat we dit leerproces kunnen omkeren en overwinnen.

Het kan ook de schuld van je ouders zijn.  Volgens Jean Piaget zijn kinderen tijdens de eerste drie levensjaren als “sponzen”, in die zin dat zij alles om zich heen absorberen;  spelletjes, tekeningen, gedragingen en natuurlijk onze taal.

Rodríguez, auteur van  onder andere, “La mente del niño”, gaat over het verstand van het kind. Hoe het wordt gevormd in de jaren, en hoe het moet worden opgevoed volgens hem,  geeft aan dat 75% van het ontwikkelen van ons zenuwstelsel genetisch geprogrammeerd is, terwijl de resterende 25% afhankelijk is van wat je meemaakt in je leven.

Dit is natuurlijk belangrijk bij het omgaan van mislukkingen en succes, al in de vroege kinderjaren. Er zijn studies die aantonen dat straffen of belonen het resultaat in de vroege kinderjaren juist kunnen onderdrukken, en zelfs een gevoel van onzekerheid kunnen veroorzaken, wat dan weer kan leiden tot minder zelfvertrouwen. En dus je gevoel van eigenwaarde beïnvloeden.

En een laag zelfbeeld of gevoel van eigenwaarde staat in direct verband met verlegenheid.

Angst en moed zijn op fysiologisch niveau hetzelfde. Het is heel belangrijk dat je dit concept hierover  begrijpt: wanneer je angst of moed voelt, of  zoals je het dus noemt, verlegenheid en moed, is er een stof die in beide gevallen wordt geactiveerd: adrenaline. Misschien voelen ze voor jou verschillend aan, maar op biologisch niveau is er geen verschil.

Het enige dat verandert is wat je er van verwacht.  Als je denkt dat er iets ergs gaat gebeuren, voel je angst en bezorgdheid. Als je gelooft dat het iets goeds is, opwinding

Een voorbeeld: een koppel wacht in de rij voor een grote kermisattractie. De man heeft hoogtevrees en is bang voor dit soort attracties, dus hij begint nerveus te worden als hij denkt aan alle enge dingen die kunnen gebeuren en hij lijdt.

Maar alsof dit nog niet genoeg is, weerhoudt zijn verlegenheid hem ervan het aan zijn vriendin te vertellen. Zij is echter ook wel nerveus, de rit maakt haar bang maar ook opgewonden en ze geniet van de adrenalinestoot, ze houdt niet op met glimlachen. Geen van beiden weet waarom ze zich tot elkaar aangetrokken voelen.

vrienden met voordelen om verlegenheid te overwinnen

Het gevoel erkennen is veel beter dan het proberen te verbergen. Er zijn studies die aantonen dat het erkennen dat je verlegen bent of een ander probleem hebt, helpt om de angst die het probleem veroorzaakt te verminderen.

Je wilt empathie bij anderen aanmoedigen. Als het duidelijk is dat je verlegen bent, is het veel beter om dat te erkennen dan het te verbergen.  De reden is krachtig: het neemt de druk weg en je kunt je concentreren op andere dingen die op dit moment waarschijnlijk belangrijker zijn. 

Goed, je hebt het begrepen, maar wat moet je nu doen?

Ok, nu de belangrijkste punten duidelijk zijn, is het tijd om te leren hoe je verlegenheid kunt overwinnen. En daarvoor stellen we een 21 dagen plan voor.

Dag 1 tm 5.

Ontspannen. In dit stadium hoef je je angsten nog niet onder ogen te zien.

Ontspan gewoon en denk erover na over welke situaties je nerveus maken, en schrijf dit op. Is het moeilijk om met vrouwen te flirten? Dan is de oplossing met ze te praten. Heb je al eens sociale netwerken geprobeerd? En datingsites zoals Friends with Benefits

Dag 6 tm 10.

Nu is het tijd om te gaan werken aan de situaties die je eerder hebt herkend en opgeschreven. Bijvoorbeeld, als u het lastig vind om naar de kantine op het werk te gaan, om die grote groep mensen te vermijden kun je proberen dit beetje bij beetje te veranderen. De volgorde zou de volgende zijn:

Socialiseren. Ga de kantine binnen en zeg hallo tegen wie er ook is. Je hoeft verder niets te doen. Neem je koffie en kijk wat er gebeurt. Doe dit een paar dagen tot je merkt dat je angst vermindert.

Spreek iemand aan, zeg hallo en zeg iets alledaags, bijvoorbeeld “Hoi, wat een weertje hè? 

Zeg iets neutraals, en als je een vraag stelt aan het eind van je gesprek, bijvoorbeeld “Hoi, wat een weertje hè, heb je een drukke dag vandaag? Dan ga je je vanzelf meer op je gemak voelen als het gaat om praten met de persoon op het werk, en zo werkt het ook met een persoon die je leuk vind. Oefening baart kunst.

Dag 16 tm 21.

In deze fase, de voorlaatste, ben je klaar om de lastigste situaties op je lijst aan te pakken. Het betekent hetzelfde doen als in de vorige punten hierboven, maar dan in meer complexe situaties.

Een van de moeilijkste situaties voor iemand die verlegen is, is flirten met iemand van het andere geslacht. Hier zul je hetzelfde moeten doen, maar dan met de persoon met wie je wilt flirten, en natuurlijk heb je dan meerdere gelegenheden.

Als je op een avondje uit bent en het is een vreemde, dan kun je direct naar het laatste punt gaan, als je daar klaar voor bent

De één minuut techniek:

Voordat je iemand benadert is het belangrijkste wat je kunt doen ontspannen, en dit is een prima methode die je maar 1 minuut tijd kost. Adem diep in, vul uw longen en buik tegelijk en adem langzaam uit. Denk nergens aan. Concentreer u op de lucht die binnenkomt en uitgaat. Herhaal 1 minuut lang.

sterk worden om verlegenheid te overwinnen

De positieve “hoe word ik sterk” techniek.

Denk, voordat je een situatie instapt die angst bij je oproept, aan een eerder succes en herinner je hoe je jezelf voelde. Erken dat er niets in je is veranderd behalve hoe je in je hoofd reageert op negatieve situaties,  dus, wat je toen kon, kan je nu ook!

Dag 21.

Geweldig, tijd om je vooruitgang te vieren. Stuur een WhatsAppje naar de persoon die je leuk vindt en vraag haar mee uit voor een kop koffie. Het is het moment om de stoute schoenen aan te trekken.

Als je al deze oefeningen kunt uitvoeren, kun je met trots zeggen dat je je verlegenheid hebt overwonnen.

Denk niet dat het gemakkelijk is of dat we je een toverformule hebben gegeven waarmee je dit zomaar overwint. Een gewoonte veranderen is moeilijk, jezelf veranderen is een gigantische inspanning.

Het vereist vasthoudendheid, inzet en toewijding, maar alles wat je hier hebt gelezen zijn doeltreffende technieken gebaseerd op geleidelijke vooruitgang. Dat wil zeggen, jezelf beetje bij beetje blootstellen aan je angsten, met een trapsgewijze moeilijkheidsgraad tot je erin slaagt ze te verslaan, of op zijn minst, ze onder de duim te houden  in stressvolle situaties.

Dating websites, zeker een optie om in gedachten te houden.

Er zijn dating websites op het internet die kunnen helpen om het, in ieder geval in het begin, gemakkelijker te maken tot aan de eerste ontmoeting met iemand die je niet kent. Afspraak,  de meest bekende dating site in Nederland zou in mijn ogen een goede start zijn als een manier om je problemen met verlegenheid te overwinnen. Waarom?

Er zijn veel mensen zoals jij. Het internet is een veilig toevluchtsoord voor verlegen mensen. Op Afspraak zijn er natuurlijk allerlei soorten mensen te vinden, maar vooral ruimdenkende mensen die graag met andere mensen afspreken voor vrijblijvende seks, maar er is ook een groot percentage verlegen mensen die liever eerst op deze ongedwongen manier contact maken.

Vermijd snelle ontmoetingen met mensen die je niet kent. Tenzij dit iets is wat je wilt doen, laat Afspraak mensen elkaar zo lang als ze willen leren kennen voordat ze elkaar in levende lijve ontmoeten.

Gelijkgestemden. Het goede aan Afspraak is dat je mensen kunt ontmoeten met dezelfde interesses en hobby’s, zowel seksueel als in het algemeen. Vraag jezelf eens af: waarom zou ik verlegen zijn met iemand die zo op mij lijkt?

Het goede aan onze datingsite is dat je kunt beginnen met het maken van “friends with benefits” zonder iets te betalen. Op deze manier kun je beginnen met het vormen van je meningen, het indelen en toevoegen van mannen en vrouwen die je het leukst vindt aan je lijst met favorieten, waardoor je twee vliegen in één klap slaat: het overwinnen van je verlegenheid en gemakkelijk flirten met mensen met dezelfde interesses als jij. Waar wacht je nog op? Inschrijven is helemaal gratis!

Delen is liefhebben!

Summary
Hoe kan je je verlegenheid overwinnen in 21 dagen
Article Name
Hoe kan je je verlegenheid overwinnen in 21 dagen
Description
Verlegenheid overwinnen? Vind je het moeilijk om met mensen te praten, zelfs op datingsites? Leer het te overwinnen door dit artikel te lezen
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo