Waarom een man vrienden moet blijven met zijn ex ?

Geschreven door Tips voor stellen

vrienden te zijn met een ex

Als je jezelf de vraag stelt: Waarom wil een man vrienden te zijn met een ex? dan zit je op de goede weg. Als je het doet omdat je van haar houdt als een vriend, dan is dat geweldig. 

Het slechte nieuws is dat we vaak tegen onszelf liegen. Want wat veel mensen doen als ze opnieuw contact maken met hun ex, is proberen haar terug te krijgen.

Is het een goed idee om vrienden te zijn met mijn ex? 

Dit is de eerste vraag die je jezelf moet stellen voordat je opnieuw contact opneemt met je ex. Vrienden zijn met je ex is geen goed idee en ook geen slecht idee, het hangt van veel factoren af wat het antwoord is in jouw geval.

Was het een slechte breuk of zijn jullie goed uit elkaar gegaan? 

Als het is een slechte breuk is geweest, is het zeker dat er in je vriendschap een gevoel van onbalans zal zijn.

Hebben jullie kinderen samen? 

In dat geval zou vriendschap niet alleen een goede optie zijn, maar eerder een verplichting. Er zijn te veel ouders die hun kinderen gebruiken als wapen tegen hun ex-partner en dit heeft ernstige gevolgen voor de ontwikkeling van de kinderen.

Hebben jullie dezelfde vrienden? 

Vaak, vooral als je al lang samen bent, heb je gemeenschappelijke vrienden. Als je hen niet kwijt wilt raken, zul je met je ex moeten opschieten.

Oké, maar hoe zorg je ervoor dat het werkt?

Mijn ex wil vrienden zijn, zijn er redenen dat ik hem niet meer in mijn leven moet laten?

Natuurlijk! Niet alle relaties komen op dezelfde manier tot stand en soms zijn relaties om zeer goede redenen beëindigd. Als jij en je partner het nergens over een zijn, manipulatief of beledigend waren, dan is het niet per se een goed idee om opnieuw contact met haar op te nemen, zelfs als ze veel aandringt.

Denk goed na over de persoonlijkheid van je ex voordat je een vriendschappelijke relatie met hem of haar aangaat.

bevriend zijn met je ex

Tekenen die aangeven dat je beter geen vrienden kunt zijn

1. Het doet je nog steeds pijn

Over een relatie heen komen, gebeurt niet van de ene op de andere dag. Je moet de tijd nemen en de ruimte hebben om deze relatie te rouwen. Het betekent dat je de emoties die je voelt, zoals verdriet, frustratie, afwijzing, wrok of wat dan ook moet accepteren in plaats van ze te onderdrukken. Als je deze emoties nog steeds voelt, is de kans groot dat je nog niet klaar bent om vrienden te worden met je ex.

2. Je kunt niet over je ex praten zonder van streek te raken

Als je moeite hebt om over je ex te praten zonder van streek te raken, te huilen of helemaal dicht te klappen, beschouw het dan als een teken dat je er nog niet klaar voor bent om vrienden met je ex te worden.

Als je jezelf betrapt op liegen tegen je vrienden door dingen te zeggen zoals “mijn ex wil me weer zien”, om hun reactie te zien, ben je niet klaar om vrienden te zijn met je ex.

3. Je kunt het idee niet uitstaan ​​dat ze met iemand anders gaat

Vrienden mogen met elkaar praten over wat er in hun leven gebeurt, en daarbij hoort ook hun liefdesleven. Als je ziek wordt van het idee dat je ex met iemand anders gaat, is dat een probleem dat een echte vriendschap onmogelijk kan maken.

4. Vrienden zijn met je ex om haar terug te krijgen 

Vraag jezelf eerlijk af waarom je vrienden wilt zijn met je ex. Koester je diep van binnen de hoop dat er iets meer uitbloeit? Als dat zo is, is vriendschap niet de juiste beslissing, althans niet nu. Je moet er zeker van zijn dat de redenen die je ertoe aanzetten om haar vriend te willen zijn, niet de mogelijkheid zijn om haar terug te krijgen.

5. Je doet het niet om niet alleen te zijn

De meeste mensen willen niet alleen zijn, vooral niet als ze het net met iemand hebben uitgemaakt.

Als de relatie eenmaal is afgelopen, heb je misschien veel meer tijd beschikbaar, vooral als jij en je ex samenwoonden of als je sociale leven voornamelijk draaide om de vrienden en familie van die persoon.

Als je gezelschap mist, kan het verleidelijk zijn om die leegte op te vullen door met je ex om te gaan in een “vriendschapsvermomming”.

mijn ex wil vrienden met mij zijn

6. Je gaat op haar sociale netwerken

Haar sociale media heel vaak checken om te zien of ze flirt met mensen op Instagram, om te zien waar ze is en met wie ze omgaat, is een enorm teken dat je nog niet klaar bent om vrienden met haar te zijn.

7. Je wacht tot ze er klaar voor is om weer met jou te zijn

Als je nog steeds bevriend bent met je ex zodat je naar haar kunt kijken, in de hoop dat ze op magische wijze zal veranderen in de vrouw van je dromen, dan verspil je je tijd.

Dat gaat nooit gebeuren. 

Waarom een ​​man vrienden wil zijn met zijn ex? 

Heb je dat ooit gezien, volwassen mensen die nog steeds samen zijn nadat ze geliefden zijn geweest, hoe komt dat? Hoe doen ze het?

Het uitmaken met je partner kan traumatisch zijn, dus als je vrienden wilt blijven met je ex, laat me je dan wat praktisch advies geven.

Breng tijd door zonder elkaar

Rouw de relatie. Ga letterlijk uit elkaar en verbreek de verbinding volledig. Zonder telefoon en berichten of sociale netwerken. Het geeft je de tijd om je beter te voelen. Je moet dit minimaal drie maanden doen, al kan het langer duren. Gebruik deze tijd om je te concentreren op je hobby’s, je werk en een gelukkig leven te leiden.

Als je nog niet zeker weet of je er klaar voor bent om vrienden te worden met je ex, bedenk dan hoe je je zou voelen als je je ex met iemand anders zou zien. Als je nog steeds emotionele pijn hebt, ben je er nog niet klaar voor.

1. Wees zeker over je acties

Ontdek waarom je deze vriendschap wilt behouden. Is dit gezond voor je? Voel je je nog steeds tot haar aangetrokken? Is er nog aantrekkingskracht tussen jullie? Wil mijn ex vrienden zijn? Is het een goed idee om opnieuw contact te maken met mijn ex? Wil mijn ex me weer zien?

2. Opnieuw contact opnemen met je ex

Wees open, vertel je ex hoe je je voelt en dat je graag vrienden zou willen zijn. Je moet voorbereid zijn op elke afwijzing. Je ex kan het idee accepteren of afwijzen. Als jullie hetzelfde willen, is het het beste om elkaar te zien in een groep van vrienden om de druk wat te verlagen.

3. Val niet in oude gewoonten

Houd je grenzen. Beperk de communicatie, probeer haar niet dagelijks te sms’en zoals je deed toen jullie in een relatie zaten.

Ga niet met elkaar om met alcohol tijdens een avondje uit, of ga niet naar plaatsen waar je naartoe ging toen je verliefd was.

Stel regels op en zorg dat je er binnen blijft. Praat niet over het verleden. Kijk naar de toekomst en wees echte vrienden. Verleid jezelf niet en praat niet over seks. Praat niet over de dingen die je dwars zitten zoals je zou doen als je met je partner zou praten. Je zit in een heel andere dynamiek.

Het belangrijkste is dat je geen twijfels hebt over de breuk. Vrienden blijven na het daten is alleen voor volwassen mensen. Je moet je aan dit concept houden als je het probeert met je ex.

hoe kun je vrienden zijn met je ex

4. Wees oprecht over je vriendschap

Je moet erop voorbereid zijn dat je ex andere mensen ontmoet. Als je tijdens je vriendschap merkt dat gevoelens van liefde en aantrekkingskracht of vice versa weer de kop opsteken, doe dan een stapje terug en kijk of het wel een goed idee is om vrienden te zijn met je ex.

Afspraak, de datingsite waar je seks kunt hebben met vrienden.

Afspraak, onze naam is geen geheim. Kan een relatie nog perfecter zijn? Je brengt de twee beste dingen van de wereld samen, seks en vriendschap. 

Bovendien bevrijd je jezelf van twee zeer pijnlijke dingen, zoals toewijding en de emotionele lasten van vreemdgaan.

Je kunt een seksvriend niet ontrouw zijn. 

Wil je proberen? Meld jezelf aan, het is gratis.

Delen is liefhebben!

Summary
Vrienden te zijn met een ex, alles wat je moet weten
Article Name
Vrienden te zijn met een ex, alles wat je moet weten
Description
Het is nooit gemakkelijk om te weten of het een goed idee is om vrienden te zijn met een ex. In dit artikel leggen we de voor- en nadelen uit van vrienden zijn en geen vrienden zijn
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo