Wat is het beste anticonceptiemiddel? Het beste anticonceptiemiddel geheim

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips voor stellen

Wat is het beste anticonceptiemiddel

Je zal het nooit kunnen raden. Het is niet de pil, niet een condoom, niet voor het zingen de kerk uit. Ook niet wanneer de vrouw ongesteld is… de beste manier om ervoor te zorgen dat geen een van je friends with benefits  zwanger wordt, of als vrouw zijnde dat je zelf zwanger wordt, is het beste anticonceptiemiddel… tromgeroffel…..

Het is niet wat je denkt. Hoe dan ook, we laten je nog even is spanning…. je komt er zo wel achter.

Wat is het beste anticonceptiemiddel

Wanneer we denken aan wat het beste anticonceptiemiddel is, moeten we onszelf de volgende vragen stellen.

 • Wil ik ooit kinderen? Wanneer? 
 • Heb ik gezondheidsproblemen?
 • Hoe vaak heb ik seks?
 • Hoeveel sekspartners heb ik?
 • Moet ik me ook beschermen tegen infecties zoals HIV of andere seksueel overdraagbare aandoeningen?
 • Wat is de effectiviteit van het middel?
 • Zijn er enige bijwerkingen?
 • Kan ik het goed gebruiken?

Ben je een man of vrouw? wat is het beste anticonceptiemiddel

Het is natuurlijk niet hetzelfde voor een man of een vrouw als het aankomt op het kiezen van een anticonceptiemiddel.

Wat is het beste anticonceptiemiddel voor mannen

beste anticonceptie zonder bijwerkingen

1. Condoom

Het condoom, is het anticonceptiemiddel dat het meest wordt gebruikt door mannen en vrouwen, aangezien het niet alleen zwangerschap voorkomt, maar het ook beschermt tegen soa’s.

Daarbij, veroorzaakt het geen hormonale veranderingen en tast het het proces en de productie van sperma niet aan. Het is niet permanent en ze zijn er in allerlei maten.

2. Vasectomie

Een vasectomie is een manier van anticonceptie voor mannen dat bestaat uit het doorknippen van het kanaal tussen de penis en de ballen waar de spermacellen door heen zwemmen, waardoor de vrijlating van diezelfde spermacellen wordt voorkomen wanneer de man klaarkomt.

Deze manier van anticonceptie wordt over het algemeen uitgevoerd bij mannen die geen kinderen meer willen hebben, het wordt uitgevoerd in het ziekenhuis en is snel en effectief.

Deze methode is wel permanent, oftewel onomkeerbaar, dus denk er goed over na voordat je het doet. 

3. Anticonceptie gel

De anticonceptie gel is een niet-hormonale optie. Dat gezegd hebbende wordt de gel aangebracht in de genitale zone, in de kanalen waar het sperma van de eikel naar de penis zwemt en het werkt door het kanaal 10 jaar lang te blokkeren. Deze behandeling duurt ongeveer 15 minuten en wordt uitgevoerd met plaatselijke verdoving.

Het is mogelijk om het effect van deze gel terug te draaien door een oplosmiddel aan te brengen, wat niet kan bij een traditionele vasectomie.

Deze methode verhindert ejaculatie niet, maar de spermacellen die voor zwangerschap zorgen.

Vasalgel presenteert geen contra-indicaties noch verandert het de productie van mannelijke hormonen omdat het een barrièremethode is, er moeten echter nog meer studies naar worden gedaan.

beste alternatief voor de pil

4. De injectie

Laatst is er een injectie ontwikkeld genaamd RISUG, samengesteld uit stoffen die polymeren worden genoemd en die onder plaatselijke verdoving worden aangebracht in het kanaal waar het sperma doorheen gaat.

Deze injectie blokkeert de ejaculatie, wat voorkomt dat sperma zijn weg naar buiten weten te maken tijdens de seks. De werking van het medicijn duurt ongeveer 10 tot 15 jaar. 

In het geval dat de man de werking van de injectie terug wil draaien, kunnen andere medicijnen worden aangebracht die het sperma vrijlaten.

Wat is het beste anticonceptiemiddel voor vrouwen

Barrière-anticonceptiemethoden zijn methoden die de doorgang van sperma naar de baarmoeder verhinderen. 

 • Vrouwelijk condoom

Het is de vrouwelijke versie van het mannencondoom. Het bestaat uit een plastic omhulsel dat in de vagina wordt geplaatst voordat penetratie plaatsvindt. Het vrouwelijke condoom beschermt ook tegen soa’s. Net als bij het mannencondoom is het belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen om het correct te gebruiken.

 • Diafragma. 

Het diafragma is een latex omhulsel die binnen in de vagina wordt aangebracht waar het de baarmoederhals bedekt. Het voorkomt dat sperma de baarmoeder in gaat tijdens de seks. Het moet worden gebruikt met zaaddodende middelen.

Zaaddodend middel.

 • Zaaddodend middel. 

Zaaddodende middelen zijn substanties die kunnen worden aangebracht aan de binnenkant van de vagina voor én na het hebben van seks. Het werkt door sperma te vernietigen zodat het niet bij het eitje kan komen. Het is een niet super betrouwbare methode van anticonceptie. Het beste is om het te gebruiken in combinatie met andere anticonceptiemiddelen zodat het effectiever is.

Hormonale anticonceptiemiddelen

1. De pil

De pil moet iedere dag worden ingenomen voor 21, 22 of 28 dagen op rij, afhankelijk van het soort pil. Om er voor te zorgen dat de effectiviteit van dit anticonceptiemiddel de gewenste (99%) is, moet je proberen de pil geen enkele dag te vergeten.

De anticonceptiepil is ongetwijfeld de bekendste hormonale anticonceptie methode. Ze zijn oraal in te nemen en bevatten hormonen (progesteron en oestrogeen) die in het bloed worden afgegeven om de eisprong te blokkeren en ongewenste zwangerschap te voorkomen. 

Er bestaan gemengde pillen, die twee soorten hormonen bevatten en pillen die alleen oestrogeen bevatten, geschikt voor vrouwen die niet tegen progesteron kunnen.

Als je je afvraagt “welke pil past bij mij”, dan spijt het me dat ik je moet zeggen dat het antwoord daarop is om het bij een arts na te vragen.

2. Vaginale ring

Het is een flexibele en transparante ring die op een eenvoudige manier in de vagina wordt geplaatst. De vaginale ring geeft gedurende drie weken continu oestrogeen en progesteron af.

Na deze tijd wordt deze verwijderd en na een week rust wordt een nieuwe geplaatst. Omdat het maar één keer per maand hoeft te worden geplaatst, is het makkelijker om het niet te vergeten.

Pleister

3. Pleister

De transdermale anticonceptie pleister is een gecombineerde hormonale methode waarbij hormonen via de huid vrijkomen. De pleister moet op een schone, droge en haarloze huid worden geplakt. Het moet er één week op blijven zitten en dit wordt drie weken achter elkaar herhaald. Hierna wordt de laatste van de cyclus verwijderd en na een week rust wordt er weer een nieuwe geplaatst.

Dit kan het beste alternatief zijn voor de pil.

4. Progesteron Injectie

De intramusculaire injectie van progesteron wordt elke maand of driemaandelijks gedaan. Het doel is om de eisprong te voorkomen.

5. Implantaat

Het is een dun staafje dat onder de huid in de arm wordt geplaatst. Het is een discrete en comfortabele methode die drie jaar lang duurt. Het geeft alleen progesteron af, dus het kan worden gebruikt door vrouwen die niet tegen oestrogeen kunnen.

6. Spiraaltje

Het spiraaltje is een langdurige anticonceptiemethode (vijf jaar). Er zijn twee soorten, hormonaal en koper. Beide voorkomen innesteling met een zeer hoge effectiviteit. Deze methode moet door een arts worden geplaatst en verwijderd.

Wat is de beste natuurlijke methode voor gezinsplanning

Er zijn verschillende methoden, maar we gaan je uitleggen hoe je de beste methode voor gezinsplanning goed kunt toepassen, want mensen doen het vaak verkeerd en het is de oorzaak van veel ongewenste zwangerschappen.  

kalender methode

De kalender methode of de Ogino-Knaus methode

Dit is de minst betrouwbare natuurlijke anticonceptiemethode, zelfs bij vrouwen met een regelmatige menstruatiecyclus, maar omdat het zo simpel is, is het de meest gebruikte.

Het bestaat uit het niet hebben van seks tijdens de dagen van de eisprong, dat is wanneer het lichaam van de vrouw het meest vruchtbaar is.

De vruchtbare periode wordt bepaald door berekeningen op basis van het feit dat de eisprong slechts één keer per cyclus plaatsvindt en meestal op ongeveer de 14e dag  (waarbij de eerste dag van de menstruatie als de eerste dag van de cyclus wordt gerekend).

Aangezien de eicel en het sperma een beperkte levensduur hebben van 24-72 uur, wordt geslachtsgemeenschap een paar dagen voor, tijdens en na de eisprong vermeden, tussen dag 8 en 18 van de cyclus.

Hoe werkt het?

Voordat deze methode wordt toegepast, moet een gedetailleerde registratie van de duur van de cycli worden bijgehouden gedurende ten minste 12 maanden (in de berekeningen is dag één, de eerste dag van de periode).

Om de niet-zekere dagen te berekenen, trek je 18 af van het aantal dagen in de kortste cyclus en 11 van de langste. Op deze manier worden twee cijfers berekend, tussen deze twee dagen is het niet veilig om seks te hebben als je zwangerschap wilt vermijden. 

beste anticonceptie zonder bijwerkingen

Het moment is aangebroken dat we je spanning weghalen. Wat is het beste anticonceptiemiddel zonder bijwerkingen? 

Het helemaal niet doen. De enige manier om niet zwanger te worden of om iemand niet zwanger te maken, is door geen seks te hebben.

Het heeft geen bijwerkingen, afgezien van de permanente frustratie waarin je je in kunt begeven.

Ten minste, totdat je er aan went om er zelf voor te zorgen. 

beste datingsite om uit

Afspraak: de beste datingsite om uit te vinden wat het beste conceptiemiddel is

Het is geen grap. Zodra je je aanmeld bij de Afspraak community, zul je seks zonder voorwaarden hebben wanneer je maar wilt, dus moet je goed bedenken wat het beste anticonceptiemiddel is.

Je hebt maar twee manieren om erachter te komen: of door onze blog te bezoeken over seks of door verschillende methodes uit te proberen om mannen en vrouwen te vinden die hetzelfde willen als jij: af en toe seks hebben zonder al te veel hoofdpijn.

Meld je aan bij de beste community van friends with benefits in Nederland en probeer het gratis uit!

Delen is liefhebben!

Summary
Wat is het beste anticonceptiemiddel?
Article Name
Wat is het beste anticonceptiemiddel?
Description
Ga je anticonceptiemiddelen gebruiken maar weet je niet welke het beste is voor jou? Ontdek de beste anticonceptie methode voor jou
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo