Kom er achter hoe en waarom u uw relaties saboteert

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips voor stellen

hoe en waarom u uw relaties saboteert

Vindt u het geweldig om vrouwen te leren kennen? Vindt u het van uiterlijk belang om echte, authentieke vrouwen te leren kennen maar raakt u verdacht vaak een doodlopend eind? Dan moet ik u iets vertellen: u bent uw eigen saboteur.

Het is u gebeurt toen u zestien was, nog eens toen u twintig was, eigenlijk overkomt het u altijd. Het feit is dat, als u tot een punt in een relatie komt, doet u dingen onbewust die al uw relaties stuk maken.

Onbewust? Wat betekent dat?

Het onbewustzijn is een deel van uw geest dat in controle is over een groot deel van uw leven maar waar u ook controle over heeft. Laten we uw geest zien als een ijsberg: het besuste deel is het deel van de ijsberg dat boven water drijft en het onbewustzijn zit onder water.

En u kan u niet voor stellen hoeveel dingen het onbewustzijn beheerst.

Hebt u zich wel eens afgevraagd waarom u graag met getrouwde vrouwen flirt? Waarom u een bepaalde spaak heeft? Houdt u van grote borsten? Kleine borsten? Waarom u gedurfde vrouwen zoekt? Liberale stellen? Waarom u dit artikel leest?

Alles heeft en reden en die zit in uw hoofd. Ervaringen van vroeger, mogelijke traumas, successen en mislukkingen die u heeft ervaren, de mensen die u kent, de fisologie van uw hersens. Dat maakt allemaal deel uit van uw persoonlijkheid en uw onbewustzijn.

En wat heeft dat te maken met sabotages?

Alles. veel mensen saboteren hun eigen leven met heel veel passie. En dat heeft ook betrekking tot hun relaties.

Een klassiek voorbeeld:

U staat op het punt een one night stand te hebben op zaterdagavond. Maar er is een probleem: u hebt het georganiseerd via Afspraak, niet doordat u goed bent in het flirten met vrouwen, maar omdat op onze datingsite alles makkelijker loopt. U hebt in feite al lang geen seks meer gehad. En de laatste keer ging niet zo goed.

Op maandag bent u tevreden. Dinsdag nerveus. Woensdag begint u problemen te voelen. Op donderdag gaat u helemaal uit uw dak van de stress, vrijdag gaat u kleding kopen en vindt u niks wat u leuk vindt en zaterdag staat u op met gastro-enteritis (maar u weet dst het eigenlijk niks is).

Als het tot hier loopt gaat u of niet naar de date of u hebt dan een hoge kans dat het een ramp wordt. .

Goed, het kan zijn dat u denkt dat het pech is, of het het lot is, maar ik heb slecht nieuws voor u: het is bijna zeker weten iets dat mrt u te maken heeft.

Er zijn duizenden  overtuigingen die we bewust aan onszelf vertellen in dit soort sabotage scenarios:

 flirten toen ik jong was
  1. Ik vond het geweldig om met vrouwen te flirten toen ik jong was. Wat is er nu mis met me?
  2. We zijn al drie jaar samen dus nu zal de fameuze crisis komen.
  3. Ik hou van reizen en zij niet.
  4. We zullen zeker verschillende levensprojecten hebben.

Ik zou zo door en door kunnen gaan met de lijst.

Waarom saboteren we relaties?

Met de slechte en giftige relaties is het duidelijk: we zijn niet dapper genoeg om het uit te maken en we doen dingen zodat ze het met ons uitmaken. Triest, maar waar.

En soms loopt het dan gewoon mis.

Maar, hoe zit het dan met de goede relaties? Waarom saboteren we die?

Het is een moeilijke vraag om te beantwoorden, elke persoon moet zijn eigen antwoord vinden en de beste psychoanalytici doen er jaren over om het uit het onderbewustzijn van hun patiënten te vissen, maar in het algemeen komt het omdat we onszelf niet als waardig achten. Elk op zijn eigen manier, natuurlijk.

Er zijn een miljard manieren om jezelf als onwaardig te beschouwen.

Hoe kan ik sabotages tegen gaan?

Het onderbewustzijn is als een elitemilitair gecamoufleerd in het midden van de jungle in het midden van een infiltratie-missie.

Hoe stopt u het, als u maar een simpele Nederlander bent?

Als het gaat om relaties (en niet om Vietnam), moet u uwzelf wat vragen stellen.

Wat voor soort leven wil ik hebben? Wil ik het complete pakket? Ik wil een rijtjeshuis, een minivan, drie kinderen, een labrador en een schildpad Alfred? Wil ik een buitenechtelijk avontuur beleven? Wil ik van een reisblog leven? Ik wil een stabiele relatie zoeken? Wil ik altijd hartstochtelijke liefdes leven? Irriteert het me om twee tandenborstels in mijn badkamer te zien? Wil ik een trio doen? Houd ik van vrouwen of mannen?

twee eigenlijk homo is

Deze laatste vraag lijkt voor de hand liggend, maar er zijn duizenden heteroseksuele stellen waarbij een van de twee eigenlijk homo is.

Er achter komen dat iemand ontrouw blijkt te zijn is normaal. Ontrouw zijn met iemand van hetzelfde geslacht ook.

Wel, het is een manier zoals elke andere die uit de kast komt.

U moet dapper zijn om uwzelf bepaalde vragen te stellen. Maar u moet nog dapperder zijn om deze oprecht te antwoorden.

Wanneer u dit hebt bereikt, zal u in staat zijn om te stoppen met het saboteren van uw relaties.

En wanneer moet u uw eigen vragen met oprechtheid beantwoorden? Ik zeg u: altijd. Vroeger of later, maar altijd.

Mensen antwoorden uiteindelijk al deze vragen, zelfs als het pas op zijn sterfbed is. En u wilt niet zo lang wachten om te weten wie u bent, toch?

Er is geen grotere tragedie in het leven dan iets te laat ontdekken.

Het zou goed zijn om twee levens te lijden: de ene om te trainen en de andere om de dingen goed te doen, maar zo gebeurt het niet. We hebben er maar één. Dus, als u eenmaal de vragen hebt gesteld en ze hebt beantwoord, vergelijk ze dan met het soort relatie waarin u leeft.

Misschien bent u bij een traditionele vrouw, misschien zelfs religieus, en wilt u eigenlijk een open relatie.

Misschien hebt u diep van binnen een hekel aan sporten en bent u samen met een sportschool-diva die niets anders doet dan push-ups, calorieën tellen en je gepofte rijstpannekoeken bezorgen voor het avondeten.

Misschien slaat al het bovenstaande nergens op en houdt u van uw partner, en ook al hebben jullie niet dezelfde hobby’s, heeft ze een reeks kwaliteiten die meer betekenen dan welke hobby dan ook.

Beantwoord uw eigen vragen en als u er achter komt dat het antwoord “ja, ik wil doorgaan met mijn relatie” is moet u proberen de echte oorzaak van het sabotage gedrag te vinden en het saboteren te stoppen.  

Er zijn meerdere manieren waarop dit gedaan kan worden, zoals die die ik eerder in het artikel heb geprobeerd uit te leggen, en er is ook nog een andere veel directere manier.

sniper

Het is alsof er een sniper op de saboteur richt. Maar het is nog ongewikkelder: de sniper is ook verstopt.

Dat is uw intuïtie.

Luister naar uw intuïtie

De intuïtie is het bloeiende deel van het onderbewuste. Een uitlaat. Luister naar uw intuïtie, echt. Luister naat die verre stem die vervelende dingen zegt zonder er eerst over na te hebben gedacht.

De intuïtie heeft het niet altijd bij het rechte einde, maar uiteindelijk u ook niet, toch? Bovendien is uw intuïtie meer betrouwbaar. Soms is de intuïtie niet meer dan een gevoel, iets waar u niet over na wilt denken. Maar soms is het veel sterker, zoals gedachtes die als volgt lopen:

“Hmmm, ik zou dit vliegtuigje niet in moeten stappen”.

“Hmmm, hou ik misschien niet meer van haar?”.

“Hmmm, ik ben altijd met gewaagde vrouwen en dat vind ik niet leuk”.

“Hmmm, ik hou helemaal niet van hardlopen en ik heb al zeventien km gerend om met deze getrouwde vrouw te flirten, die bovendien niet ophoud met praten, waar ik ook een hekel aan heb”.

“Hmmm, ik hou niet van lange afstands relaties”.

We zitten vol met interne stemmen. En meestal negeren we die. Hoe? Zo: een gedachte irriteert me! En over iets belangrijks! Ga weg! Uit mijn hoofd! Laat me in mijn comfort zone zitten!

Naar mate we ouder worden leren we van dit soort dingen. Toen ik klein was, nog erg klein, las ik de volgende zin:

“Als de schaduwen langer worden dan bent u in de buurt van de waarheid”.

Waarschijnlijk, als u dit artikel aan het lezen bent hebt u al de leeftijd om dit te begrijpen, is het niet?

De intuïtie die het nooit fout heeft: de technologie.

Sommige mensen vinden het een kille manier om mensen via het internet te leren kennen. Ik vind het kil om niemand te kunnen vinden die de moeite waard is door ongeluk te hebben.

Kan u zich voorstellen om in een discotheek te flirten en meteen alles over iedereen te weten? Dat zou het flirten een stuk makkelijker maken, geef maar toe.

Wel, Afspraak is op dat principe gebaseerd. Onze datingsite gebruikt de meest geavanceerde technologie om de best mogelijke ervaring aan onze gebruikers te geven.  

U geeft aan de andere gebruikers de informatie die u wilt. U bezoekt de profielen die u wilt bezoeken.

Een profiel aanmaken waar u onweerstaanbaar op overkomt? Gratis.

Andere profielen bezoeken? Gratis.

Iemand uitzoeken die u leukt vint? Gratis.

Berichten ontvangen van andere gebruikers? Gratis.

Het punt is dat u voor iets zekers gaat.

Bent u een Star Wars fanaat? Contacteer dan iemand zoals u. Bent u geïnteresseerd in flirten in Amsterdam, uit Rotterdam komend omdat u vaak reist tussen die twee steden? Perfect. Zou u een one night stand willen hebben in een luxueus hotel of bent ueen van die personen die meer van camperen houdt onder de sterrenhemel? Maakt niet uit.

Wat u wel en niet leuk vindt en uw voorkeuren maken niet uit, Afspraak is een gemeenschap met honderd duizenden open en volwassen mensen, die tegelijkertijd ook verantwoordelijk zijn, die goed weten wat ze willen: plezier hebben.

En weet u wat?

Iemand is op dit moment naar u op zoek.

Delen is liefhebben!

Summary
Kom er achter hoe en waarom u uw relaties saboteert
Article Name
Kom er achter hoe en waarom u uw relaties saboteert
Description
Vindt u het geweldig om vrouwen te leren kennen? Vindt u het van uiterlijk belang om echte, authentieke vrouwen te leren kennen maar raakt u verdacht vaak een doodlopend eind? Dan moet ik u iets vertellen: u bent uw eigen saboteur.
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo