Wat kan je doen als de routine je relatie heeft overgenomen

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips voor stellen

Routine in je relatie

Allereerst: wees niet bang. Het is volkomen normaal om je af en toe te vervelen in je relatie. Zeker in langdurige relaties. Het goede nieuws is dat er een miljoen oplossingen zijn.  Want als de routine in je relatie heeft overgenomen, dan moet er iets worden gedaan.

Wat is routine in een relatie?

Routine in een relatie is dat je weet dat er niets nieuws op je wacht in je relatie. In principe hoeft het niet iets ergs te zijn. Er zijn stellen die genieten van een leven gebaseerd op stabiliteit en nul verrassingen. Er zijn conservatieve mensen die geluk vinden door elke dag weer dezelfde dingen te doen.

Is dit slecht? Nee. Het probleem ontstaat wanneer de routine leidt tot verveling en verveling tot iets ergers, zoals angst of depressie.

Daarom is het over het algemeen goed om niet in een routine te vallen. Zelfs als je tevreden bent met je partner, kan het nooit kwaad om dingen te doen die voorkomen dat je relatie eentonig wordt. 

Hoe kom je in die routine terecht?

Het gebeurt per ongeluk. In het begin is alles vuurwerk, maar de tijd verstrijkt en verliefd zijn wordt iets anders. Het is respect, bewondering, aandacht … liefde, in het kort. Het is completere liefde, maar minder vulkanisch.

Dat is de reden waarom je in eentonigheid kunt vallen zonder dat een van de twee van het stel het merkt.

Ze houden op met verrassingen te geven, te zeggen hoe mooi ze die dag is, er op uit te gaan, massages te geven, geïnteresseerd te zijn in hoe de dag van de ander is verlopen … de lijst met dingen worden vergeten met de tijd is lang.

Een andere zeer belangrijke factor is niet compatibel zijn met je partner. Als twee mensen niet dezelfde smaak of hobby’s hebben, als de fysieke aantrekking fase voorbij is, blijft er alleen verveling over.

relatie saai

De beste tips om uit de routine te komen

Als je tips zoekt om uit de routine te komen met je partner, dan ben je op de juiste plek. Er is namelijk niks zo erg als monotoonheid in een relatie.

Daar komen ze. 

Probeer nieuwe dingen in bed

Weet je nog dat je op elke plek in het huis seks had met elkaar? In bed, op de bank, op de tafel, op de vloer, op het aanrecht …

Nou goed, een van de grootste bijdrages aan de routine in een relatie en aan een saaie relatie is monotone seks.

De waarheid is dat er veel  seksspellen zijn om uit de routine te komen; dit kunnen speeltjes, kostuums en pikante bordspellen inhouden; je kunt zelfs swingen uit proberen.

In werkelijkheid heb je dat echt niet nodig … soms is het voldoende om een ​​hotelkamer te huren en je over te geven aan roomservice.

Probeer nieuwe activiteiten samen

Je hoeft niet te parachutespringen – hoewel dat natuurlijk een einde zou maken aan de verveling die dag – maar het belangrijkst is dat je dingen doet die je nog niet eerder hebt geprobeerd.

En doe ze samen.

Alles wat je uit die relatieroutine haalt, is goed.

Ga er op uit

Een geweldig idee om te ontsnappen aan de eentonigheid in een relatie is om uitjes te maken. Het is niet nodig om een ​​supertrip te doen, maar het zou goed zijn om af en toe op een nieuwe plek te slapen en de omgeving te gaan verkennen als je wakker wordt.

Natuurlijk is er geld nodig.

lange saaie relatie

Vergeet niet om de grapjas uit te hangen

Ik heb nooit begrepen waarom de term clown als een belediging wordt gezien door de samenleving.

Er is niets mooiers dan mensen aan het lachen te maken. We moeten vaker de grapjas zijn in de relatie. Moppen vertellen, grapjes uithalen, om onszelf lachen en het leven nemen voor wat het is: een grote zinloze grap, hoe onbegrijpelijker hoe meer je hem begrijpt.

Lachen is essentieel om als stel uit de routine te komen.

Trouwens, leeftijd heeft niets te maken met het maken of stoppen van clownerij. Ik heb oudere mensen rond de 40 als een clown zien flirten en jongeren van veertien en jonge mensen van twintig met de humor van een afgestompte sigaret het zien proberen te doen.

Creëer dagelijkse ruimte voor communicatie

Het is belangrijk om een ​​dagelijkse ruimte te creëren waar je echt met elkaar communiceert. Het hoeft niet beperkt te blijven tot “hallo, hoe was je dag?” Stellen die echt van elkaar houden, kunnen over alles communiceren.

Echte liefde is niets anders dan totaal en absoluut vertrouwen in je partner.

Breng je leven op orde

Veel van de problemen die stellen hebben, zijn te wijten aan problemen die elk van de partners afzonderlijk heeft.

Als je leven pijnlijk saai is, verwacht dan niet dat er dingen zullen veranderen als je een partner hebt.

Aan de andere kant, als je een leuk persoon bent, zal die manier van zijn over worden genomen in de relatie.

Let op de details

De grote vijand van in de gewoonte vallen zijn de detsils. Lieve details die je met je partner deelt zonder dat die het verwacht, is een geweldige manier om de eentonigheid in een relatie te beëindigen.

Je hoeft geen geld uit te geven. Zeggen dat je van die persoon houdt zonder dat die het verwacht, diegene zomaar zoenen, een ontbijt op bed maken, de afwas doen zonder gevraagd te worden, ’s avonds met de hond wandelen omdat de ander te moe is.

Zoiets werkt altijd.

Begin een project samen

Begin een project samen

Zie het voor je: Jullie houden niet van je werk, elke dag kom je moe aan en heb je weinig zin om iets anders te doen, vervolgens kijk je tv en val je in slaap terwijl je een film kiest.

Stel je nu voor dat je de mogelijkheid hebt om samen een bedrijf te starten, of om in een ander land te gaan wonen.

Het kan van alles zijn, als het maar niet saai is.

Het hoeft geen project van die proporties te zijn. Het is niet nodig om je leven te veranderen om als stel uit de routine te komen, maar samen iets opbouwen – hoe groot het project ook is – helpt.

Een open relatie

Heb je er wel eens over nagedacht om met andere mensen uit te gaan? Dat doodt zeker elke zweem van verveling.

Polyamorie of open relaties zijn niet voor iedereen gemaakt, maar mensen die zo’n leven leiden hebben het meestal niet over routinematige en saaie relaties.

Afspraak:  de datingsite die het tegenovergestelde van een saaie relatie is

Dat is het, niet meer en niet minder, het doel van Afspraak: een einde maken aan de dictatuur van onbegrepen monogamie.

In onze community vindt u vrijdenkende vrouwen en mannen die op zoek zijn naar relaties zoals friends with benefits en vele andere soorten.

Deel uit maken van Afspraak is helemaal gratis 

Schrijf je nu in!

Delen is liefhebben!

Summary
Routine in je relatie
Article Name
Routine in je relatie
Description
Heb je het gevoel dat je je verveelt in je relatie? Leer om als stel uit de routine en verveling te komen met deze eenvoudige trucs. Ze verrassen je zeker
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo