Samenwonen: Tips & trucs

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips voor stellen

Samenwonen

Samenwonen kan geweldig zijn of een nachtmerrie, alles hangt af van deze twee dingen: de compabiliteit van het stel en het vermogen om dingen te laten gaan.

En het kan geweldig zijn om een ​​pizza te bestellen terwijl je een Netflix-film kiest, maar als zij van een pizza houdt met ansjovis en ananas en alleen Poolse romantische komedies kijkt, kan het leven als stel – op de lange termijn, in het begin is alles leuk – ingewikkeld worden.

Ben je klaar om een leven als stel te beginnen?

Weet dat het is is alsof je getrouwd bent. Het enige verschil is dat je geen huwelijkscontract hebt. 

Samenwonen is niet makkelijk, maar het hoeft ook niet ingewikkeld te zijn. Het maakt niet uit hoe lang jullie al samen zijn, als je met haar gaat samenwonen, zul je in korte tijd veel dingen ontdekken: om te beginnen, of je compatibel bent, of je een toekomst samen hebt.

Eén ding is duidelijk: als je nu niet kunt samenwonen, dan later zeker ook niet. Mensen veranderen over het algemeen niet. Als je nu rommelig bent, ben je later dat nog steeds.

Je kunt een poging doen om te veranderen en dat zal op sommige vlakken lukken, maar je zult nooit zo geordend zijn als een natuurlijk geordend persoon. Bekijk deze dingen dus liever eerder dan later, om niet veel tijd te verspillen.

Vertel ik je un om zo snel mogelijk met je partner samen te wonen? Ja, dat is precies wat ik zeg.  

Het leven is kort en je hebt er maar één.  Het is beter om snel achter dingen te komen dan later.

Samenwonen: vijf tips

Samenwonen, kan alles veel makkelijk en tegelijkertijd veel moeilijker maken.

Het probleem is dat, soms, de enige manier om erachter te komen welke overheerst, is … juist, je raad het al: door samen te wonen.

Daarom hier een aantal tips.

samenwonen als stel

1. Beide van het stel moeten onafhankelijk zijn

Je bent misschien dan wel gaan samenwonen, maar je moet je ruimte blijven behouden. Als een van de twee – of beide – geen plezier kan hebben zonder de ander, ontstaat er een extreme afhankelijkheid die alles compliceert.

2.  Neem de relatie niet voor lief

Wanneer koppels onder hetzelfde dak gaan samenwonen, hebben ze de neiging om te denken dat de relatie sterker is dan ooit en dat kan waar zijn, maar vaak is het een vals gevoel van veiligheid.

Vaak is het tegendeel waar, want maar al te vaak worden aanhankelijke gebaren, spontane liefdesgebaren aan de kant geschoven en vervangen door rekeningen, problemen en onzinargumenten.

Je moet oplettend zijn om het te beseffen en te corrigeren.

3. Je moet vrienden zijn

Liefde in een stel is als vriendschap plus het erotische. Als er maar een van deze twee dingen aanwezig is, kun je niet samenwonen als stel. 

Het belangrijkste, natuurlijk, is vriendschap. Want aan je vrienden vertel je alles, je helpt ze met alles en je vergeeft ze alles. Echte vriendschap is net als ware liefde: niks maakt uit. 

Alleen door dingen te laten gaan, dat wil zeggen bepaald gedrag te accepteren wat je misschien niet leuk vindt aan de andere persoon, dan zul je een gelukkig leven hebben als stel. 

Het is niet waar wanneer ze zeggen dat het niet mogelijk is om vriendschap tussen man en vrouw te hebben. Het kan en het zou er moeten zijn.

4. Je moet open communicatie hebben 

Altijd. In welke omstandigheid dan ook. Wanneer er geen communicatie is, beginnen misverstanden en wrok. Wanneer je niet kunt uiten wat je voelt, je schaamt of bang bent, of wanneer je niet luistert of niet wordt gehoord, valt alles uit elkaar. 

Als je een gezonde en bouwende relatie wilt is communicatie vitaal.

5.  Gelijkheid boven alles

Gelijkheid boven alles, in alles. En dan bedoel ik niet alleen het huishouden en het ouderschap, als dat het geval is. Ik heb het over dat er in alles een balans moet zijn.

Zo niet, dan kan een van de twee de overhand krijgen. Als dat gebeurt, dan is een dominant en de ander onderdanig. En dat is prima als een seks fantasie, maar niet in de dynamiek van een relatie. 

hoe kun als stel samenwonen

Samenwonen: Pro’s & Cons

Alle belangrijke dingen in het leven zijn goed en slecht. Het leven als stel is er daar een van.

Het hangt allemaal af van hoe je bent en wat je wilt, of je een levensproject hebt dat gelijk is met het levensproject van je partner en of de partner waarmee je samenwoont compatibel is met jou. Alleen dan kan een stel een voorbeeld zijn van samenleven.

Hoe dan ook, zoals mijn oma altijd zei: “niets is waar of gelogen, het hangt allemaal af van de kleur van het glas waarmee je ernaar kijkt.”

Hier gaan een aantal pro’s

1. Je brengt meer tijd met elkaar door

Dat betekent dat je meer mogelijkheden hebt om te genieten van het gezelschap van de persoon van wie je het meest houdt. En ook om als stel projecten te starten, dingen doen die je leuk vind, met haar.

Als ieder op zichzelf woont, is het soms onmogelijk om elkaar te zien vanwege een drukke agenda, of vanwege de afstand, of vanwege duizend andere omstandigheden.

Bij samenwonen zul je vroeg of laat thuis komen. Ook al kom je heel laat thuis, je weet dat iemand op je zit te wachten. 

2. Je zult je financiën delen op meerdere vlakken

En dat betekent het delen van de huurkosten, GWL-kosten en de auto… Het is een enorm belangrijke besparing. In die zin is een samenlevingscontract erg handig, waarin al deze dingen worden bepaald.

3. Je zult je partner beter leren kennen

Een apartement denle is de beste manier om iemand te leren kennen, met uitzondering van reizen.  Door meer tijd met elkaar door te brengen en daarbij vooral meer intieme momenten te denle, zul je dingen over je partner te weten komen die je anders onmogelijk zou kunnen weten. 

samenleven als stel

4. Het zal je meer volwassen maken

Samenwonen met je partner is een beslissing die volwassenen vaak nemen. Maar volwassen en volwassen zijn niet een en hetzelfde.

Samenleven met iemand anders maakt je volwassen. Gemeenschappelijke beslissingen maken, je aanpassen aan de gewoonten van een ander, je confronteren met het mogelijke lijden van een geliefde, vorm een ​​team tegen de wereld … Al deze dingen zijn maken je meer volwassen.

Nu zullen we naar de cons kijken. 

1. Je brengt meer tijd met elkaar door

Ook als je er geen zin in hebt. Leven als een stel is wat je hebt. Dus als je ruzie met haar maakt, ga je even een rondje lopen, of je moet dezelfde ruimte delen.

Het huis kan dan wel groot zijn, ook al is het een villa, je merkt de ijle sfeer.

Aan de andere zal het vaak gebeuren dat je discussies hebt dat je even alleen thuis wilt zijn of met je vrienden.

Dit wordt minder. 

2. Je zult je financiën delen op meerdere vlakken

En dat betekent dat je partner ten alle tijden weet wat je doet met je geld. Niet omdat je bespioneerd wordt, maar omdat je samenwoont, daarom zal ze dit weten.

Zeg vaarwel tegen je financiële afhankelijkheid. 

3. Je zult je partner beter leren kennen

En daardoor, zul je in een zeer korte tijd ontdekken dat zij scheten laat, dat zij je deken steelt, dat zij van Shownieuws houdt, dat zij net zo kookt als de mensen in Tsjernobyl, dat … de lijst is eindeloos.

Mensen zijn niet slechts één ding en samen met het goede komt het slechte. Het is een pakket.

En door samen te wonen koop je het pakket. 

4. Het zal je meer volwassen maken

Of je het nou wil of niet. Leven als een stel is een stap dichterbij het graf. Het betekent dat je geen kind meer bent.

Kijk uit met wat je doet, nu zul je iemand anders er ook meer beïnvloeden.

website van miljoen partner

Afspraak: de website van miljoen partner… vriendinnen

Samenwonen is ingewikkeld. Vaak kom je er niet goed uit. Als dat het geval is..  Afspraak is een datingsite om friends with benefits te hebben, als je begrijpt wat ik bedoel. 

Relaties waar ze samenwonen zijn meestal niet de normale gebruikers van onze site. Natuurlijk, statistisch gezien zijn er al een paar van dat soort relaties gevormd sinds we op gang zijn gekomen.

Alleen al door een profiel aan te maken, kun je berichten ontvangen en beginnen te zien welke profielen je leuk vindt en dit aangeven aan die personen.

Je aanmelden is geheel gratis

Waar wacht je nog op en probeer het uit!

Delen is liefhebben!

Summary
Samenwonen: tips die ervoor zorgen dat het werkt
Article Name
Samenwonen: tips die ervoor zorgen dat het werkt
Description
Als je van plan bent om binnenkort als stel te gaan samenwonen, dan is dit artikel voor jou. Ook als je niet weet welke beslissing je moet nemen
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo