Angst voor seksueel falen? Wij hebben de oplossing!

Geschreven door Seks

seksuele faalangst

Heb je wel eens met een Afspraak-gebruiker afgesproken en in plaats van dat je tevreden was met de mogelijkheid om seks op de eerste date te hebben, was je nerveus. Nou is het normaal om zenuwen te hebben voordat je iemand in het echt leert kennen, het is een probleem wanneer de zenuwen het overnemen van het plezier. Dan verschijnt er seksuele faalangst.

Wat is faalangst?

Seksuele faalangst is een soort van angst, angst is een nuttig verdedigingsmechanisme die de hersenen gebruikt om het lichaam te waarschuwen voor een gevaar, door middel van een symptomatologie die een persoon probeert te waarschuwen dat deze situatie of stimulus een risico is en dat je hier weg van moet blijven.

Het wordt een probleem voor je emotionele gezondheid, wanneer angst je treft in situaties die niet echt een gevaar of groot risico vormen, of die zich met zo’n frequentie en intensiteit voordoen dat ze je niet in staat stellen een gelukkig normaal leven te lijden.

Seksuele faalangst is dat wat zich voordoet wanneer je in de buurt komt van het hebben van seks, dit kan zowel voor of tijdens de daad zijn, en laat het niet toe dat de persoon geniet van seksuele activiteiten. 

Hoe beïnvloedt seksuele faalangst het leven van iemand die hier aan lijdt?

Seksuele faalangst beïnvloed het seksleven van die persoon, zowel diens zelfvertouwen als gevoel van eigenwaarde. Iemand met dit probleem geniet niet van diens seksualiteit. Is bang voor seks en in plaats van seksuele activiteiten op te zoeken gaat diegene dit uit te weg.

Als gevolg hiervan voelen mannen en vrouwen gebrek aan seksueel verlangen, anorgasmie of problemen met het behouden van een erectie, wat problemen veroorzaakt tijdens het vrijen en daarom deze angst verder ontwikkelt.

Deze angst zorgt voor extra problemen wanneer het de relatie van een stel beïnvloedt, wat kwalijk kan zijn als er geen goede communicatie en ondersteuning is.

Symptomen van seksuele faalangst

Symptomen van seksuele faalangst

De symptomen van seksuele faalangst -ook wel bekend als seksuele angstoornis– zijn zoals het menu in een goed restaurant. Heel erg gevarieerd.

Daarbij, ze worden erger wanneer je net een nieuwe sekspartner leert kennen en daarmee bent. 

Je zult dus in meer of mindere mate enkele van de volgende symptomen voelen:

  • Hartkloppingen
  • Moeite met ademhalen
  • Duizeligheid
  • Instabiliteit
  • Trillen
  • Droge mond
  • Buikpijn
  • Tintelingen in het lichaam
  • Gevoel de controle te verliezen of gevoel van onwerkelijkheid
  • Cervicale spanning

Deze symptomen treden meestal vooral voor, tijdens en na het vrijen op. Er kunnen ook symptomen optreden als de persoon die hieraan lijdt alleen nog maar denkt aan of overweegt seks te hebben.

Oorzaken van angst voor seks

Angst voor seks kan gedurende het hele leven van iemand die hieraan lijdt opkomen, het kan soms verminderen of ineens erger worden, vooral wanneer die persoon een nieuwe seksuele partner ontmoet.

De belangrijkste oorzaken van seksuele angst zijn dus:

  • Gebrek aan zelfvertrouwen en goed zelfbeeld: problemen met je zelfbeeld spelen een hele grote rol. Mensen die niet tevreden zijn met hun geslachtsdelen of met hun lichaam in het algemeen, hebben meer kans dat seksuele angst optreedt. Het wordt ook veroorzaakt door de angst om niet te voldoen aan de verwachtingen van je partner op seksueel gebied of als je er niet van kunt genieten, bijvoorbeeld door niet  in staat te zijn om een orgasme te krijgen.
Seksuele disfuncties
  • Seksuele disfuncties: als je last hebt gehad van een seksuele disfuntie tijdens de seks, zoals een erectiestoornis, te weinig lubricatie, pijn, vroegtijdig klaarkomen, vaginisme o anorgasmie, kan dit er ook voor zorgen dat je aan seksuele angst lijdt in volgende seksuele ervaringen.
  • Stress: als je een tijd van zorgen en stress ervaart op een bepaald gebied in je leven, dan kun je ook seksuele faalangst ontwikkelen.
  • Relatieproblemen: het gebrek aan communicatie of vertrouwen bij je seksuele partner zijn veelvoorkomende problemen die seksuele faalangst veroorzaken.
  • Emotionele problemen: diegenen die aan angst voor seks lijden en zich in een slecht emotioneel moment bevinden, die niet goed weten hoe ze hun emoties moeten beheersen, die een giftige relatie hebben gehad of die geen goede seksuele voorlichting hebben gekregen, kunnen seksuele angst vertonen bij een nieuwe partner.

Hoe overkom je seksuele faalangst

Om eerlijk te zijn, om te weten hoe je over seksuele faalangst komt, is het het beste om naar een specialist te gaan. Een psycholoog gespecialiseerd in sexologie zou het beste zijn.

We gaan echter enkele actielijnen voorstellen:

  • Wees open met je sekspartner en ga je gang en praat over de zorgen die je ervan weerhouden vrij te handelen tijdens seks. Zo begrijpt je partner je beter en kunnen jullie zelfs samen naar oplossingen zoeken die jullie uiteindelijk nog dichter bij elkaar brengen.
  • Probeer om meer intimiteit te creëren, er zijn veel manieren om dit te doen zonder penetratie. Voorspel is een goed voorbeeld hiervan. Bijvoorbeeld, kun je massages geven aan elkaar, samen een warm bad nemen, elkaar strelen en nieuwe dingen uitproberen om seksuele sensaties uit te lokken en te voelen zonder dat je tot de stress van de echte seksuele daad komt. Er zijn, zeker weten, veel seksspellen  waarbij penetratie niet nodig is. 
  • Ga sporten. Dit zal je niet alleen helpen om in vorm te blijven en je beter te voelen in je lichaam, maar het zal je ook meer energie en uithoudingsvermogen geven voor seks.
  • Leid jezelf af en zoek externe prikkels die je helpen om de focus weg te halen van seks. Bijvoorbeeld, kun je muziek opzetten of denken aan dingen en situaties die je stimuleren.
Hoe kan je helpen als je vriend seksuele faalangst heeft

Als niks hiervan werkt, zoek dan hulp bij een psycholoog, zoals we eerder hebben aangegeven. Neem contact op met een professional die gespecialiseerd is in seksproblemen en die je kan helpen om je angsten te kennen en te begrijpen welke dingen je zorgen maken of die angst veroorzaken, en ook om je comfortabeler te voelen met je seksualiteit.

Hoe kan je helpen als je vriend seksuele faalangst heeft

Het is een ingewikkelde situatie maar als je vriend angst heeft voor seks, dan moet jouw manier van handelen empatisch, geliefd en begrijpend zijn. Als je dat wilt natuurlijk. En als je op een one night stand zit en probeert onvoorwaardelijke seks te hebben, is begrip genoeg. Doe je meer, dan zijn dat extra’s als goed mens.

Het meest belangrijke is communicatie. Als je over het probleem kunt praten, kun je het oplossen. Vergeet dit niet:

Penetratie is de kers op de taart van seks. Het is goed, maar er ligt meer dan alleen een kers op je bord.

Angst voor seks? Overkom het met Afspraak

Onze community is volwassen, heeft een open mind en is respectvol. Hierdoor overheersen goede vibes. Hierdoor overheersen goede vibes. Heb je seksuele faalangst? Dat maakt niet uit, je kunt erover praten met iemand voordat je een date hebt. Zodat, wanneer het er op aan komt en je seks gaat hebben er al over is gepraat en je angst zal verdwijnen, althans een groot deel.

Heeft je partner seksuele faalangst en doet die er niets aan om het te verhelpen? Op zijn minst moet je er iets aan willen doen. Hier veroordelen wij niemand en tussen de duizenden gebruikers kun je vast wel iemand in dezelfde situatie vinden.

Hoe dan ook, er is een plek hier voor jou bij Afspraak. Meld je gratis bij de grootste online community van mensen die opzoek zijn naar seks zonder voorwaarden van het land, probeer het uit!

Summary
Weet je wat seksuele faalangst is? Wij vertellen je alles
Article Name
Weet je wat seksuele faalangst is? Wij vertellen je alles
Description
Weet je wat seksuele faalangst is? Heb je ooit angst voor seks gevoeld? Het is iets dat vaker gebeurd dan we denken. Ontdek met ons hoe je het kan overkomen.
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo