Vier onmisbare tips om op het internet te daten

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips om te flirten

Vier onmisbare tips om op het internet te daten

Flirten op het internet verschilt van de traditionele manier, maar niet zo veel als je zou denken. Je moet alleen maar rekening houden met een paar tips. 

Als je success wilt hebben, lees dan verder.

1. Je moet anders zijn dan de rest. 

Een van de principes die online daten anders maakt dan iemand in persoon leren kennen is de hoeveelheid: een man kan met twee of drie vrouwen flirten in een discotheek (en niet een meer als hij niet wanhopig wil lijken, terwijl hij op het internet honderden berichten kan ontvangen in the span van een uur.

De hoeveelheid mensen die tegelijkertijd het internet gebruiken om te flirten en mensen te leren kennen is ongelooflijk en dit heeft voor- en nadelen.

– Nadeel: we hebben (kennelijk) veel meer competitie. En tussen die concurrenten zitten waarschijnlijk veel knappere personen dan wij, die in betere conditie zijn of die meer interessante dingen doen in hun dagelijks leven.

Dit is niet omdat we niet goed genoeg zijn, maar omdat er zo veel mensen online actief zijn, dat het bijna onmogelijk is dat er niet één persoon is die aantrekkelijker, dunner of intelligenter is.

Daarom kan het zijn dat die competitie het moeilijker maakt voor ons om online mensen te lerem kennen. 

Voordeel: ik heb kennelijk voor competitie geschreven om een rederen. Door ervaring ben ik erachter gekomen dat de meeste mannen en vrouwen die op het internet zitten hetzelfde doen.

Ze besteden weinig tijd aan hun online profiel, ze steken er geen energie of aandacht aan en ze schrijven het eerste dat bij ze opkomt. Juist daarom hebben we eigenlijk maar concurrentie van een type profiel, ookal zijn er zo veel mensen met zo veel profielen.

De meeste zijn standaard profielen vol clichés en zijn erg saai. Daarom kan een klein beetje extra tijd dat u besteed en aandacht dat u geeft aan uw online profiel een heel groot verschil maken.

Mask het uniek en anders, met een originele text en wat goede foto’s (u heeft geen idee hoeveel mannen die ik online tegen ben gekomen een foto hadden van zichzelf waar ze net wakker op stonden, zonder zelfs uit bed te stappen voor de foto.

Een paar goede foto’s en een goede text zal u veel attractiever over laten komen, zelfs vergeleken met mensen die fisiek veel knapper zijn, maar qua persoonlijkheid veel saaier zijn.

 2. Wees eerlijk maar wees geen moralist. 

In een reeks onderzoeken uitgevoerd door een beroemde contactpagina werden enkele van de meest herhaalde leugens ontdekt bij het online daten: 

De lengte: in het onderzoek werd ontdekt dat mensen 5 cm korter
  • De lengte: in het onderzoek werd ontdekt dat mensen 5 cm korter zijn dan wat er op hun internetprofielen staat.
  • Economische situatie: de meeste mensen zeggen dat ze financieel beter af zijn dan ze eigenlijk zijn als het over hun financiën gaat.
  • Oudheid van de foto’s: veel mensen liegen hier over om er jonger uit te zien en rechtvaardigen hiermee ook de leeftijd die op het profiel komt te staan.

Leugens duren maar kort, vooral op het internet. Ik zal jullie een voorbeeld geven van iets dat mij overkomen is, zodat jullie het beter kunnen begrijpen. 

Een man waar ik online mee aan de praat was had twee dochters maar had dat niet tegen mij gezegd, waarschijnlijk omdat hij het als een obstakel zag om makkelijk mensen online te leren kennen.

Onze eerste date ging erg goed, maar uiteindelijk vertelde hij me dat hij twee dochters had en dat hij hierover gelogen had om met mij een date te krijgen. Natuurlijk hebben we elkaar hierna nooit meer gezien.

Dit kwam natuurlijk niet doordat hij dochters had (ik heb daar niet eens over nagedacht) maar omdat hij erover gelogen had. Geloof me als ik zeg dat iemand die liegt om een eerste date te krijgen, voor wat voor reden dan ook leugens verzint. 

Thoreau zei dit al in een van zijn fameuze quotes: – “Liever dan liefde, dan geld, dan roem, geef me de waarheid“. 

Flirten op het internet is net als alle andere routes alleen maar een extra manier om mensen te leren kennen.

Als je daarom liegt over dingen die voor de hand liggen en makkelijk te doorzien zijn (of in de dichtbijzijnde toekoemst, als jullie afspreken) geef je alleen maar redenen aan de andere persoon om je vanaf het begin al minder te vertrouwen. 

Eerlijk zijn is één van de belangrijkste en één van de meest verleidelijke en overtuigende elementen in communicatie. Als de door jou gekozen man merkt fat je eerlijk bent zal hij mer waarde aan je berichten hechten. 

En toen ik eerder in het artikel zij dat je geen moralist moet zijn is dat om de volgende reden: vrouwen, geen enkele man heeft een eigenaar; mannen, geen enkele vrouw heeft een eigenaar. 

Het is hoogstens tijd om dat duidelijk te maken. 

Als je een man leuk vindt die getrouwd is zou dat je niet uit moeten maken. Hij is uiteindelijk de gene die zich op de datingsite heeft inschreven toch?

Waar je wel bij stil moet staan zijn alle voor- en nadelen en zoek nooit een stabiele relatie met zo iemand: dat is onmogelijk. 

3. Wees emotioneel maar geen huiler. 

stimuleren en te verwekken

Als het op daten aankomt is het belangrijk om emoties te stimuleren en te verwekken bij de andere persoon, en zelfs als we het over online daten hebben is dat geen uitzondering. 

Mannen proberen soms stoer te lijken, maar ze hebben wel gevoelens, en niet maar een klein beetje. 

We voelens ons aangetrokken tot mensen die ons stimuleren. Als je iemand zou tegen komen die met je wilt flirten maar helemaal geen gevoelens bij je opwekt, zal je je nirt aangetrokken voelen.

Daarom is het belangrijk om te weten watvvoor type communicatie dit stimuleert. 

En wat voor soort communicatie is dat dan?

Het emotionele type. Over gevoelens, fouten, en success in het leven praten, vertellen wat je passie is. 

Maar wees niet overdreven. Het gaat er niet om dat je al je problemen gaat vertellen, dst vermoeit. Geen enkele man vindt een vrouw die alleen maar haar traumas en problemen verteld aantrekkelijk. 

Het is makkelijk om over alles emotioneel te praten.

Bijvoorbeeld: 

—Van de week heb ik een lage koffietafel gekocht voor de woonkamer, een van die tafels die omhoog en naar je toe komt als je er aan trekt. Nu kan ik eten terwijl ik Netflix kijk! 

—Oh ja? Die zijn erg pratisch! Ah.. je doet me denken aan het appartement waar ik mijn vakanties doorbracht toen ik klein was, in die urbanisatie heb ik voor het eerst gezoend. Hahaha.

niet paranoïde

4. Wees voorzichtig, maar wees niet paranoïde. 

Online daten is vergelijkbaar met de sportschool of een discotheek: zou je met iemand mee naar huis gaan zonder minstens vijf minuten met ze te praten? Nou, op het internet geldt hetzelfde principe. 

Een man heeft het over het algemeen makkelijk: ze zijn meestal sterker dan ons. Ik wil je niet alarmeren, ik heb nog nooit een probleem gehad met veiligheid bij het online daten. Maar om kleine voorzorgen te hebben kost niks.

  • Vertel iemand die je vertrouwt over je plannen. 
  • De eerste date moet in een publieke plek plaats vinden. 
  • Geef niet je telefoonnummer of email in je eerste online gesprek. 
  • Geef je adres niet aan iemand voordat je op meerdere dates bent geweest. 

Zoals je ziet zijn het dingen die vrij voor de hand liggen. Fus werk eraan om een goed profiel te hebben, wees eerlijk en emotioneel, wees voorzichtig en gs genieten van je dates! 

Delen is liefhebben!

Summary
Vier onmisbare tips om op het internet te daten
Article Name
Vier onmisbare tips om op het internet te daten
Description
Flirten op het internet verschilt van de traditionele manier, maar niet zo veel als je zou denken. Je moet alleen maar rekening houden met een paar tips
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo