Heeft u een date in Groningen op de planning? Lees hier de leukste tips!

Geschreven door Maaike Van de Berg Stad

Daten in Groningen

Daten in Groningen is erg leuk wanneer u houdt van gezellige terrasjes en leuke accentjes. Groningen heeft veel te bieden op romantisch gebied. Dobber bijvoorbeeld over de grachten van Groningen op een waterfiets of huur een bootje. Ga samen disco bowlen of bezoek de wekelijkse markt. Voor wat avontuurlijks kunt u terecht in de klimhal of schaatsbaan, of bezoek samen een romantisch park. In dit artikel gaan we in op romantische activiteiten, voor eerste dates maar ook zeker voor stellen.

De stad Groningen

Groningen is de hoofdstad van de provincie Groningen, en word dus ook wel Groningen-stad genoemd. Groningen-stad telde in 2018 201.635 inwoners, het is daarmee veruit de grootste stad van noordelijk Nederland. Groningen word ook wel Grunn of Grunnen genoemd, dit door het Gronings accent. De stad telt 60.000 studenten, en is dus een heuze studentenstad. Daten in Groningen kan maar al te goed op de vele terrasjes, en in prachtige restaurants.

Eerste date uitjes

De volgende activiteiten zijn erg geschikt voor eerste dates, maar uiteraard ook voor relaties of latere dates. Het zijn activiteiten waarbij de ongemakkelijkheid snel verdwijnt, en stiltes niet meer aan de orde zijn. Wat hoe fijn is het wanneer een date verloopt zoals u wilt? Neem bijvoorbeeld een bezoekje aan Poolcenter Streetlife, en daag elkaar uit voor een potje pool. Of ga klimmen in een klimhal, bezoek een concert of zoek een gamehall op. Als jullie iets aan het doen zijn, gaan de gesprekken al snel over wat jullie aan het doen zijn. Zo loopt het makkelijker, en hoeven jullie elkaar niet zo vaak aan te kijken. Sluit het af met een drankje en beleef uw perfecte date in Groningen!

concertgebouw

Activiteiten

Zoals hierboven al gezegd heeft Groningen een concertgebouw genaamd De Oosterpoort. Bezoek de website en bekijk wat er op jullie datum te beleven is! Als jullie museum liefhebbers zijn dan mag een date naar het Gronings museum niet ontbreken. Of beleef samen een stukje nostalgie in het Nederlands Stripmuseum. Groningen heeft veel te bieden om het gebied van kunst en cultuur. Dus als u hiervan houdt? Dan is daten in Groningen perfect!

Ook in de late uurtjes in Groningen nog wakker, doe bijvoorbeeld samen mee aan een kroegentocht en beleef Groningen zoals het hoort! Vele kroegen, clubs, en terrasjes zijn in de stad te vinden. Een date in Groningen door middel van veel bier en wijn, klinkt goed toch? Met lekker weer is een bezoekje brengen aan de vele parkjes een aanrader. Maar ook zeker naast of op de grachten is het heerlijk vertoeven!

Drankjes en hapjes

Een standaard date idee is vaak een drankje doen. Tijdens dat drankje doen ben je erg flexibel over wanneer u weer naar huis gaat. Is het niet leuk? Dan houden jullie het bij 1 of 2 drankjes. Een drankje doen is vaak fijner dan een lunch of een compleet diner. Gelukkig heeft Groningen veel tot haar beschikking op het gebied van gezellige terrasjes en kroegjes.

Als u een echt romantisch diner in Groningen wilt dan is het ’t Feithhuis een hele goede optie. Gelegen in het hartje van Groningen en met een binnentuin die zelfs in het centrum van de stad rust biedt. Of doe eens gek en ga naar een restaurant waar ze geen menu hebben. Bij Voilà serveren ze elke dag iets anders en is het dus iedere dag een verassing! ​

Nachtje Groningen

Daten in Groningen kan uiteraard ook in meerdere dagen. Zoals iedere stad heeft ook Groningen meerdere hotels. Ook heeft Groningen vele Hostels ter beschikking. In een hostel slaap je vaak in een zaal en vaak met andere mensen, voor een romantische date nacht is dit dus niet heel ideaal. Het is wel goedkoper, en vaak midden in de stad.

In Groningen is er zelfs de mogelijkheid om te overnachten in een camper, slaap waar jullie willen! Of houden jullie van wat meer luxe? Kijk dan eens naar het Prinsenhof Hotel. In dit hotel slapen jullie als een koninklijk echtpaar en liggen jullie vanuit de kroeg zo in bed. Stee in stad is een hotel waarin iedere kamer een ander interieur heeft, perfect voor een unieke date in Groningen!

Winkelen

Groningen is een super gezellige stad om te gaan winkelen. Kies voor uw partner nieuwe kleren uit en andersom, en eindig op een van de vele terrassen. Groningen is een grote stad, maar als u er bent voelt het klein en fijn. Kleine straatjes, niet heel druk, en erg gezellig. Winkels zijn er eindeloos en alle bekende ketens zijn ook gevestigd in Groningen. Daten in Groningen was voor vrouwen nog nooit zo leuk geweest!

A-Kerkhof, Herestraat en de Grote Markt zijn bekend van Monopoly en hier moet u ook zijn voor de grotere ketens. Ook de Oosterstraat is behoord tot een grote winkelstraat. Maar dat zijn zeker niet de enige straten met leuke winkels. Bezoek ook zeker de Zwanestraat, Vismarkt, Brugstraat en natuurlijk de Nieuwe Ebbingestraat, Oude Ebbingestraat en de Folkingestraat. Als jullie die allemaal hebben gehad, hebben jullie Groningen pas echt gezien.

speed dating

Speed dating

In Groningen zijn veel speeddate avonden te vinden, hier kunt u daten met vele singles op één avond. Ook Single avonden zijn er genoeg te vinden, en vele Groningers zijn actief op het online dating. Deze manier van date is uiteraard alleen geschikt voor als u nog géén date heeft! In de stad zelf kunt u hier veel over vinden, op borden of in verschillende kroegen. Op het internet kunt u zich vaak aanmelden. Meer weten over speed dating? Bekijk dan eens ons artikel.

Kortom is Groningen een gezellige stad die veel romantiek te bieden heeft. Bezoek leuke winkelstraatjes, drink wat lekkers op een gezellig terras, of bezoek een concert! Zoals iedere stad heeft ook Groningen standaard date activiteiten die wel erg leuk zijn! Denk aan Disco Bowlen, of poolen! Zien wij jullie in Groningen?

Benieuwd geworden naar andere mogelijkheden voor uw perfect date in Nederlandse steden? Kijk eens naar onze blogs over daten in Maastricht en daten in Utrecht.

Delen is liefhebben!

Summary
Heeft u een date in Groningen op de planning? Lees hier de leukste tips!
Article Name
Heeft u een date in Groningen op de planning? Lees hier de leukste tips!
Description
Lees hier wat u moet weten voor een perfecte date in Groningen! Van lekker eten tot een romantische overnachting.
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo