Friends with benefits vinden: dit is wat je moet doen

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips om te flirten

Friends with benefits

Een friends with benefits relatie beginnen kan geweldig zijn. Het is nou eenmaal een verbinding tussen twee mensen die elkaar waarderen en elkaar vertrouwen, zonder voorwaarden. Maar dit betekent natuurlijk niet meteen dat het makkelijk is.

Het is moeilijk om een duidelijke set regels vast te stellen om singles te ontmoeten en friends with benefits te worden aangezien het in elk geval anders is. Maar er is één ding dat in dit soort relaties hetzelfde is: het belang van goede communicatie. 

Het is altijd een goed idee om te praten over wat de verwachtingen zijn, en zelfs enkele richtlijnen op te stellen voor wat de bedoeling is voordat de dingen daadwerkelijk gebeuren.

Het is zo dat het geen prettig gesprek is, maar wel nodig. Het zal ingewikkeld worden als jullie beiden iets anders willen.

Maar laten we bij het begin beginnen.

Friends with benefits betekenis

Een friends with benefits relatie is een interpersoonlijke relatie waarin twee mensen die elkaar kennen en goed met elkaar overweg kunnen, besluiten om seksuele afspraakjes te hebben zonder verplichtingen of langdurige romantische en emotionele verwachtingen.

Lees ook: Hoe maak je een vrouw gek in bed

In dit type relatie hebben twee individuen seksuele relaties op een informele en consensuele manier, zonder dat dit een verplichting tot exclusiviteit, loyaliteit of affectieve toewijding inhoudt. Ze kunnen samen uitgaan, plezier hebben en samen tijd doorbrengen, maar ze verbinden zich niet tot een formele relatie.
Het is belangrijk om op te merken dat een friends with benefits relatie bevredigend en leuk kan zijn voor beide partijen zolang er duidelijkheid, eerlijkheid, respect en constante communicatie is om misverstanden of emotionele problemen te voorkomen.

friend with benefits Werkt

Wees duidelijk over waar je naar op zoek bent

Wanneer je de regels van een friends with benefits relatie “opstelt” is het het beste om zo transparant mogelijk te zijn, open te communiceren, nooit te oordelen en ervoor te zorgen dat het gesprek niet eenzijdig is. Voer het gesprek in een neutrale setting en wees eerlijk en voorzichtig. 

Een friends with benefits relatie hebben betekent niet dat je maar moet doen wat je partner wilt. Spreek voor jezelf en pleit ook voor wat jij wilt.

Verwacht niet dat het een relatie wordt

Zorg ervoor dat jullie ding samen precies is wat het is en niets meer. Het is belangrijk om je bewust te zijn van je eigen intenties en gevoelens wanneer je tot een overeenkomst als deze komt.

Controleer regelmatig hoe je je voelt

Laat je friend with benefits weten dat je er zeker van wilt zijn dat jullie allebei op dezelfde golflengte zitten. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je de gevoelens van de ander in de toekomst kwetst.

Als je op een gegeven moment te veel plezier hebt en meer tijd wilt doorbrengen met je friends with benefits, dan is het misschien tijd om de situatie opnieuw te evalueren. Als je te gehecht raakt, is het tijd om te praten.

Probeer ook de gevoelens van de ander te peilen

Dit soort gesprekken – “Hey, ik wil even met je praten over hoe het tussen ons gaat” – kan toekomstige meltdowns helpen voorkomen en zal ook de vriendschap, het vertrouwen en de kwetsbaarheid tussen jullie versterken.

Daarnaast zal het voorkomen dat de ene persoon meer dingen voelt in een relatie dan de ander. Als de emoties bij een van jullie of jullie allebei hoog oplopen, ga dan door met het gesprek en evalueer je friends with benefits relatie opnieuw. Omdat zo’n relatie sneller dan verwacht kan veranderen, moet je veel praten als je niet wilt dat dingen je overvallen. 

verliefdheid

Praat over de openbaarheid van je relatie

Zorg ervoor dat je je PR-strategie ontwerpt, vooral als je deel uitmaakt van dezelfde vriendengroep. Houd je het geheim? Ga je er open over zijn de volgende keer dat jullie allemaal aan de bar zitten en jullie samen naar huis gaan? 

Stel enkele friends with benefits regels op

Wat zijn de regels van friends with benefits? Kun je blijven slapen nadat je het hebt gedaan? Moet je elkaars vrienden ontmoeten? Familie? Wordt het een geheime relatie? Kun je elkaar “x” keer per maand zien of is er geen specifiek aantal? Friends with benefits regels opstellen in belangrijk als je niet wilt dat de relatie eindigt voordat die begint. 

Wees voorzichtig met manipulatieve mensen: ze gebruiken dit soort relaties vaak om hun toxic traits hun gang te laten gaan. 

Waar trek je de lijn

Zelfs als je de beste orgasmes van je leven hebt, wil dat nog niet zeggen dat je een relatie hebt. En het is dat je normaal gesproken dit soort relatie hebt om te vermijden dat jullie tijd samen door te brengen buiten de seks om.

In een relatie als deze wordt er niet iets intiems gebouwd, maar hebben beiden gewoon plezier en seksueel genot. 

Ken je eigen comfortzone

Alleen omdat je het casual houdt, wil nog niet zeggen dat je meegaand moet zijn als het gaat om red flags. Als je “friend with benefits” niet stopt met vragen of je weet wat swingers zijn, bijvoorbeeld, en ze blijft maar aandringen op het idee, ook al wil je er niets van weten, is het tijd om dat te laten weten. 

Zorg ervoor dat je bescherming gebruik

Afhankelijk van de verwachtingen die je hebt gewekt, zou een van jullie beide seks met meerdere mensen kunnen hebben. En dat is goed! Zorg er wel voor dat je voorzorgsmaatregelen neemt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je voor elke vorm van een niet-exclusieve relatie laat testen op soa’s.

Hoewel veel mensen casual relaties hebben, zegt slechts 6 procent van degenen die een casual relatie hebben, dat ze dat exclusief doen. Dus als je met meer dan één persoon bent, moet je je nieuwe sekspartner zeker op de hoogte stellen en natuurlijk condooms gebruiken elke keer dat je het doet.

logeerpartijtjes

Hoe lang duurt een friends with benefits relatie?

De duur van een friends with benefits relatie kan flink verschillen afhankelijk van de mensen die betrokken zijn en de omstandigheden van de relatie. Sommige friends with benefits relaties kunnen slechts enkele seksuele ontmoetingen duren, terwijl andere maanden of zelfs jaren duren.

Het is belangrijk op te merken dat friends with benefits relaties gebaseerd zijn op een gebrek aan emotionele betrokkenheid en meer geneigd zijn abrupt te eindigen in vergelijking met traditionele romantische relaties.

De betrokken personen kunnen besluiten de relatie te beëindigen wanneer ze niet langer geïnteresseerd er in zijn, of wanneer een van beide partners onbeantwoorde romantische gevoelens begint te ontwikkelen.

De duur van een friends with benefits relatie zal dus grotendeels afhangen van de verwachtingen en behoeften van de betrokkenen, evenals van duidelijke en eerlijke communicatie.

Praat over hoe het gaat eindigen

Het is veel beter om over het einde te praten voordat het gebeurt. Wat als de ander iemand leert kennen met wie ze exclusief willen zijn? Of jij? En wat als een van de twee besluit dat diegene niet langer geïnteresseerd is?

Het kan moeilijk zijn om het einde van iets te visualiseren, maar je bespaart jezelf een hoop pijn door te erkennen dat het vanaf het begin misschien niet eeuwig duurt. Laat weten dat je van plan bent erover te praten als je iemand anders ontmoet, en dat zij zich vrij moet voelen om hetzelfde te doen. Op die manier loop je minder risico om de vriendschap te beschadigen als het toch gebeurt.

En natuurlijk, geniet er van

Seks kan een geweldige manier zijn om te ontstressen, het heeft geweldige gezondheids- en schoonheidsvoordelen en het is erg leuk.

In die zin is het erg handig om je in te schrijven op een datingsite, omdat je duizenden en duizenden kansen krijgt met slechts één klik. Plezier moet natuurlijk het eerste doel zijn. Als het op de een of andere manier te serieus wordt, is het tijd om verder te gaan.

Is je friends with benefits relatie niet meer leuk? Beëindig het. Dat is tenslotte de echte schoonheid van de informele verhouding.

De voordelen van online daten

Waar kun je friends with benefits vinden? Bij Afspraak, de beste friends with benefits dating site van Nederland

Wil je friends with benefits vinden? Gefeliciteerd. Afspraak kan een goede optie zijn voor als je een casual relatie zoekt zonder voorwaarden.

Onze website is speciaal ontworpen om mensen te verbinden die op zoek zijn naar casual seksuele ontmoetingen of friends with benefits.

Bovendien is het gratis. Wat heb je te verliezen?

Delen is liefhebben!

Summary
Friends-with-benefits: wat betekent het?
Article Name
Friends-with-benefits: wat betekent het?
Description
Ga je een friends with benefits relatie beginnen of zit je er in een? Dan zou je dit artikel moet lezen voordat het eindigt in een ramp
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo