Heb je een fout gemaakt? Leer dan op een goede manier je excuses aanbieden

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips voor stellen

fout gemaakt

De meeste avonturen op de meest bezochte website van Nederland om leuke mannen en vrouwen te leren kennen, beginnen met vrijblijvende seks. Veel van deze avonturen gaan over in duurzame en stabiele relaties.

Daarom als je het verpest, willen we vanuit Afspraak een kleine handleiding schrijven hoe je je kunt verontschuldigen.  

Omdat je het vroeg of laat nodig zult hebben.

Het belangrijkste om te weten is welk soort relatie je met de persoon hebt waarbij je je moet verontschuldigen.

Zijn jullie enkel vrienden of zijn jullie seksvrienden? Of is het enkel een one night stand? Of hebben jullie een stabiele relatie?

De meerderheid die gratis lid worden van Afspraak zoeken een relatie zonder verplichtingen maar uiteindelijk eindigen ze wel in een serieuze relatie.

Het is van groot belang om te weten welk soort relatie je hebt.

Het is niet hetzelfde om je te verontschuldigen bij een persoon met wie je samen woont dan bij iemand met wie je af en toe seks hebt gehad en die je nooit meer zult zien.

fouten

Iedereen maakt fouten

Iedereen zonder enige uitzondering maakt fouten. Zelfs de meest intelligente personen op de wereld begaan ook fouten. Natuurlijk zijn er een aantal personen die nooit zullen toegeven dat ze fout waren. Zij geloven erin dat ze nooit fouten maken en dat ze onfeilbaar zijn. Het is beter om niet al te veel met deze personen in contact te komen.

Zoals in een discussie zullen ze nooit hun gelijk toegeven ook al weten ze dat zo ongelijk hebben of als ze ontrouw plegen zullen de schuld in iemand anders zijn schoenen schuiven.

Het is erg maar zulke personen bestaan.

Een van de snelste en beste manieren om er achter te komen hoe iemand in elkaar zit, is om die persoon te observeren hoe hij/zij zich gedraagt wanneer ze een fout maken.

Ik wil me verontschuldigen maar ik weet niet hoe.

Als je merkt dat je een fout gemaakt hebt en je wilt deze recht zetten. Mooi, dan ben je een wijs persoon die verantwoordelijkheid neemt. Je leert het meest uit de fouten die je maakt.

Laten we kijken hoe je dit aanpakt.

Waarom bied je je verontschuldigingen aan?

Beeld je in dat je op zoek bent naar een vrijblijvende relatie over heel Nederland.

Dankzij deze website heb je seksvrienden leren kennen over heel Nederland. Dan is het normaal dat je al eens een fout kunt maken met de namen.

verontschuldigen

Het is belangrijk dat je goed weet waarom je je moet verontschuldigen. Het lijkt vanzelfsprekend maar het is niet altijd voor de hand liggend. Er zijn duizenden situaties waarom we niet weten waarom iemand boos op ons is.

Er zijn koppels die uit elkaar gaan waarbij de ene persoon geen flauw idee heeft waarom zijn/haar partner hem/haar verlaten heeft.

Aan de andere kant kunnen onze emoties onze gedachtegang zo verstoren dat we volledig gedesoriënteerd kunnen zijn over wat er gebeurt.

Daarom is het ten zeerste aan te raden om met een derde persoon hierover te praten. Deze persoon zal zich niet laten meeslepen met jouw emoties en kan je een heldere kijk geven.

Vraag om oprecht te zijn.

Als je niet oprecht je verontschuldigen aanbiedt, is het onmogelijk voor de andere persoon om je te vergeven.

Het is belangrijk als je je excuses wilt aanbieden dat je dit op een rustige plek doet waar niemand je kan storen.

Schuif de schuld niet in iemand anders zijn schoenen.

Als je je wilt verontschuldigen betekent dit dat je je fout hebt ingezien en dat je deze wilt toegeven.

De beschuldigingen in iemand anders zijn schoenen schuiven is het ergste wat je kan doen.  

“Als je dat niet had gedaan, hoefde ik me nu niet te verontschuldigen” is een van de ergste vormen van verontschuldigingen die er zijn.

Een andere klassieker: “Het spijt me maar maar ik heb vals gespeeld omdat je me niet liet winnen” Hier heeft “het spijt me” helemaal geen logische waarde.

Zinnen zoals “Het spijt me oprecht” of “Ik heb er echt spijt van” zijn veel beter.

Lichaamstaal

Lichaamstaal

Let op voor je lichaamstaal. Vaak kan je lichaam iets anders zeggen dan wat er uit je mond komt.

Een extreem voorbeeld: Als je je bij mij verontschuldigt maar tegelijkertijd mijn portemonnee steelt. Waarom bied je dan je verontschuldigingen aan? De reden is duidelijk toch?

Verontschuldig je niet vanaf een verhoog, steek je borst niet vooruit, hef je hoofd op en kom niet te dicht bij de persoon aan wie je je wilt verontschuldigen. Maak ook geen agressieve bewegingen met je handen.

Belangrijk: Verlies nooit het oogcontact.

Een verontschuldiging is geen monoloog. Je moet naar je gesprekspartner luisteren. Ook moet de persoon waarbij je iets verkeerd gedaan hebt zich gehoord voelen. Als je je excuses aanbiedt maar je wilt niet luisteren naar wat de andere persoon te zeggen heeft, zijn het geen oprechte excuses toch?

Toon de intentie om wat je verkeerd gedaan hebt, om dit aan te pakken en dit te veranderen.

Als je je excuses aanbiedt maar niet van plan bent om je gedrag te veranderen. Ben je niet eerlijk.
Als jullie friends with benefits zijn geeft je dat geen speciale privileges als het gaat om vergeving vragen. Onthoud dat goed.

verontschuldigingen

Zorg voor iets extra om je verontschuldigingen in de verf te zetten.

Het is geen geschenk om vergeving te vragen dus je moet je richten op wat oprecht is. Als het voor jou duidelijk is en je wilt oprecht je excuses aanbieden en je wilt daarbij veranderen kan het geen kwaad om dit zo duidelijk mogelijk over te brengen. Bijvoorbeeld kan je bloemen geven in combinatie met je excuses maar er zijn honderden dingen die je kunt doen.

Leg uit waarom je zo gehandeld had.

Ok, je hebt je al verontschuldigd maar het kan geen kwaad om uit te leggen waarom je zo deed.

Heb geduld.

Met oprechte verontschuldigingen worden na enige tijd alle beschadigde vriendschappen en relaties hersteld of de meerderheid toch. Het zal niet altijd onmiddellijk gebeuren nadat je ze aangeboden hebt tenzij het om een kleine fout gaat. Wanneer er voldoende tijd overgegaan is zodat de andere persoon terug vertrouwen in je krijgt, zal de relatie beetje bij beetje herstellen.

Verontschuldig je niet als je denkt dat het niet moet.

Denk goed na waarvan je beschuldigd wordt. De meeste personen weten wanneer ze een fout gemaakt hebben. Soms moet je diep in jezelf kijken om de fout te ontdekken maar dat gebeurd niet vaak. Normaal is het duidelijk genoeg. Dus als de andere persoon je van iets beschuldigd maar je denkt dat je er niets mee te maken hebt, laat je dan niet intimideren en zeg het.

niet werken

Wat als je verontschuldigingen niet werken?

Daar kunnen drie redenen voor zijn:

  1. Je excuses zijn niet oprecht. Zoals we eerder hebben uitgelegd. Als je excuses niet oprecht zijn, zijn ze het niet waard om ze te accepteren.
  2. Hij of zij accepteert ze niet. De fout die je begaan hebt, is zo groot dat de persoon je het nooit kan vergeven.
  3. De persoon weet niet hoe ze jouw verontschuldigingen moet aanvaarden. Er zijn personen die zo trots zijn dat ze geen oprechte excuses kunnen aanvaarden. In dat geval zou je opnieuw moeten nadenken of je de relatie van welke aard dan ook met deze persoon wilt voortzetten.

Je zal altijd seksvrienden overhouden.

Misschien heb je het verprutst bij iemand om wie je geeft. Anders zul je dit niet lezen maar onthoud goed als het ene niet werkt je altijd opnieuw kunt beginnen met iemand anders.

Op onze datingwebsite zul je altijd seksdates kunnen hebben evenals andere relaties als je dit zou willen.

Als je een seksvriend zoekt is dit de site waar je moet zijn.

Gratis lid worden is het eenvoudigste wat je vandaag zult gedaan hebben!

Delen is liefhebben!

Summary
Heb je een fout gemaakt? Leer dan op een goede manier je excuses aanbieden
Article Name
Heb je een fout gemaakt? Leer dan op een goede manier je excuses aanbieden
Description
Met deze eenvoudige handleiding leer je om je verontschuldigingen aan te bieden aan iedereen die je hebt beledigd
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo