Dating Breda

Geschreven door Maaike Van de Berg Stad

Flirten in Breda

Of je nu vrouwen wilt ontmoeten of wilt flirten in Breda, het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Breda is een stad met een gezellige sfeer, een prachtig historisch centrum, een bruisend nachtleven en uitstekende restaurants. 

Je kunt historische monumenten zoals de Grote Kerk, het Begijnhof en het Kasteel van Breda bezoeken. Geniet van deze leuke stad met zijn vele cafés, terrasjes en voortreffelijke restaurants, het zijn de ideale plekken om met je date naartoe te gaan in Breda. 

Met het grote aanbod aan speciaalzaken is Breda ook een geweldige stad om te winkelen.

Breda ligt in het zuiden van Nederland, op slechts 10 km van de grens met België. Het is de negende grootste stad van Nederland en heeft een groot aantal historische gebouwen en culturele bezienswaardigheden.

Iets over de geschiedenis

In de 11e eeuw was Breda trouw aan de Heilige Romeinse Keizer en zag het veel veranderingen in eigendom en loyaliteit, tot ongeveer 1500, toen het de residentiestad werd van de Brabantse tak van de Nassaudynastie die sinds 1403 heren van Breda waren. De Nassaus hebben er voor gezorgd dat Breda zich heeft ontwikkeld tot een grote en belangrijke stad. Tussen 1406 en 1566 hebben zij de aanzet gegeven voor de welvaart van Breda.

Later, tegen het einde van de 16e eeuw, werd de stad praktisch met de grond gelijk gemaakt door een grote brand en vervolgens veroverd door Spaanse troepen.

Hierna werd de stad nog eens bezet in de Tweede Wereldoorlog en vervolgens bevrijd door de Poolse strijdkrachten. Vandaag de dag is het een belangrijke stad in Nederland met een groot aantal servicegerichte bedrijven.

Door al Vanwege deze geschiedenis is het een fantastische toeristische bestemming geworden met eeuwenoude architectuur, prachtige parken en een rustige charme, wat de perfecte sfeer creëren om te flirten in Breda.

Wat te doen in Breda?

Laten we een aantal van de beste plekken in Breda bekijken om te flirten, te daten of gewoon om nieuwe mensen te ontmoeten.

Het Mastbos

Laten we beginnen met een fantastische plek om met je partner te gaan picknicken of een onvergetelijke eerste date te hebben.

Ongeveer 3km ten zuiden van Breda ligt het indrukwekkende Mastbos.

Met een oppervlakte van meer dan 1200 hectare is dit ongetwijfeld de meest bezochte natuurplek en trekt het elke dag veel lokale bewoners en toeristen aan.

Het bos is gevuld met hoge en imposante pijnbomen. Het is een prachtige omgeving die de mogelijkheid biedt om de vele paden te verkennen die door het bos slingeren.

Als één van de oudste bosgebieden van het land is het Mastbos goed onderhouden en zijn er veel picknickplaatsen, banken en ook voldoende parkeergelegenheid.

date in Reptielenhuis De Aarde Breda

Reptielenhuis De Aarde Breda

Als je iets aparts wilt doen op je date, dan is dit reptielenhuis zeker een goede optie. Het zal voor een interessante dag met je partner zorgen.

Met een uiterst goedkope entree en gelegen aan de oostkant van Breda, biedt het reptielenhuis De Aarde de perfecte mogelijkheid om te ontsnappen aan het centrum van de stad.

Binnen vind je een fascinerende verscheidenheid aan reptielen, waaronder schildpadden, alligators, slangen en gekko’s.

Alle tanks en displays zijn zeer goed onderhouden en schoon en de dieren hebben veel ruimte.

Rondvaart over de singels van Breda

Wat is een betere manier om een romantische date te hebben dan het prachtige Breda verkennen op een rondvaart over de singels?

Tijdens de tocht zie je de architectuur en de stad vanuit een andere hoek en kan je je ontspannen. Hoewel je vlak langs het centrum vaart, lijkt de drukte van de stad ver weg.

De singels hebben een ring om het centrum van de stad loopt en ook veel kleinere grachten die er uit winden. Tijdens de tocht vertelt de schipper je over allerlei interessante bezienswaardigheden, zoals het Spanjaardsgat en het Kasteel van Breda.

De tochten die vanaf de Haven vertrekken, in het Vismarktgebied, duren ongeveer een uur, en de meeste zijn zeer redelijk geprijsd.

De Grote Markt

Een marktplein is vaak de beste plek in een stad om nieuwe mensen te ontmoeten, vooral in het historische Europa.

De Grote Markt in Breda is het voorbeeld van alle kwaliteiten die een marktplaats moet hebben: een grote kerk, veel prachtige architectuur, geplaveide stoepen en veel winkels, cafés, bars en restaurants. 

Dit plein heeft ook een groot aantal restaurants met leuke terrasjes, perfect voor het genieten van een uitstekende maaltijd met je partner en ook voor het mensenkijken en ontmoeten van de bewoners van de stad.

afspraakje in de buitenlucht in Breda

Valkenbergpark

Omringd door grachten en het charmante Begijnhof ligt het Valkenbergpark. Het is gelegen op een toplocatie in het centrum en dit maakt het een aangename plek om te wandelen en te genieten van een afspraakje in de buitenlucht in Breda.

Als hoofdpark van Breda strekt het Valkenbergpark zich uit over een groot gebied en bevat het fonteinen, vijvers, honderden boom en bloemsoorten en ook torens die horen bij de oude stadsmuur.

Bij de hoofdingang van het park staat het Nassaumonument, dat is gebouwd ter nagedachtenis aan de invloed die het Huis van Oranje op deze streek had.

Het park is een geweldige plek om een wandeling te maken, een afspraakje te hebben of te ontsnappen aan het dagelijks leven.

De Binnenstad van Breda

De oude binnenstad van Breda is bijzonder charmant en biedt een fantastische plek om te verkennen.

Dit stadsdeel is de oude en gedeeltelijk historische binnenstad en tevens het kerngedeelte van de stad Breda. Het gebied is gelegen nabij de Haven en het Spanjaardsgat met de straten Haven en de Prinsenkade. Centraal ligt de Grote Markt met de Grote Kerk.

Vanaf het plein kan je de prachtige kerk zien, de marktkraampjes bezoeken, vrouwen ontmoeten, een kopje koffie drinken in één van de charmante cafés, en vervolgens de omgeving verkennen.

Hoe is het nachtleven in Breda? Waar is het leuk om naartoe te gaan?

Het nachtleven in Breda is geweldig om mannen en vrouwen te ontmoeten. De studentenverenigingen in Breda organiseren het hele jaar door vele feesten, die zeker een bezoekje waard zijn. 

Op de ‘Havermarkt’ zijn er leuke bars om vrouwen en mannen te ontmoeten, zoals:

  • Peddels, gelegen in het recreatiegebied van Breda, in het voormalige Groene Sael-gebouw. De bar heeft een zeevarende sfeer, is versierd met antiek hout, aangevuld met Master Audio geluidssystemen die, samen met de verlichting en decoratie, dit een van de meest gastvrije plekken in de stad maken om vrouwen, mannen, studenten en jongeren te ontmoeten.
  • Studio Dependance, is een uitstekende plek om te dansen op goede muziek. Het eten is niet zo belangrijk maar je kunt hier wel een goedkoop drankje krijgen. Deze plek is vooral voor studenten.
  • Proost, garandeert een aangename avond. Je kunt genieten van een heerlijke cocktail of een gin en tonic aan de cocktailbar, of je kunt je moves laten zien op één van de dansvloeren. Elke week staan er verschillende thematische avonden op het programma, zodat je optimaal kunt genieten van het weekend met je vrienden.

Delen is liefhebben!

Summary
Flirten in Breda, stad met een aantrekkelijke sfeer
Article Name
Flirten in Breda, stad met een aantrekkelijke sfeer
Description
Of je nu vrouwen wilt ontmoeten of wilt flirten in Breda, het is de moeite waard om een bezoekje te brengen. Breda is een stad met een aantrekkelijke sfeer
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo