Hoe versier je je beste vriendin?

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips om te flirten

je beste vriendin op een date vragen

Iemand die je niet kent uitvragen kan stressvol zijn, je beste vriendin op een date vragen is net als het spelen met vuur: je moet hier heel voorzichtig mee zijn.

Ben je in de war over de gevoelens die je hebt voor een vriendin? Denk je dat deze gevoelens meer zijn dan alleen vriendschappelijke liefde?

Dan vraag je je misschien af wat je moet doen in zo een situatie.

Laten we eens kijken. We geven je in dit artikel wat dating advies voor dit soort situaties.

Welke opties heb je als je verliefd bent op je beste vriendin?

Misschien was je al verliefd op je vriendin sinds dat je haar leerde kennen, of misschien bloeide de liefde op na een lange vriendschap.

Je moet uit de friendship zone komen, of op zijn minst het proberen. 

Dus, moet je je vriendin vertellen dat je haar leuk vindt, of is het beter om je gevoelens te verbergen terwijl iemand anders haar recht voor je neus verovert?

Zelfs als je hebt besloten het haar te vertellen, hoe kan je dan weten of het gevoel wederzijds is? Hoe weet je of ze jou ook leuk vindt

In de tussen tijd denk je er elke dag aan dat je alleen maar een vriend voor haar bent, en ’s nachts kan je nooit in slaap vallen zonder aan haar te denken met een trieste glimlach op je lippen. Zo ontroerend, is het niet?

Het lijkt net een scène uit een romantische film.

Maar dit gebeurt echt. In het echte level komt dit ook voor.

En als je dit artikel aan het lezen bent, betekent het dat dit jou misschien ook overkomt.

Begrijpen wat je voelt

Soms zijn de gevoelens die je hebt voor een vriendin vanaf het begin al duidelijk. Veel mensen proberen vrienden te worden met iemand die ze leuk vinden, alleen maar omdat ze zich vanaf het begin tot hen aangetrokken voelen. 

mooie vrouwen

Hoe dan ook, je moet begrijpen dat jullie beiden een vriendschap hebben ontwikkeld die op dit moment niet meer is dan een vriendschap. En je vriendin heeft je misschien nooit als meer dan dat gezien. 

Dat kan ervoor zorgen dat het verkondigen van je gevoelens voor kan eindigen als een ramp.  

Ze zou je liefdesverklaring kunnen interpreteren als een verraad aan jullie vriendschap, die zeer waardevol is in jullie leven. 

Dus het eerste waar je mee moet beginnen is jezelf wat vragen stellen, om er achter te komen hoe dit allemaal precies in elkaar zit. 

1. Zijn we echt vrienden?

Soms kan het zijn dat een eenvoudige overeenkomst van karakter twee mensen laat denken dat ze vrienden zijn, maar dat dat eigenlijk niet het geval is.  

Een echte vriend is iemand die je op ieder moment, zelfs in het midden van de nacht, kunt bellen en iemand die altijd voor je klaar staat, waarvoor dan ook.

2. Ben je zeker van je gevoelens? Is het liefde?

Kijk hier ook mee uit. Heel vaak weten we niet of we echt verliefd zijn op iemand. Dus, voordat je je liefde verklaart, denk er goed over na of je niet gewoon met haar naar bed wilt, een kort en vluchtige seksuele relatie wilt, of zoiets dergelijks.

Neem de tijd om je gevoelens te analyseren en probeer met andere mensen te daten. Als je hier van kunt genieten en je niet over je vriendin nadenkt, dan is het misschien een goed idee om je gevoelens over te laten waaien.

Zoals ik al zei, echte vriendschap moet je beschermen.

3. Wanneer is het beste moment om het haar te vertellen?

Dit is moeilijk om te weten. Iedereen is anders. Maar doe het vooral op een moment van blijheid. Of, anders gezegd, doe het in ieder geval op een moment dat ze goed in het leven staat. 

Als je misbruik maakt van een moeilijk moment in haar leven om het haar te vertellen, bedrieg je elkaar. 

een partner vinden

Liefde moet plezierig zijn, niet iets om je achter te verschuilen. Dus vertel het haar zeker niet wanneer:

  • Haar vriend het net met haar heeft uitgemaakt.
  • Ze net ontslagen is of ze ander slecht nieuws heeft ontvangen.
  • Ze net een dierbaar iemand heeft verloren.

Of tijdens andere vergelijkbare situaties.

Als je dit wel doet, weet je niet of ze ja tegen je heeft gezegd omdat ze je leuk vindt of omdat ze iemand nodig heeft en bang is om alleen te zijn. Zoals ik al eerder zei, liefde kan een manier zijn om je te verschuilen, en het is geweldig dat dat zo is, maar als dat de enige reden is, dan is er iets fout. 

Als het jou niet uitmaakt waarom ze ja of nee zegt, moet je je afvragen waar je eigenlijk naar op zoek bent en wat voor soort persoon dat je maakt.

4. Is het tijd om nieuwe mensen te leren kennen of moet ik het haar alsnog vertellen als ze met iemand een relatie heeft?

Dat is een goede vraag. Nee, vertel het haar niet als ze al in een relatie is met iemand. Als dit zo is, dan moet je wachten op signalen die aantonen dat ze niet blij is in haar relatie, of dat haar relatie niet goed loopt en ze niet weet hoe ze het uit moet maken. Anders maak je een einde aan een relatie voor niets. 

En dan heb ik het over jouw vriendschap met haar.

Hoe weet je of een vriendin verliefd op je is?

Om dit te weten, moet je vooral weten wat het verschil is tussen verliefd zijn en van iemand houden. Je kunt heel veel van iemand houden zonder op deze persoon verliefd te zijn. 

We hebben het al in andere artikelen gezegd, maar laten we het nog eens herhalen omdat het zo belangrijk is:

Vriendschap is liefde zonder aantrekkingskracht.

Je kunt dus veel van iemand houden met wie je niets meer (en niets minder) wilt dan vriendschap. 

Houd er rekening mee dat wanneer iemand verliefd is, ze de neiging hebben om zich af te sluiten van de werkelijkheid. Laten we zeggen dat de gevoelens van die persoon hun kijk op de werkelijkheid kunnen verstoren. Dus soms is het moeilijk om het verschil te zien tussen liefde en vriendschap. 

vrouwen vinden

Als ze naar je lacht, of veel tijd met je doorbrengt, of het met je eens is over verschillende dingen, ze je complimenten geeft… Dan kan dit nog steeds gewoon vriendschap zijn. 

De kern is een verandering van houding

Als iemand verliefd op je wordt, gaan ze anders met je om. Dit hoeft niet per se op een positieve manier te zijn. Soms nemen ze zelfs afstand van je.

Dus om erachter te komen of je beste vriendin ook verliefd op je is, moet je je afvragen of er iets is veranderd in hun gedrag ten opzichte van jou. 

Als haar houding helemaal niet is veranderd, noch haar manier van omgaan met jou, dan zijn haar gevoelens waarschijnlijk ook niet veranderd.

Wat moet ik doen als ze nee zegt?

Het belangrijkste is om dan de vriendschap te beschermen, als dat is wat je wilt natuurlijk. Sommige mensen kunnen geen vrienden zijn na een bekentenis als deze, maar je moet toch je best doen om je vriendschap te herstellen. 

Het hangt allemaal af van hoe intens de hele situatie was. Als de dingen tussen jullie heel erg zijn veranderd, kun je het best even stoppen met het zien van je vriendin. 

Dit geeft je de mogelijkheid om je gevoelens en emoties te herordenen.

Nadat er wat tijd is verstreken kan zoiets als het volgende aan haar zeggen: 

Kijk, vergeet wat er gebeurd is. Het was voor mij een zwak moment en ik verwarde het houden van jou met op je verliefd zijn. De waarheid is dat ik veel van je hou, maar gewoon als vriendin, niet meer. Het spijt me dat ik je liet denken dat het meer was dan dat. Dat dacht ik ook, maar nee. Duidelijk niet.”

Ze kan zeggen dat ze je niet gelooft, en ze zal daar ook wel reden toe hebben, maar er is een manier om te bewijzen dat je de waarheid verteld.

Maak afspraakjes met andere vrouwen.

Afspraak: de perfecte datingsite voor jou

Hoe kom ik aan al die dates vraag je? Je maakt toch geen grapje? Stel je je die vraag nou echt?

Je bent op Afspraak!

Ga gewoon aan de slag. Je weet wat je moet doen.

Delen is liefhebben!

Summary
Je beste vriendin op een date vragen
Article Name
Je beste vriendin op een date vragen
Description
Iemand die je niet kent uitvragen kan stressvol zijn, je beste vriendin op een date vragen is als het spelen met vuur: je moet heel voorzichtig zijn
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo