Je relatie beu zijn? Dit is er wat er aan de hand is

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips voor stellen

Je relatie beu zijn

Het is oke om moe te zijn van het leven in het algemeen, de routine en de mensen om je heen. Daarentegen, als die toestand zo door gaat, zal het je gezondheid beïnvloeden en een gevoel van ontevredenheid veroorzaken wat moeilijk te verdragen is.

Is het normaal om je relatie beu te zijn?

Je relatie beu zijn is niks geks, al dan niet een geheel normaal gevoel op sommige momenten in je leven. Moe zijn van je partner betekent alleen dat het moment er is gekomen om nieuwe dingen en variaties te reactiveren in je relatie.

De meerderheid van de mensen zijn bang voor verveling omdat ze het zien als iets verdrietigs, pessimistisch en negatiefs wat leidt tot depressie. Deze emotie heeft echter een positieve kant die velen niet inzien.

Verveling is het stukje wat alles op zijn plek laat vallen. Wanneer we denken aan hoe we die verveling aan kunnen pakken, zijn er veel dingen die we kunnen, en moeten, gebruiken.

Sommige studies zijn tot de conclusie gekomen dat iemand met weinig activiteiten in het leven of met weinig te doen zich op verschillende manieren moe kan voelen.

Dit wil echter niet zeggen dat ze niet langer gepassioneerd over het leven zijn.

In de meeste gevallen is verveling een manier om uit te drukken dat je behoefte hebt aan avontuur, verandering en vooruitgang.

Wat zijn de signalen dat je je relatie beu bent

Sommige zijn overduidelijk, andere niet. Hieronder staan de meest voorkomende tekenen dat je je relatie beu bent.

 • Je hebt geen interesse in het leven, de gevoelens of interesses van je partner.
 • Je schenkt niet zoveel aandacht aan elkaar als aan het begin van je relatie.
 • Als je aan de toekomst van je relatie denkt, voel je je ongemakkelijk of ongelukkig.
 • Je vindt dat tijd doorbrengen met andere mensen veel leuker en spannender is.
 • Het kost je moeite om dingen te verzinnen om over te praten.
 • Je maakt constant (toxic) ruzie. 
Je partner beu zijn

Je partner beu zijn?: de oplossing staat voor jullie neus

Je partner beu zijn, wordt normaal gesproken gezien als een grote alarmbel. Het eerste idee dat opkomt is dat het lijkt of de liefde is afgelopen. 

Degenen die een “old school” relatie hebben weten dat dat niet zo is. Tegenwoordig breken mensen op bij het minste of geringste. Maar soms moet je vechten voor iets wat je ooit lief had. 

Liefde en verveling gaan in werkelijkheid vaak samen, ook al lijken ze tegensprekend. Het is zelfs aangetoond dat een relatie niet kan overleven van alleen passie, om een relatie te behouden is liefde op matige dagen nodig.

Een vaste relatie is geen nieuwe relatie of kleffe relatie, waardoor het geheel natuurlijk is als beide partners zich gaan vervelen aan de ander en dat je denkt, mijn relatie is saai. 

Waarom? Sommige mensen vragen zich dit af en het antwoord is heel simpel.

Het is normaal om je partner beu te zijn omdat we ze vaak zien en de manier waarop diegene leeft bekender is dan die van anderen.

We kennen ze ook beter, en daarom kennen we hun limieten, hun kleine fratsen en makementen, en dit alles vormt zich tot een verveling factor.

Hoewel het een relatie van vele jaren is, kan het stel in verveling vallen. Beide partners kunnen verschillende dingen doen om te voorkomen dat ze zich gaan vervelen met de andere persoon en om hieruit te komen. 

Hoewel sommige dingen die kunnen worden gedaan om dit soort problemen te voorkomen voor de hand liggend lijken, worden ze vaak niet gedaan omdat het stel niet gelooft dat dit nodig is. 

Blijf niet met de pakken neerzitten. Als je je partner beu bent omdat je niet veel inzet vanuit jouw kant hebt laten zien om hieruit te komen, dan laat je veel mogelijkheden langs je heen gaan. In plaats van met de pakken neer te zitten, kun je heel veel dingen doen om het beter te maken.

Je kunt zelf de eerste stap zetten. 

Als je niet weet hoe, zullen we je hier vertellen wat je kunt doen om je partner niet meer beu te zijn.

Hoe houd je je relatie spannend

Hoe houd je je relatie spannend?

Als je je afvraagt hoe houd je je relatie spannend, maak je geen zorgen, er zijn duizenden dingen die je kunt doen.

Wij zullen de drie meest belangrijke opnoemen. 

1. Reizen

Er zijn meerdere redenen waarom reizen met je partner een goed idee is om er over heen te komen dat je je relatie beu bent

 • Allereerste, reizen laat je je partner op een diepere manier kennen. Aangezien je in een andere omgeving bent, leer je meer over diens smaak, trekjes en hoe diegene zich gedraagt over het algemeen. Dit is vooral handig als je je relatie beu bent. 
 • Daarnaast, reizen zal je helpen te ontspannen en je alledaagse problemen te vergeten. Zo zelfs dat als je een slechte dag hebt of als je met je partner ruzie hebt, een vakantie je samen kan helpen om dit alles te vergeten en te focussen op wat er echt toe doet: je relatie  
 • Als laatste, reizen geeft je de mogelijkheid om dingen samen doen die je normal niet doet. Of het nou is dat je een nieuw land gaat bezoeken, een nieuwe cultuur leert kennen of simpelweg een paar dagen naar het strand gaat, reizen is een uitstekende manier om je relatie te verrijken.

2. Begin een nieuwe activiteit samen

Er zijn miljoenen activiteiten die een partner kan proberen om je relatie niet meer beu te zijn. Kookcursus, boekenclub, porno kijken, groepexcursies… de lijst is oneindig. 

 • Samen een activiteit beginnen is een geweldige oefening om de verveling te overkomen samen omdat je allebei de mogelijkheid hebt om samen iets nieuws te ontdekken.
 • Het is mogelijk dat jullie dingen ontdekken over jezelf en jullie relatie waar je anders nooit aan had gedacht. 
 • Het geeft jullie ook de mogelijkheid om nieuwe doelen op te stellen als stel en samen eraan te werken om ze te behalen.
Elkaar de ruimte geven

3. Elkaar de ruimte geven

Vrijheid is een van de kostbaarste dingen van de mens. Leven als stel betekent niet leven in een gevangenis, constant in het gezelschap van de ander. Bovendien de stellen die het volhouden zijn die waarin beiden een stukje vrijheid hebben los van de andere persoon. 

 • Elkaar de ruimte geven om dingen apart te doen is een uitstekende oefening om verveling in een relatie achter zich te laten, omdat het beide de tijd geeft om zich op zijn eigen interesses en passies te concentreren. 
 • Dit kan helpen dat het stel zich meer verbonden en op een lijn voelt, omdat ze meer interessante gespreksonderwerpen hebben. Aan de andere kant, door zonder de ander te zijn zal je de ander missen.
 • Het is ook een manier om elkaars onafhankelijkheid te respecteren en te waarderen, wat essentieel is voor een gezonde en langdurige relatie.

Je relatie beu zijn? Afspraak: het perfecte antidotum.

Communicatie is het ultieme wapen tegen verveling. Misschien verdwijnen alle problemen van verveling in je relatie met een open relatie. Heb je daar wel eens over nagedacht? Je houdt wel van je partner, maar je wilt graag spontane seks hebben met andere mensen

Martel jezelf niet: het is normaal.

Het is geen makkelijk onderwep om over te praten, maar het goede nieuws is dat er  bij Afspraak duizenden stellen zijn die allerlei soorten relaties zoeken. 

Waarom vertel je ook niet over die van jezelf?

Delen is liefhebben!

Summary
Je relatie beu zijn?
Article Name
Je relatie beu zijn?
Description
Ben je je relatie beu? Weet je niet hoe je het kan oplossen? Bij Afspraak hebben we de oplossing, wil je het weten? Het zal je zeker helpen
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo