Daten met een narcist? We onthullen hun trucs

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips voor stellen

Heb je een relatie met een narcist

Als je een relatie hebt, is het normaal dat we het beste van onszelf willen geven. In sommige gevallen zijn er echter mensen die alleen maar willen profiteren. Dit zijn  narcistische mensen.

In dit artikel gaan we het hebben over hoe het is voor een normale jongen om met een narcistische meid te gaan en alle gevaren die bij dit soort relaties bestaan

We zullen het ook hebben over hoe je om kunt gaan met een narcist.

Wat is een narcistische persoonlijkheidsstoornis?

Om het te hebben over daten met een narcistische vrouw, moeten we eerst vaststellen wat een narcistische persoonlijkheidsstoornis is. Deze stoornis wordt gekenmerkt door een buitensporige behoefte aan bewondering en een overdreven hoge eigenwaarde.

Een narcistisch persoon gelooft dat hij/zij beter is dan anderen en gaat alleen om met mensen van wie zij denkt dat ze haar superieur zullen doen lijken. Dat betekent dat een narcistische vrouw haar partner altijd als minderwaardig zal beschouwen.

Aan de andere kant is het erg moeilijk voor hen om met falen en kritiek om te gaan, omdat ze zich erg bedreigd voelen door deze situaties.

Wat is het patroon van een narcist en welke tekens geven het weg?

Nu we weten wat een narcistische persoonlijkheidsstoornis is, kunnen we het hebben over de signalen van een narcistische vrouw in een relatie en het patroon hiervan ontdekken.

Narcisten zijn experts in het manipuleren en bedriegen van hun partner, dus we moeten zeer waakzaam zijn om deze signalen op te sporen.

Hieronder beschrijven we de tien meest voorkomende signalen

controle hebben

1. Ze moet altijd de controle hebben

Een narcistische vrouw moet altijd alles onder controle hebben. In een relatie betekent dit dat zij degene zal zijn die beslist hoe en wanneer er wat gedaan wordt. Ze vindt het niet leuk dat haar partner zijn eigen mening heeft, laat staan ​​dat hij ze oplegt.

2. Bekritiseert altijd haar partner

Een narcistische vrouw zal haar partner altijd bekritiseren. Niets wat je doet zal goed voor haar zijn. Zij zal altijd naar een reden zoeken om fouten bij je te vinden en zich zo superieur te kunnen voelen.

3. Is heel jaloers

Jaloers zijn is ook een van de symptomen van narcisme. Deze mensen moeten altijd het middelpunt van de aandacht zijn en als ze zien dat hun partner meer aandacht aan een ander besteedt, zullen ze boos worden zodat de aandacht weer op hen gericht wordt.

4. Heeft een overdreven hoog zelfbeeld.

Een narcist heeft een zeer hoog beeld van zichzelf. Ze houdt van zichzelf. Ze denkt dat ze beter is dan anderen en vindt daarom dat zij het allerbeste verdient. Dit betekent dat ze zeer hoge eisen stelt aan zowel een partner als haar omgeving.

5. Ze moet altijd gelijk krijgen

Voor een narcistische vrouw is het heel belangrijk om altijd haar gelijk te krijgen. Het maakt niet uit of ze haar partner moet manipuleren of moet liegen, het enige wat uitmaakt is er goed uitzien in het bijzijn van anderen. Ruzie in een relatie is de norm.

6. Ze is heel trots

Een relatie met een narcist is een relatie met iemand die heel trots is. Ze denkt dat zij superieur is aan anderen en hierdoor kan ze haar fouten niet toegeven. Ze geeft er de voorkeur aan anderen de schuld te geven voordat zij het opneemt.

7. Is heel manipulatief

Een narcist is een expert in manipulatie. Ze weet hoe ze haar partner een schuldgevoel kan geven om te krijgen wat ze wilt. Ze is ook erg bedreven in het anderen de schuld geven van haar eigen fouten.

enorm egoïstisch

8. Ze is enorm egoïstisch 

Een van de opvallendste symptomen van narcisme. Ze denkt alleen aan zichzelf en haar eigen behoeften. Dit maakt het erg moeilijk voor haar om zich in de schoenen van anderen te verplaatsen.

9. Ze is erg veeleisened

Een relatie met een narcist houdt in daten met iemand die de lat altijd erg hoog heeft liggen. Ze is meestal erg veeleisend, zowel voor zichzelf als voor anderen. Wanneer iets niet naar haar zin is, zal ze een manier zoeken om anderen te laten veranderen om zich aan haar aan te passen.

10. Ze kan niet alleen zijn

Narcistische vrouwen kunnen niet tegen eenzaamheid. Ze moeten constant in de buurt zijn van mensen die hen vertellen hoe geweldig ze zijn om zich goed te voelen over zichzelf. Hierdoor zijn ze erg afhankelijk van anderen. Het interessante is dat een narcistische vrouw  je eenzaam laat voelen voor het meeste van de tijd. 

Heb je meer signalen nodig om te zien dat je in een giftige relatie zit?

Hoe weet je als man dat je aan het daten bent met een narcistische vrouw?

Hierboven hebben we de signalen van een narcistische vrouw in een relatie opgenoemd, maar het is één ding om de signalen te kennen, het is iets anders als je ze ook weet te hèrkennen. Laat me je mijn ervaring vertellen.

Ik datete twee jaar met een narcistische vrouw. Zoals je kunt zien, duurde het lang voordat ik besefte wat er aan de hand was. Het feit is dat ze zo mooi is dat het pijn doet en ik haar geïdealiseerd had, dus toen ze besloot om met mij uit te gaan, dacht ik dat ik de gelukkigste man ter wereld was. 

De waarheid is dat er niets is dat me zo liet lijden als deze relatie.

Zo hield ik mezelf voor de gek. En het is dat deze mensen zoveel manipuleren dat, zelfs als je erg oplettend bent, er altijd een deel van je zal zijn dat hun leugens zal blijven geloven.

Diep van binnen wist ik dat er iets mis was.

In mijn geval stopten de alarmbellen met rinkelen – ze rinkelden een tijd zonder dat ik er enige aandacht aan besteedde – toen ze me vertelde dat ze perfect was en ik haar vertelde dat niemand dat is, zij ook niet. 

Je begrijpt me nie

Zij ze vervolgens tegen mij: “Je begrijpt me niet”.

Al mijn vermoedens tot dan toe waren als het geluid van een keukenafzuiger. Je beseft pas hoe luid het is als het uit staat.

“Ik ben perfect” vertelde zij me. En ze meende het.

Vanaf dat moment begon ik de dingen duidelijker te zien. Het was alsof ineens de blinddoek van mijn ogen af ​​was.

Ik begon alle manipulaties te zien, alle leugens, alle psychologische trucs die zij gebruikte om mij te beheersen… En ik besloot dat genoeg genoeg was.

Natuurlijk was het niet gemakkelijk om het uit te maken met haar. Het kostte me veel tijd om te beseffen dat ik samen met een manipulatieve vrouw was, en toen ik dat eenmaal besefte, vond ik het heel moeilijk om de relatie te beëindigen.

Omdat deze mensen erin slagen je zo te beheersen dat je zelfs op de momenten van helderheid aan jezelf gaat twijfelen.

Hoe kun je omgaan met een narcistische vrouw ?

Als je aan het daten bent met een narcistische vrouw  moet je weten hoe je met haar om kunt gaan. 

Zoals we al hebben gezegd, zijn deze mensen erg manipulatief en kunnen ze je erg schuldig laten voelen als je niet oplet.

Hier zijn een paar tips:

1. Laat ze je niet manipuleren

Een narcistische vrouw zal al haar wapens gebruiken om je te manipuleren. Als je het gevoel hebt dat ze je schuldgevoel probeert te geven, kun je het beste bij haar weglopen.

2. Idealiseer haar niet

Het is gemakkelijk om in de val te trappen van het idealiseren van een narcistische vrouw. Ze zijn meestal mooi, intelligent en charmant. Het is echter belangrijk dat je je hierdoor niet laat meeslepen en dat je de dingen ziet zoals ze zijn.

3. Laat haar je niet beheersen

Een narcistische vrouw zal je altijd proberen te beheersen. Laat dit niet gebeuren. Als ze wil dat je iets doet wat je niet wilt, zeg dan nee.

Oké, het is niet gemakkelijk, maar je zult het op een gegeven moment moeten doen.

afhankelijk van haar

4. Wees niet afhankelijk van haar

Narcistische mensen moeten constant in de buurt van mensen zijn om zich goed te voelen. Als je ervan afhankelijk bent, voed je alleen maar hun ego. Je moet je eigen leven hebben. Dit zal het gemakkelijker maken om de relatie te beëindigen wanneer de tijd daar is.

En het zal komen, dat verzeker ik je. 

5. Zoek hulp

Als je het gevoel hebt dat je de situatie niet in je eentje kunt beheersen, zoek dan professionele hulp. Er zijn specifieke therapieën om met dit type persoon om te gaan en dat kan zeer nuttig zijn.

In het kort…

Narcistische relaties kunnen erg ingewikkeld zijn. Als je date met een narcistische vrouw , is het belangrijk dat je de signalen oppakt en weet hoe je met haar om kunt gaan. 

Ons advies is in ieder geval om te vluchten voor zo een vrouw die de ziel van de duivel draagt.  Wanneer de relatie verbreken? Wanneer je niet meer kan en eigenlijk al eerder

Het zal je veel kopzorgen besparen.

Voor de rest, als je denkt dat je meer advies nodig hebt over relaties, aarzel dan niet en bekijk de andere artikelen op onze blog.

Het zal je niet teleurstellen!

Delen is liefhebben!

Summary
Heb je een relatie met een narcist?
Article Name
Heb je een relatie met een narcist?
Description
Heb je een relatie met een narcist? Dan heb je een probleem, maar maak je geen zorgen. We geven je alle informatie om hier mee om te gaan
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo