OVER JE EX HEEN KOMEN-Hoe kom je over je ex heen: 15 onmisbare tips & trucs

Geschreven door Tips om te flirten

Over mijn ex heen komen

Net doen alsof iemand waar je ooit van hield niet meer bestaat is pijnlijk moeilijk. Maar als je iemand voor altijd wilt vergeten, moet je dit weten. 

Iedereen heeft wel een of meerdere personen die ze uit hun gedachten willen verwijderen. Als je heel de nacht wakker ligt denkend aan deze persoon waarvan je wenst dat je die nooit had ontmoet, maak je dan geen zorgen, binnenkort slaap je als een roosje door. We leggen je uit hoe je over een gebroken hart heen komt.

Hoe kom je over je ex heen: 15 onmisbare tips & trucs

Het lijkt misschien alsof je de enige bent die dagen, maanden of zelfs jaren doorbrengt denkend aan iemand die je hart heeft gebroken, wat er mis is gegaan, wat je had kunnen doen, maar je bent niet de enige. Ik zou er een boek over kunnen schrijven. En het is dat het me meer dan twee jaar kostte om me los te maken van een vriendin op wie ik verliefd was.

In het begin deed ik alles verkeerd: ik zat thuis naar rom-coms te kijken terwijl ik allerlei troep at, ik stopte met afspreken met vrienden, ik nam geen advies aan. Ik werd niet alleen depressief, maar ik kwam ook zoveel aan dat ik mijn gezondheid in gevaar bracht.

Daarbij weigerde ik voor de rest van me leven om een nog een relatie te hebben, maar zo hoeft het niet te zijn. Iedere dag vroeg ik mezelf hetzelfde: 

Hoe lang duurt het om over je ex heen te komen?

De tijd die nodig is om over je ex heen te komen kan enorm verschillen per persoon, en hangt af van verschillende factoren, zoals de duratie van de relatie, het level van emotionele commitment, de reden van de breuk – het is niet hetzelfde als jullie uit elkaar zijn gegaan om seks problemen als om vreemdgaan of een leeftijdsverschil – en dan gaat het ook nog om je karakter.

Sommige mensen kunnen binnen een paar weken of maanden snel over een ex heen komen, terwijl het voor anderen jaren kan duren. Over het algemeen wordt aangenomen dat het proces om over een ex heen te komen zes maanden tot een jaar kan duren, hoewel dit kan variëren.

Het is belangrijk om erbij te vermelden dat over een ex heen komen geen lineair proces is en dat er onderweg emotionele ups en downs kunnen zijn. Sommige mensen hebben misschien de hulp van vrienden, familie of een professional in de mentale gezondheidszorg nodig om over de breuk heen te komen.

Uiteindelijk is het belangrijkste om je te concentreren op jezelf, voor jezelf zorgen en zelfcompassie, jezelf de tijd en ruimte gunnen om je emoties te verwerken en te genezen van het uit elkaar gaan.

Laten we kijken wat je kunt doen om over je ex heen te komen

Hoe kom je over iemand heen en kun je verder gaan. 

Hier zijn een aantal handige tips om je gedachten op te schonen en je ex te vergeten.

# 1 Accepteer wat er gebeurd is. Wees niet een van die mensen die niet kunnen accepteren dat wat je wilde niet is gelukt. Wat ik je probeer te zeggen is dat je niet moet zijn zoals ik. Je kunt veel makkelijker over iemand heen komen door te accepteren wat er is gebeurd.

Het is waar dat dingen kunnen veranderen, maar accepteer ondertussen de feiten van de situatie. Op die manier heb je geen hoop op een klassieke rom-com uitkomst waarbij de persoon die je hart heeft gebroken aan je deur verschijnt met een trouwring en je smeekt om weer bij elkaar te komen. 

Dat gaat niet gebeuren.

# 2 Laat haar gaan. Je zou eens naar dat lied van Disney moeten luisteren, Let It Go. Laat het gaan. Het is de enige manier waarop je je geest en hart kunt bevrijden. Als je accepteert wat er is gebeurd, is de volgende stap om het te begrijpen en jezelf vervolgens te beloven dat je verder zult gaan.

# 3 Ga uit. Doe niet wat ik deed. Zak niet weg in een zee van zelfmedelijden en snacks thuis. Trek je sportschoenen aan en ga wandelen. Ga naar de markt. Ga naar het café. Ga uit met je vrienden. Ja, je zit niet lekker in je vel, maar laat je tijd niet opslokken door verdriet. Het leven is meer dan tranen en Netflix.

# 4 Laat het verleden je niet tegenhouden. Waag het niet eens, als je maar begint met de “wat als…” . Nee hou er mee op. Kijk niet achterom. Als je dit of dat had gedaan, zou er niets zijn veranderd. Natuurlijk had je dit of dat kúnnen doen, je had honderd verschillende dingen kunnen doen, maar dat deed je niet.

En in alle eerlijkheid, zelfs als je dat deed, zou dat iets hebben veranderd? Je zal het nooit weten. Dus laat het los. Het is gebeurd. Het is voorbij. Nu is het tijd om verder te gaan.

# 5 Werk aan jezelf. Als je je down voelt, heeft het geen zin om te lopen mokken. Verdrietig zijn is niet chill. Verdriet plus woede is verschrikkelijk.

Om iemand te vergeten, kun je je het beste op jezelf concentreren. Dit is een geweldige kans om naar binnen te kijken en je te ontwikkelen. Schrijf je in voor crossfit, een pottenbakkersles, een toneelclub, doe een sport: doe iets waar je een goed gevoel over jezelf bij krijgt.

Het is heel gemakkelijk om te verdwalen op de bank. Geloof me, ik heb me master voltooid in dit vak en het was geweldig totdat mijn spieren in de armleuningen begonnen te smelten.

Hoe dan ook, als je niet gemotiveerd bent om aan jezelf te werken, laten we dan anders denken. Wat als je die persoon over een paar maanden ontmoet? De beste wraak is dat het beter met je gaat dan toen wanneer je met haar was. 

# 6 Vermijd de dingen die je aan haar laten denken . Houd afstand van deze dingen. Je moet haar weghalen uit je lichaam, geest en gedachten.

Als jullie dezelfde vrienden hebben, is het misschien een idee dat je een tijdje afstand houdt van hen, dat zal je helpen omg over je ex heen komen.  Kortom, alles wat je aan haar herinnert, moet je vermijden.

Het kost je wat, maar het is absoluut noodzakelijk. Tenminste totdat je ogen niet meer rood en gezwollen zijn.

# 7 Verander je levenstijl. Als je leven rond deze persoon is geëvolueerd, is de beste manier om er overheen te komen, je levensstijl te veranderen. Dit kan door aan jezelf te werken, maar je kunt ook op zoek gaan naar een nieuwe baan, of van stad veranderen of op het platteland gaan wonen. Als je dit soort wijzigingen aanbrengt, zal je aandacht ergens anders op gericht zijn. Dit garandeert niet dat je hem of haar helemaal vergeet, maar het zal je helpen en je dwingen nieuwe dingen te doen zonder hem of haar.

(Klik hier als je uit de friendzone wilt komen.)

# 8 Leer nieuwe mensen kennen. Ook al heb je gezworen het nooit meer te doen, moet je ooit weer een eerste date hebben of op zijn minst, nieuwe mensen ontmoeten. Dezelfde vrienden hebben als die persoon is contraproductief. 

Toen ik probeerde over mijn gebroken hart heen te komen, bleven onze vrienden haar naam in gesprekken noemen en me vragen hoe het met me ging. Ook al proberen je vrienden je te steunen, hoef je er niet constant aan herinnerd te worden wat er tussen jullie is gebeurd.

Vrienden hebben die de persoon die je probeert te vergeten niet kennen, kan een zegen zijn, omdat ze je niet zullen bombarderen met vragen of je nerveus zullen vertellen dat die persoon nu met een nieuw iemand uitgaat. 

# 9 Praat niet met degene die je probeert te vergeten. Doe het niet, doe het alsjeblieft niet. Het zorgt voor niets anders dan problemen. Stuur geen sms, bel niet, stuur geen dm op Instagram, Facebook, stuur geen appjes en stuur ook geen hopeloze e-mail. Hoe kom je over iemand heen als je nog steeds met deze persoon praat? 

# 10 Probeer niet de hele tijd deze persoon uit je hoofd te zetten. Hoe meer je probeert te stoppen met aan een persoon te denken, hoe meer je aan hem of haar zult denken. Ga dus niet op de bank zitten denken: “Ik moet er overheen komen.” Dan zul je alleen maar denken aan hoe je dat niet doet. Gedachten zijn gek, hè?

# 11 Blokkeer en verwijder diegene. Verwijder haar van alles: Facebook, Instagram, Snapchat. Anders maak je het jezelf moeilijk op alle social media… geloof me. De enige manier om dit te voorkomen, is door haar volledig uit je leven te bannen. Het zal moeilijk zijn om te doen, maar na een maand of twee ga je niet meer naar haar Instagram-pagina. Je gelooft me waarschijnlijk nog steeds niet, maar dat zal je wel doen. 

# 12 Schrijf je gevoelens op. Je moet je gevoelens uiten – dit is de enige manier om te verwerken wat er is gebeurd en om duidelijkheid en innerlijke rust te krijgen. Schrijf een dagboek. Zelfs als je eerste zin is: “Ik weet niet wat ik moet schrijven”, schrijf het dan op. Vroeg of laat begint het te vloeien en zullen die gevoelens in het dagboek verschijnen. 

# 13 Doelen vaststellen. Oriënteer jezelf met doelstellingen. Begin met kleine doelen. Ik heb me bijvoorbeeld tot doel gesteld om elke dag dertig minuten te gaan wandelen. Je doel hoeft niet groot of superbelangrijk te zijn. Het kan eenvoudig zijn, zolang het je maar door deze fase heen helpt. Vergeet niet dat je in een fase zit. Je raakt er wel overheen. Stel een aantal doelen. Elke dag schrijf je tien minuten in je dagboek of luister je naar muziek voor het slapen gaan, wat je maar kunt volhouden. Het behalen van doelen is de gemakkelijkste manier om het gevoel van zelfvertrouwen te vergroten.

# 14 Reizen. Ga erop uit en ontdek de wereld. Het heeft geen zin om in je huis te kniezen in de hoop dat er dingen zullen veranderen. Koop een trein-, vliegtuig- of busticket; het maakt niet uit hoe je reist, zolang je maar de “moeite” neemt om de wereld waarin je leeft te zien. Geloof me, als je eenmaal ziet wat de wereld te bieden heeft, zul je je afvragen waarom je je tijd aan die persoon verspilt.

Kun je iets beters bedenken om je ex te vergeten dan op zoek te gaan naar een vrouw 2000 km van de vorige? Het is een dingetje, maar afstand helpt je te vergeten.

# 15 Geef het tijd. Ja, ik weet dat het een cliché is, maar de tijd geneest echt alles. Het kan dagen, maanden of jaren duren, maar het leven gaat door en uiteindelijk zal die persoon langzaam en onbewust je gedachten verlaten.

Wanneer je weer de vrouw ziet die je hart heeft gebroken, voel je niets meer.

Behalve dat je wijzer bent.

over je ex heen

Hoe kom je over je ex heen: Hoe kan afspraak je helpen?

Er is een truc om over iemand heen te komen. Dat is je aanmelden bij Afspraak, de beste datingsite van Nederland. 

Dit is wat afspraak voor je kan doen om van je gebroken hart te genezen

  1. Je afleiden van je gedachten en emoties over je ex: Op een datingsite kun je nieuwe mensen ontmoeten en gesprekken beginnen, wat je kan afleiden van de negatieve gedachten en emoties die met je ex gepaard gaan. Ook kan het leuk vinden van iemand op de datingsite je helpen je te concentreren op het heden en nieuwe mogelijkheden in plaats van vast te houden aan het verleden.
  2. Herstel je zelfvertrouwen: Als je gekwetst bent door je ex, kan je gevoel van eigenwaarde hieronder geleden hebben. Door nieuwe mensen te ontmoeten op een datingsite en aandacht en complimenten te ontvangen, kun je beginnen met het opnieuw opbouwen van je zelfvertrouwen.
  3. Zoek uit wat je wilt in een relatie: Na een relatiebreuk kan het moeilijk zijn om te weten wat je wilt in een relatie. Door profielen te bekijken en met verschillende mensen op een datingsite te chatten, kun je ontdekken wat voor jou belangrijk is in een relatie.

Het proces van het gebruiken van een datingsite om over je ex heen komen kan variëren afhankelijk van het platform dat je kiest en je persoonlijke doelen. Over het algemeen kan het proces echter de volgende stappen omvatten:

  1. Schrijf je in op een datingsite: Kies een datingsite die je leuk vindt en maak een profiel aan dat weergeeft wie je bent en wat je zoekt in een relatie.
  2. Bezoek profielen: Zoek naar profielen die je interesse opwekken en lees hun beschrijvingen en details.
  3. Berichten versturen: Als je iemand vindt waarin je geïnteresseerd bent, stuur ze dan een bericht om een ​​gesprek te beginnen.
  4. Leer nieuwe mensen kennen: Blijf chatten met verschillende mensen op de datingsite en ontmoet nieuwe mensen, in het echt.

Wat je misschien ook interesseert: hoe maak je een vrouw gek van verlangen

  1. Heb een open mind: Houd een open geest terwijl je je datingmogelijkheden verkent. Onthoud dat dit een kans is om erachter te komen wat je wilt en nodig hebt in een relatie.
  2. Accepteer afwijzing: Niet elk gesprek op een datingsite leidt tot een relatie. Het is belangrijk om afwijzing te accepteren en verder te gaan in plaats van je vast te houden aan de hoop op een relatie.

Wist je trouwens dat deel uitmaken van de Afspraak community helemaal gratis is?

Maak een profiel aan en vergeet je nu je ex!

Delen is liefhebben!

Summary
Over mijn ex heen komen
Article Name
Over mijn ex heen komen
Description
Doen alsof iemand van wie u ooit hield niet meer bestaat is pijnlijk moeilijk. Maar als u iemand voor altijd wilt vergeten, dan is dit wat u moet doen.
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo