Daten in Maastricht? Lees hier alles wat u moet weten

Geschreven door Stad

Daten in Maastricht

Daten in Maastricht? Maastricht loopt over van gezelligheid, een prachtige plek waar ontzettend veel te beleven is op het gebied van dating. Drink een Limburgs of zelfs Belgisch speciaal biertje en eet een échte Limburgse  vlaai.

Maastricht is de hoofdstad van Limburg en de oudste stad van Nederland. Maastricht staat bekend om haar vele gezellige plekjes en historische straatjes. Daten in Maastricht is dus een en al gezelligheid, love is in the air in de hoofdstad van Limburg!

De Hoofdstad van Limburg

Maastricht is zoals hierboven al gezegd de hoofdstad van de provincie Limburg en telt 121.623 inwoners. Het is hiermee de grootste gemeente van de provincie Limburg.

De stad heeft een lange en veelbewogen geschiedenis, waarvan de talrijke historische gebouwen en kunstschatten getuigen. In het zuidelijke Maastricht hebben ze dan ook een typisch accent, ook wel “Mestreechs”.

Maar wat maakt Maastricht nu zo uniek en romantisch? Het Vrijthof wordt gezien als het bruisende hart van Maastricht, een date op dit gezellige plein is vrijwel gegarandeerd een succes! Geniet van de lekkerste vlaai in een bakkerij of misschien wel tijdens een romantische rondvaart op de Maas?

Een unieke ontmoetingsplaats

Is het jullie eerste ontmoeting? Of willen jullie gewoon een plaats afspreken waar jullie elkaar gaan zien?

In de hoek van het Vrijthof staat een grote klok die door de Maastrichtenaren wordt gezien als dé ontmoetingsplaats van de stad. Hoe leuk en handig is dat? De perfecte plek om uw date in Maastricht te meeten!

spannende date

De Mergelgrotten

Zin in een spannende date? Bezoek dan zeker de grotten van de beroemde Sint-Pietersberg. De sint-Pietersberg is een grote heuvel in het zuiden van Maastricht. Samen met uw date kunt u door de ruim 20.000 gangen lopen.

Dit doordat de binnenkant van de heuvel bestaat uit mergel, en door de winning van mergel is er een ondergronds labyrint ontstaan. Deze date is de ultieme kans om dichter tegen uw date aan te kruipen, het is donker en er is geen geluid, de temperatuur is dan ook 10 graden. Volgens ons de perfecte date in Maastricht!

De Limburgse vlaai

Zijn jullie beide gek op vlaai of wilt u uw date kennis laten maken met iets typisch Limburgs? Ga dan zeker date in Maastricht door middel van een stuk Limburgse vlaai!

Het allerleukste is dan natuurlijk om uw eigen vlaai te bakken, en dat kan in Maastricht! Jullie kunnen een workshop volgen en zo de secrets van het vlaai bakken leren. Verleid uw date met een verrukkelijke vlaai, en laat zien dat u een echte keukenprins(es) bent!

Ontdekking op de Maas

Ook voor een romantische date in Maastricht hebben we wat fijne tips. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een boottocht van Maastricht naar de Belgische stad Luik waar u op zondag de Luikse Markt kunt bezoeken. Geniet daar van een heerlijke Luikse wafel!

Of heeft u meer zin in een dinnerdate? Dan kunt u een ‘Saturdaynight Dinnercruise’ boeken en genieten van een heerlijk driegangen menu terwijl u en uw date Maastricht vanaf de Maas ontdekken. Romantisch!

Muziek in Maastricht

Maastricht kent een brede muziekagenda, alle soorten muziek genres kunt vinden in Maastricht. Elke week vinden er meerdere concerten plaats in Maastricht.

Naar een concert gaan met uw date is een leuke activiteit, jullie worden wat losser en het ijs word al snel gebroken. Voor een eerste date is het dus een ideale activiteit!

boekenwinkel

De boekenwinkel van Maastricht

Houden jullie beide van boeken of van een mooie kerk? Bezoek dan zeker de boekenhandel Dominicanen. Bij een tripje Maastricht hoort deze stop er zonder twijfel bij! De boekwinkel heeft het meest complete en gevarieerd assortiment boeken van de stad.

Daarnaast kunt u meer dan 150 keer per jaar in de kerk terecht voor evenementen. Van kleine concerten en lezingen tot boekbesprekingen en tentoonstellingen. Houden jullie niet zo van boeken maar wel van koffie? Coffeelovers bevind zich ook in deze prachtige kerk!

Overnachting in Maastricht

Ook voor de wat langere dates kunt u terecht in het prachtige Maastricht. Daten in Maastricht kan van klein tot groot en dus ook met overnachting! In Maastricht liggen verschillende hotels, met een brede prijsklasse.

Aan het vrijthof of liever tussen de winkels, aan de maas of wat uit het centrum, Maastricht heeft het allemaal te bieden!

Lunch en diner

Een romantische diner, wat ruiger diner of alleen voor lunch? Bezoek dan de vele gezellige kleine restaurantjes die door heel Maastricht verspreid liggen. Gebruik bijvoorbeeld een website zoals Tripadvisor om het perfecte restaurant te vinden voor jullie date.

Maastricht heeft vele soorten en maten, in prijs in grootte maar ook in smaak. In Maastricht kunt u vele tapasrestaurants vinden, maar ook voor Veganisten kunt u hier goed vertoeven! Date in Maastricht was nog nooit zo leuk geweest met zoveel keus!

Barretjes in Maastricht

Houden jullie beide wel van een feestje? In Maastricht heeft u twee grote ”clubs” waar feesten worden gegeven. Namelijk de Proosd en MECC. Hier vinden onder andere thema feesten plaats als Back to the 90’s en Halloween parties!

Daarnaast heeft Maastricht een groot aanbod aan cafés en barretjes waar u s ‘avonds lekker kunt dansen. Ga bijvoorbeeld drankjes doen op het Amorsplein en bezoek dan een van de barretjes en kleine feesttentjes die hier aan grenzen!

Samen genieten van de vele aantal biertjes of wijntjes, of misschien wel van de lekkerste mixdrankjes. Als u  in Maastricht date vind u het allemaal!

met de trein

Bereikbaarheid

Maastricht is prima te bereiken met het OV, met de trein kunt u vanuit Eindhoven ideaal in Maastricht komen, maar ook vanuit Venlo en andere steden is het prima te bereiken.

Ook rijden er bussen en trams, er zijn vele parkeerplaatsen aanwezig voor uw auto. Wel is het zo dat als u met OV reist u een OV chipkaart nodig heeft.

Deze moet u opwaarderen, dus hou rekening met wat kosten. Maastricht is ook prima te voet te verkennen, en u kunt zelfs via de maas op een boot het romantische Maastricht bewonderen.

Magisch Maastricht

Is jullie date in Maastricht gepland rond kerst? Bezoek dan zeker “Magisch Maastricht”! Een romantische kerstsfeer met veel lichtjes en gezelligheid. Drink samen een Glühwein of smul van een oliebol. Trek vervolgens samen de schaatsen aan, of spring samen in het reuzenrad!

Kortom is Maastricht een leuke stad voor romantische dates, leuke plekjes voor een eerste ontmoeting, maar ook zeker om uw relatie te vieren!

Benieuwd geworden naar andere mogelijkheden voor uw perfect date in Nederlandse steden? Kijk eens naar onze blogs over “Daten in Rotterdam” of “Daten in Amsterdam”.

Delen is liefhebben!

Summary
Daten in Maastricht? Lees hier alles wat u moet weten
Article Name
Daten in Maastricht? Lees hier alles wat u moet weten
Description
Daten in Maastricht? In dit artikel leest u alles over de leukste activiteiten. Van een Limburgs stuk vlaai tot donkere grotten
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo