Daten in Rotterdam? Lees hier alles wat u moet weten

Geschreven door Maaike Van de Berg Stad

Daten in Rotterdam

Daten in Rotterdam? Rotterdam is een heerlijke stad om de liefde te vieren, van smullen in de Euromast tot overnachten op een love boot. Vele locaties voor een perfecte date! Rotterdam is een heuse havenstad, dus uw date verrassen met een lekker visje is zeker aan aanrader. 

Ook staat deze stad in Nederland bekend om hoge torens, en wat hoort er vaak bij hogen torens? Juist! Rooftop bars! Een lekkere cocktail met een romantische zonsondergang. Houden jullie liever van een hapje eten? Vergeet dan zeker de markthal niet, vers eten voor een aangename prijs.

De stad Rotterdam

Rotterdam is de hoofdstad van Zuid-Holland en is gelegen in het westen van Nederland. Het havengebied van een lengte van 40km is de grootste en belangrijkste van Europa. 

Rotterdam staat bekend om zijn vernieuwde architectuur en, zoals eerder aangegeven, zijn hoge gebouwen. Rotterdam is ook wel het Manhattan aan de Maas. 

Op romantisch gebied bent u hier dus zeker welkom en kunt u genieten van alles wat Rotterdam te bieden heeft. Leer elkaar kennen, of geef uw relatie een boost. Geniet van elkaar en geniet van uw date in Rotterdam!

Eerste date(s) in Rotterdam

Leert u iemand nieuws kennen of zijn jullie nog aan het aftasten? Rotterdam biedt de leukste en gezelligste spontane dates aan. Denk hierbij aan Glowgolf. Dit is midgetgolven in het donker met glow in the dark licht, hoe leuk is dat! 

Wie verliest betaald het drankje na afloop! Of houden jullie beide van spelletjes? Bezoek dan eens Gamestate, een gamehall met de allerleukste spellen voor alle leeftijden. 

Stap samen de raceauto in en speel het enige echte Mario Kart! Dit alles vindt u bij de Kuip, het voetbalstadion van Feyenoord. Op dit terrein zijn verschillende mogelijkheden voor een hapje en/of een drankje, kortom de perfecte eerste date!

Er lekker op uit met uw partner

Overnachten in Rotterdam

Er lekker op uit met uw partner, wat vieren of gewoon zomaar? Geniet van luxe hotels met vele rooftop suites. Een jacuzzi in de kamer, en vervolgens samen een fles champagne open maken.  

Rotterdam is een business stad en heeft dus vele internationale hotelketens gevestigd. Verras hem of haar vervolgens met een ontbijt op bed doormiddel van roomservice, hoe romantisch kan het zijn? 

Geeft u uw geld liever aan iets anders uit, of geen zin in luxe? Rotterdam biedt talloze kleine hotels aan, gevestigd in en rondom de stad. Perfect voor een date in Rotterdam.

Uiteten in Rotterdam 

Ik hoor jullie al denken, waar blijft het onderwerp over het lekker eten. Nou waar moeten we beginnen? Rotterdam heeft zoals al eerder aangegeven een markthal, veel eten voor een aangename prijs. 

In de Markthal liggen aan de zijkant restaurants, ketens zoals Jamie Oliver zijn hier gevestigd. Maar ook zeker buiten de Markthal kunt u terecht voor het lekkerste eten! Prijs van laag tot hoog, romantisch of juist wat ruiger Rotterdam heeft het allemaal! 

Meer rust tijdens uw verblijf en thuis al uitzoeken waar jullie gaan eten? Kijk dan eens op Social-deal of Vakantieveiligen, voor goedkope prijzen al snel een 3 gangen diner!

De hoogste uitkijktoren van Nederland 

In Rotterdam zijn de Euromast en de Erasmusbrug het pareltje van de stad. In de 185 meter hoge toren kunt u terecht voor lunch en diner, en sinds 5 juli 2019 kunt u genieten in de Rooftopbar! 

Een overnachting in de Euromast is ook mogelijk, de Euromast bied twee exclusieve suites aan.  Wat wilt u nog meer? Uitzicht over Rotterdam in dé toren van Rotterdam! De Euromast is de hoogste uitkijktoren van Nederland en een essentieel onderdeel van de skyline van de stad. 

De lift brengt u in 30 seconden naar een hoogte van 100 meter, waar het uitkijkplatform en de Brasserie zich bevinden. Vanaf daar heeft u een 360 graden uitzicht over Rotterdam en omstreken. 

De Euroscoop, een roterende glazen plaat, brengt u helemaal naar de top op 185 meter hoogte. Daarnaast is de Euromast de enige attractie in Europa waar je vanaf kunt abseilen, uiteraard onder begeleiding van een professional. 

Dit is een van de meest spannende dates in Rotterdam en omstreken.

800 meter lange Erasmusbrug

Het icoon van Rotterdam 

Waar denkt u aan als u aan Rotterdam denkt? Juist! De Erasmusburg natuurlijk! De 800 meter lange Erasmusbrug is de verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van Rotterdam. 

De hangbrug over de Maas heeft een 139 meter hoge stalen pyloon, die met 40 tuien is gemonteerd. Door de vorm van de pyloon kreeg de brug de bijnaam De Zwaan. 

De Erasmusbrug is hét icoon van de stad Rotterdam. En wat nu zo romantisch is aan deze brug? Leg een leuk momentje van jullie date in Rotterdam vast op beeld, of geniet van de brug die in de avond bijzonder wordt verlicht.

Kunst in Rotterdam

Rotterdam is een moderne stad wat betreft architectuur en kunst, enkele aanraders zijn de kunsthal of het fotografiemuseum. Maar ook in de stad zelf loopt u zomaar tegen de mooiste kunstwerken en graffiti aan. 

Als jullie van theater, dans en muziek houden, valt er genoeg te kiezen uit de (inter)nationale programmering van de Rotterdamse theaters en concertzalen. Uw date in Rotterdam verrassen met een romantische musical?

De Kuip

Zoals eerder aangegeven is Rotterdam de stad van Feyenoord, met als thuishaven stadion De Kuip. Houden jullie beiden van een balletje trappen, bezoek dan samen een wedstrijd! 

De ultieme date in Rotterdam voor een fan van Feyenoord. Maar zeker niet alleen voetbalwedstrijden worden hier gehouden, denk aan Marco Borsato die hier jaarlijks zijn shows geeft. 

Zelfs voor een rondleiding kunt u terecht in De Kuip! Tijdens de Feyenoord rondleiding worden de meest bijzondere plekken van de Kuip bezocht, zoals de spelerstunnel en langs de lijn van het veld. 

De gidsen vertellen daarbij over de historie van het stadion en de voetbalclub. De rondleiding sluit af met een bezoek aan het Feyenoord Museum. De Kuip is gelegen in Rotterdam-zuid en is prima bereikbaar. Zowel met het openbaarvervoer, als met de auto.

 Rotterdam is perfect te bereiken met openbaar vervoer

Bereikbaarheid Rotterdam

Maar hoe komen jullie in Rotterdam? Nou, Rotterdam is perfect te bereiken met openbaar vervoer! Deze stad heeft maar liefst vier OV mogelijkheden en bied zelfs watertaxi’s en bussen over het water aan, hoe leuk is dat? 

Met een OV-chipkaart is het reizen ideaal, u checkt in en uit en zo reist u eindeloos door Rotterdam. Wel is het de bedoeling dat u deze kaart opwaardeert dus hou rekening met wat kosten. 

U kunt uiteraard ook lopend deze stad verkennen, of om het nog leuker te maken, huur een échte Nederlandse fiets!

Kortom is Rotterdam de perfecte stad voor korte krachtige dates, en dates met een overnachting. Voor eerste ontmoetingen en voor relaties. Zien wij jullie snel in Rotterdam?

Benieuwd geworden naar andere mogelijkheden voor uw perfect date in Nederlandse steden? Kijk eens naar onze blogs over daten in Utrecht en daten in Amsterdam.

Delen is liefhebben!

Summary
 Daten in Rotterdam? Lees hier alles wat u moet weten
Article Name
Daten in Rotterdam? Lees hier alles wat u moet weten
Description
Daten in Rotterdam? In dit artikel leest u alles over de leuke activiteiten die u kunt doen in Rotterdam. Van smullen in de Euromast tot Glowgolven
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo