Relatieproblemen, de 10 belangrijkste signalen die dat bevestigen

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips voor stellen

Relatieproblemen

Volgens verschillende onderzoeken gaat 70% van de koppels uit elkaar vanwege communicatieproblemen. Als je vermoedt dat je partner niet meer van je houdt, is de kans groot dat de problemen zijn geëscaleerd en de situatie alleen maar erger wordt. Relatieproblemen

In dit artikel, gaan we de 10 belangrijkste signalen ontrafelen om erachter te komen of je partner niet meer van je houdt. 

Als je je zorgen maakt om je relatie, dan is dit artikel voor jou.

Symptomen van relatieproblemen

De meeste serieuze relatieproblemen stapelen zich beetje bij beetje op. Sommige verschijnen uit het niets, dat klopt, maar normaalgesproken, zijn er symptomen van relatieproblemen die je lang vantevoren waarschuwen voordat ze niet meer op te lossen zijn.  

Daarom, als je verliefd bent, ben je meestal erg optimistisch en negeer je al die signalen die kunnen waarschuwen voor problemen. 

Hetzelfde gebeurd er als het vertrouwen geschaad raakt: het sluipt beetje bij beetje in de relatie, het bouwt zich verraderlijk op tot er een tijd komt dat het een monster is dat moeilijk te beheersen is. 

Als je op de eerste symptomen let, kunt je mogelijk je relatie redden.

Hieronder, de tien tekenen dat hij of zij niet langer van je houdt, de meest voorkomende:

1. Wanneer de affectie wegvaagt

Als je partner stopt met je te kussen, of je aan te raken, of liefdevolle dingen voor je te doen en zelfs ongevoelig is voor de jouwe, zullen ze zeker bij je weggaan. Het is een van de eerste tekenen dat zij niet langer van je houdt  en het zorgt voor afstand tussen jullie twee.

2. Diepgaande gesprekken worden vermeden

Als de liefde weg is, is ook de capaciteit weg om met diepgang te communiceren met je partner over alle belangrijke onderwerpen die deel uit maken van de relatie. Als dit het geval is, is het waarschijnlijk dat er aan het einde ernstigere problemen zullen optreden.

Symptomen van relatieproblemen

3. Ze delen geen lange termijn doelen met je

Een manier om de relatie te saboteren zonder het door te hebben is om uiteenlopende levensprojecten te hebben. Als je verliefd bent, heb je meestal een gedeelde visie op de toekomst, plan je dingen samen, weet je wat je wilt en vecht je ervoor. Als je partner niet over toekomstplannen wil praten of jou niet bij die van hen wil betrekken, is dat een belangrijk teken dat zij niet meer verliefd is.

4. Intimiteit in de slaapkamer is een afgesloten hoofdstuk

Intiem zijn is een enorm belangrijk onderdeel in heel de relatie van een gezond stel, er wordt zelfs gezegd dat naarmate het stel evolueert, de intimiteit intenser wordt. Als dat niet het geval is en de intimiteit in bed verloren is, is dit zeker een indicatie dat de liefde weg is.

5. Opduiken van jaloezie

Jaloezie is een noodzakelijk kwaad in elke relatie, maar wanneer het buitensporig en zelfs irrationeel wordt, kan dit een indicatie zijn dat je partner je niet vertrouwt of dat hij of zij het leven niet langer met jou wil delen.

Dit signaal is niet zo duidelijk als de andere omdat het kan worden verward met precies het tegenovergestelde, maar in werkelijkheid is jaloezie een van de tekenen dat zij niet meer verliefd is.

6. Jullie lachen niet meer samen zoals eerst

Lachen is een indicatie van geluk en ze zeggen dat het het beste medicijn is. Samen lachen is een teken dat het goed met je gaat en dat je een gezonde en gelukkige relatie hebt. Als jullie niet meer lachen met dezelfde intensiteit als eerst, of jullie lachten eerst veel samen en nu niet meer, dan zit je midden in een van de duidelijkste tekenen dat zij je niet meer leuk vindt.

7. Je partner heeft geen zin meer om iets te doen om jou een plezier te doen

Als hij of zij, toen ze verliefd waren, al het mogelijke wilde doen om jou een plezier te doen en het ze nu niet meer kan schelen, dan gaan ze waarschijnlijk bij je weg.

8. Ze zoeken geen smoesjes om samen te zijn

Als ze van je houdt zoekt ze alle mogelijkheden om samen te zijn en nu, daarentegen, profiteren ze van de momenten dat jullie niet samen zijn, misschien is de liefde niet meer aanwezig.

smoesjes om samen te zijn

9. Ze hebben niet meer dezelfde energie als eerst

Liefde is een enorm intense emotie die veel energie vereist en als je niet diezelfde intensiteit voelt, misschien is de liefde weg…

10. Ze zijn niet meer zo gelukkig als eerst

Geluk is een van de duidelijkste tekenen van liefde en, als je niet meer dit geluk voelt, dan is de liefde weg. Je kunt om veel redenen verdrietig zijn, maar als je verdrietig bent zonder dat je weet waarom, misschien komt dat dan doordat de liefde er niet meer is. 

Tien mogelijke oplossingen wanneer je denk dat je partner niet meer van je houdt

Als je je afvraagt “Hoe kan ik zijn of haar aandacht terug krijgen?”, als je echt van je partner houdt en denkt dat het het waard is om te vechten voor jullie liefde, denk het dan niet alleen maar, maar ga ermee aan de slag. Als het vuur ooit sterk was, kan dit weer worden aangewakkerd. 

Volg deze tips en wellicht ga je weer tekenen zien dat zij van je houdt.

Laten we eens kijken wat je kunt doen om je partner weer verliefd op je te maken.

1. Zeg wat je voelt

Je moet minder verlegen zijn en praten over dingen. Het beste signaal van verliefheid, is het uitspreken, dus als je het gevoel hebt dat de liefde verloren is gegaan, aarzel dan niet om het je partner te vertellen en alles uit te drukken wat je voelt. Hij of zij zal je standpunt zeker begrijpen en misschien ook beseffen dat hij of zij van je is afgedwaald en daar iets aan willen doen.

2. Zorg voor jezelf

Een van de belangrijkste redenen waarom liefde verloren gaat is omdat stellen dingen niet langer doen die ze aan het begin deden om de partner te veroveren. Vergeet jezelf niet en blijf aantrekkelijk voor haar.

3. Maak plannen samen

Probeer samen plannen te maken, ook al zijn het kleine dingen, zoals een etentje of een uitje. Momenten waarop je samen bent, zijn erg belangrijk om de verloren liefde te herstellen.

Verras haar met iets onverwachts

4. Verras haar met iets onverwachts

Een onverwachte verrassing kan ook een goede remedie zijn om verloren liefde terug te winnen. Een onverwacht cadeau, een liefdesverklaring of zelfs een eenvoudig liefdevol gebaar kan haar helpen weer verliefd te worden.

Haar reactie zal je een hint geven. Als een vrouw je leuk vindt reageert ze op een hele concrete manier. Een van de duidelijste tekenen dat zij niet meer van je houdt is onverschilligheid. 

5. Wees begripvol

Als je partner een moeilijke tijd doormaakt, kan het zijn dat ze afstand tot je nemen omdat ze niet weten hoe ze moeten uiten wat ze voelen. Als je begrip hebt en haar de ruimte en tijd geeft die zij nodig heeft, zal ze zeker beseffen hoeveel je om haar geeft en weer verliefd worden.

6. Toon je liefde

Woorden dienen alleen om te zeggen wat je voelt, maar gebaren zijn veel belangrijker om liefde te tonen. Dus als je verloren liefde wilt herstellen, aarzel dan niet om het elke dag met kleine liefdevolle gebaren te laten zien.

7. Geef niet op

Als je echt verloren liefde wilt herstellen, geef dan niet op bij de eerste moeilijkheden. Soms kost het tijd en geduld voordat dingen weer normaal worden, dus wees volhardend en geef niet op.

8. Hoor wat je parnter te zeggen heeft

Gesprekken zijn erg belangrijk voor het onderhouden van een gezonde en evenwichtige relatie, dus als je het gevoel hebt dat zij van je afgedreven is, kan dat zijn omdat je niet luistert. Luister naar wat ze te zeggen heeft en probeer haar standpunten te begrijpen.

9. Vraag om gespecialiseerde hulp

In sommige gevallen is gespecialiseerde hulp nodig om verloren liefde te herstellen. Als je het gevoel hebt dat je het niet alleen kunt, zoek dan hulp bij een relatietherapeut. Zij helpen je problemen te identificeren en geven je tips om ze op te lossen.

10. Geef op

Ja, ik weet dat we hierboven hebben gezegd dat je niet moet opgeven, maar er komt een tijd dat je moet weten wanneer het klaar is. Als je al het mogelijke hebt gedaan en je ziet geen verandering, is het misschien beter om op te geven en te accepteren dat de liefde verloren is gegaan. 

Er is niets ergens dan vechten voor iets dat al afgesloten is.

Kortom, als je het gevoel hebt dat de liefde verloren is gegaan, aarzel dan niet om iets te doen om dit te verhelpen.

Als je echt van je partner houdt, vecht dan om hun liefde terug te winnen. En als dat niet lukt, kun je in ieder geval zeggen dat je je best hebt gedaan.

En heb je in ieder geval iets gewonnen: je zal veel wijzer zijn. 

Gefeliciteerd. 

Delen is liefhebben!

Summary
Relatieproblemen, we nemen al uw twijfels weg
Article Name
Relatieproblemen, we nemen al uw twijfels weg
Description
Heb je relatieproblemen? Denk je dat het zo kan zijn dat ze niet meer van je houdt? In het volgende artikel nemen we je twijfels weg en geven we je oplossingen. Kijk mee
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo