Hoe vermijd u ruzie met uw partner

Geschreven door Tips voor stellen

ruzie met uw partner

Om te voorkomen dat u ruzie krijgt met uw partner krijgt u alleen een dialoog tot uw beschikking. Het probleem is dat het soms onmogelijk lijkt om het beste middel te gebruiken om conflicten te vermijden. 

Ik heb voortdurend ruzie met mijn partner

Als u constant ruzie hebt met uw partner, is er iets fout in uw relatie. Het goede nieuws is dat het niet per se aan u ligt.  Het kan de schuld van uw partner zijn, zelfs als u het niet weet. Of het kan aan jullie beiden liggen. 

Er zijn giftige relaties die afhankelijk zijn van het argument voor hun levensonderhoud. Het klinkt ongelooflijk, maar zo is het nu eenmaal.

Er zijn koppels die ruzie maken uit jaloezie, omdat bijvoorbeeld een van hen nieuwe mensen wil ontmoeten.

Het eerste wat u uzelf moet afvragen is of u de relatie wilt repareren of dat u denkt dat het hopeloos is. 

Soms betekent vechten voor de as het opgeven van andere branden

Het tweede wat u uzelf moet afvragen is of het een absurd argument is of dat het een basis heeft. 

Als u ruzie maakt over wie de film op Netflix kiest, of wie de hond moet uitlaten en dat soort dingen, dan verspilt u tijd en energie. Het is een heel slecht symptoom als deze ruzies dagelijks gebeuren.  

Forse argumenten met uw partner

Ruzie maken met uw partner is normaal. Als u een stabiel koppel kent die nooit met elkaar ruzie maken en hierover opscheppen, dan liegen ze. 

Maar, zoals we al eerder hebben gezegd, zijn sommige argumenten gerechtvaardigd en andere niet. Wat nooit gerechtvaardigd is, is geweld.

Als u het niet eens bent met iemands gedrag, praat u erover. Als ze niet naar u luisteren, accepteert u het of stopt u het, maar een toevlucht nemen tot geweld (verbaal, psychologisch en natuurlijk fysiek) is 100% van de tijd een mislukking. 

ruzie met uw partner over geld

Het is bijvoorbeeld normaal om ruzie te maken over geld als het schaars is. Vooral als er aan beide kanten een tekort is, maar schreeuwen, beledigen en actieve of passieve agressie zijn hier niet op hun plaats. 

Daarom kan het woord “fors” nooit samengaan met “argumenten”.  Het gaat over praten. Als u een punt hebt bereikt waarop u niet meer kunt praten met uw partner zonder uw stem te verheffen of respectloos te zijn, is het misschien tijd om er een punt achter te zetten.

Veel mensen maken het niet uit omdat ze bang zijn om alleen te zijn, maar iedereen komt uiteindelijk over een breuk heen.

Argumenten in het bijzijn van de kinderen

De kinderen – vooral de jongste – zouden hun ouders nooit moeten zien ruziën. Het is een bron van angst en onzekerheid voor de kinderen en zal hun ontwikkeling belemmeren. Soms, als de argumenten fors zijn of als er sprake is van een vorm van geweld, kan dit trauma’s veroorzaken die in de toekomst zeer moeilijk te beheersen zijn.

Wat er ook gebeurt, vermijd ruzie in het bijzijn van uw kinderen.  Als het uw partner niet kan schelen en u ziet dat hij ruzie wil maken, blijf dan uit zijn buurt. Ga een blokje om, maak een kleine wandeling, en kom terug als het stof is neergedaald. Leg uit dat u het deed om te voorkomen dat de kinderen jullie zien ruziën.

Hoe dan ook, als u denkt dat uw huwelijk, of de relatie waarin u verkeert, de moeite waard is en dat u ten koste van alles moet voorkomen dat u er ruzie maakt, dan zijn hier enkele trucjes.

Trucs om argumenten met uw partner te vermijden

Deze trucs voor het vermijden van argumenten zouden veel effectiever zijn als beide partijen zich zouden inzetten om samen naar relatietherapie te gaan, maar ze zijn op zichzelf ook geldig. Laten we eens kijken.

1. Zorg voor middelen om discussies te stoppen voordat ze beginnen.

Als u weet dat u vaak ruzie maakt over domme dingen

Als u weet dat u vaak ruzie maakt over domme dingen, maak dan een middel om het moment te herkennen.  Het kan een eenvoudig gebaar zijn, of een zin, of neem een onschuldig voorwerp, en zeg een verhelderende zin, zoals “we doen het weer”.

Het kan het herinneren van uw eerste date, of de eerste keer dat jullie samen iets gedaan hebben…

2. Stop met het gebruiken van het internet om te communiceren met uw partner

Whatsapp gesprekken kunnen veel sneller worden vervormd dan andere typen gesprekken. Gebruik het dus voor het tonen van genegenheid en voor praktische zaken, maar nooit om een discussie te voeren. 

Bovendien hebben sociale netwerken een pervers effect op ons als we ruzie maken: door niet aanwezig te zijn, worden we moediger en zeggen we dingen om de ander boos te maken, dingen die we meestal niet zouden zeggen. 

En het gaat niet om kwetsen, maar om uzelf uit te leggen en de ander te overtuigen.

3. Debat over de stand van zaken in de relatie.

Om te voorkomen dat u ruzie krijgt met uw vriendin of echtgenoot, praat u af en toe, zonder speciale reden, over hoe de relatie verloopt.  

Als het goed gaat, zal het een leuk praatje zijn, als er problemen zijn is het beter om er over te praten wanneer jullie beiden kalm zijn dan in het heetst van de strijd.

Beslissingen die in het heetst van de strijd worden genomen, zijn zelden de juiste.

4. Vermijd beschuldigingen en verwijten

Als u praat over hoe het gaat, vermijd dan beschuldigingen en verwijten.  Dat betekent niet dat het niet raadzaam is om te praten over de dingen die u in het verleden hebben gekwetst. Maar let op de manier waarop u het communiceert. 

Het is toch niet hetzelfde om te zeggen “misschien heb ik wat meer ruimte nodig” als “je bent een obsessieve controleur”?

Vergeet niet dat niemand je dwingt om bij iemand te zijn. Er zijn natuurlijk erg manipulatieve mensen die u op andere manieren vastbinden, maar dat is een andere kwestie.

Analyseer de discussies uit het verleden

5. Analyseer de discussies uit het verleden. 

Vraag uw partner om een absurd argument uit het verleden te kiezen en uit te leggen wat hij voelde en dacht dat er aan de hand was en doe dat zelf daarna ook.

Met deze eenvoudige oefening in empathie kunt jullie jullie zelf in elkaars schoenen schuiven.  

Er is één nadeel aan deze truc, en dat is dat het praten over ruziën uit het verleden u tot ruzie kan aanzetten.  

U moet ze analyseren om de banden die jullie hebben samengebracht op te bouwen of te herstellen. Als een van jullie in de geest van beschuldigingen gaat, kan alles in een nieuwe discussie uitmonden.

Wat te doen na een argument?

1. Ga weg van het conflict en denk na.

Er is altijd een stilte na een storm, maar het is een gespannen stilte. Een goed idee is om een wandeling te maken en na te denken.

2. Wacht niet op de andere persoon om het goed te maken. Neem het initiatief.

Als u wacht op de andere partij om zich met u te verzoenen en u zou het bereidwillig accepteren, waarom zou u dan wachten

3. Ontdek hoe krachtig een knuffel kan zijn.

Soms is alles een lus van giftige ideeën die steeds opnieuw worden herhaald en hebt u het gevoel dat alles wat u zegt verkeerd kan worden geïnterpreteerd. Andere keren weet u gewoon niet wat u moet zeggen.  

Het is oké. Soms is een knuffel beter dan alle relatietherapieën in de wereld

4. Wees zelfkritisch.

Als u denkt dat u niets te maken hebt met de argumenten die u met uw partner hebt, hebt u het mis.  

Als je binnenin kijkt zult u zeker dingen vinden die u niet leuk vindt, maar het is de enige manier om te groeien als persoon en als koppel. 

Accepteren dat u ook af en toe dingen verkeerd doet, zoals ieder mens, is de eerste stap om iets te corrigeren.

Als niets werkt en u niet stopt met ruzie maken… h2

… is het beter om er een punt achter te zetten. Een relatie die gebaseerd is op voortdurende discussie is een eersteklas ticket naar een ongelukkig leven

Trouwens, tegenwoordig, dankzij sites als Afspraak, als u vrijgezel bent is dat omdat u dat wilt.  Misschien weet u het niet, maar…

Iemand is nu opzoek naar u. 

Delen is liefhebben!

Summary
Hoe vermijd u ruzie met uw partner
Article Name
Hoe vermijd u ruzie met uw partner
Description
Om te voorkomen dat u ruzie krijgt met uw partner krijgt u alleen een dialoog tot uw beschikking. Het probleem is dat het soms onmogelijk lijkt om het
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo