Daten in Utrecht

Geschreven door Maaike Van de Berg Stad

Daten in Utrecht

Daten in Utrecht, wie wil dat nou niet in deze prachtige stad? Bent u opzoek naar de perfecte datelocatie of wilt u er gewoon achter komen hoe romantisch Utrecht is? Lees dan snel verder! In dit artikel zoomen wij in op de beste restaurants, cafés, bezienswaardigheden, hotels, en nog veel meer! Utrecht heeft vele gezellige straatjes waaraan duizenden terrasjes en leuke plekjes.

De stad Utrecht

Utrecht is de hoofdstad van provincie Utrecht en staat bekend om zijn schattige grachtjes en gezelligheid. Utrecht noemen ze ook wel de Domstad, deze naam heeft Utrecht te danken aan de Domtoren.

De Domtoren is dan ook de grootste toeristische attractie van Utrecht. Houden jullie beide van een actieve date? Beklim dan de Domtoren! De Dom telt 464 treden, maar die moeite wordt beloond met een prachtig uitzicht over het mooie Utrecht.

Romantische parkjes

In Utrecht vind u veel tuinen, hofjes en parken waar jullie heerlijk kunnen ontspannen. Van onbekende kleine hofjes tot romantische grote parkjes zoals het Wilhelminapark en Park Lepelenburg.

In deze parken worden het hele jaar activiteiten georganiseerd. In deze natuurlijke omgeving kunt u geweldig wandelen, sporten en picknicken, er zijn dierenweides, speeltuinen, circusvoorstellingen en festivals met een cultureel of culinair programma.

Een parkje is altijd een leuk idee als jullie beide niks weten om te gaan doen. Neem een flesje wijn mee, wat lekkers te eten, zet een muziekje op en droom weg in het gras in de armen van uw date! Stel uw eigen dream date samen, en Daten in Utrecht was nog nooit zo leuk geweest!

Activiteiten

Activiteiten

Houden jullie beiden van wat Netflixen of de bioscoop? Dan zitten jullie zeker goed in Utrecht! Twee keer per jaar vind namelijk het Nederlands Filmfestival plaats in Utrecht. Zowel in januari als in september kunnen jullie op meerdere locaties naar de film.

Of houden jullie beide van muziek? In Utrecht bevind zich het prachtige TivoliVredenburg, een concertgebouw midden in de stad. TivoliVredenburg heeft negen zalen en locaties waar programma plaats kan vinden, en dat alles onder één dak. Elke zaal is door een andere architect ontworpen, en heeft een eigen en unieke sfeer.

Er is ook zeker theater te vinden in Utrecht, denk hierbij aan het bekende Beatrix theater. In dit theater vinden vele musicals plaats. De musicals Mamma Mia, The bodyguard en Joseph zijn daar voorbeelden van. Daten in Utrecht is dus ideaal voor film theater of muziek liefhebbers, deel jullie passie en geniet samen van jullie activiteit.

Restaurants

Liefde gaat natuurlijk altijd nog door de maag, dus uit eten gaan is nooit verkeerd. De restaurantjes in Utrecht zijn vaak klein smal en super gezellig. Het interieur zorgt voor de (romantische) sfeer, maar ook buiten is het vaak heerlijk vertoeven langs de grachtjes.

Restaurants in Utrecht zijn erg variërend, maar wat de laatste tijd erg opkomend is in deze stad is het vegetarische en veganistische. Utrecht is een heuze studentenstad, en dit betekend dat er veel jonge vrouwen en heren rondlopen die houden van hun gezondheid.

Maar zeker niet alleen de gezondheid speelt een rol bij de studenten in deze stad, wat dacht je van leuke hamburgertentjes of fastfood ketens. Een date in Utrecht kan dus op verschillende manieren ingevuld worden op het gebied van eten.

Leuke kroegjes

Door de vele studenten is het uiteraard vaak tijd voor bier en wijn in Utrecht. Gezellig aan de grachtjes in de zon, of binnen romantisch op een bankje, Utrecht heeft het allemaal te bieden.

De toppers onder de kroegjes zijn toch zeker Stan & Co, ’t Oude Pothuys, Jack the Rabbit, Olivier of ’t Gras van de Buren. Rondom de Domtoren zitten meerdere leuke café’s om even bij te komen van een wandeling door de stad, of gewoon voor een eerste kennismaking.

Ga bijvoorbeeld naar Walden of Lebowksi, hier is een super leuke sfeer en zit bijna altijd gezellig vol. In Utrechtse kroegjes kunt u vaak genieten van een bordspel tijdens je biertje, pak een spel uit de kast van het café en ga ouderwets genieten van jullie date.

buiten de stad

Activiteiten net buiten Utrecht

Niet alleen Utrecht stad is een aanrader voor romantiek, ook zeker buiten de stad is dit zonder twijfel te vinden. In Utrecht en omgeving zitten veel kastelen, zoals Kasteel de Haar.

Dit kasteel is de grootste en meest luxueuze van Nederland. Jullie kunnen hier niet alleen een rondleiding nemen, ook is een romantische wandeling door de kasteeltuinen een aanrader. Je date in Utrecht was nog nooit zo sprookjesachtig! Ook is er buiten de stad veel natuur te vinden, neem bijvoorbeeld Rijnsweerd, Amelisweerd en Rhijnauwen.

Bij de Rijnstroom kan je heel makkelijk een kano huren om het natuurgebied te verkennen. Jullie kunnen bijvoorbeeld aanmeren bij Theehuis Rhijnauwen voor een drankje of één van hun lekkere pannenkoeken. Date in Utrecht is dus niet alleen mogelijk in de stad, het buitengebied is misschien nog wel romantischer!

Lekker weertje in Utrecht

Vind jullie date in de zomer plaats? Dan zijn deze bestemmingen perfect voor jullie zomerse date! Met een drankje genieten met het gebriebel van het zand tussen jullie tenen, terwijl jullie de zon romantisch zien zakken.

SOIA, Key West Beachhouse, Roost aan de singel en Copacabajes zijn voorbeelden van deze prachtige zomertentjes voor de perfect date in Utrecht. Maar uiteraard niet alleen deze terrasjes zijn in de zomer heerlijk, ook langs de grachtjes is het heerlijk vertoeven met een glas Gin Tonic.

Utrechtse grachten

Zoals al eerder verteld staat Utrecht bekend om zijn grachtjes. Utrecht word ook wel klein Amsterdam genoemd, maar dan met een stuk minder toerisme. Op dit water zijn ook vele activiteiten te vinden, denk aan een bootje of een kano huren. Een date op het water midden in Utrecht, hoe romantisch is dat?

Hotels

Hotels in Utrecht

De romantiek opzoeken in een hotelkamer? Utrecht is meer dan geschikt voor deze date! Een Weekendje weg in Utrecht is dan ook zeker een aanrader. Utrecht heeft hotels in vele soorten en maten, de stad staat zelfs vol met hostels.

Op internet zijn vele lijstjes te vinden met een top 10 goedkoopste en duurste hotels. Maar ook zeker Tripadvisor of booking.com helpen u graag met het vinden van het perfecte verblijf.

Kortom, Utrecht is een stad voor gezelligheid en verborgen romantiek. De perfecte stad om jullie interesses te delen, en zo elkaar te leren kennen. Zien wij jullie snel in Utrecht?Benieuwd geworden naar andere mogelijkheden voor uw perfect date in Nederlandse steden? Kijk eens naar onze blogs over daten in Rotterdam en daten in Maastricht.

Delen is liefhebben!

Summary
Daten in Utrecht
Article Name
Daten in Utrecht
Description
Daten in Utrecht? In dit artikel leest u alles over romantische activiteiten.
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo