Blind date? Lees hier wat je wel en niet moet doen!

Geschreven door Tips om te flirten

Blind date

Blind Dating

Blind dating, ook wel een blinde date. Een date met iemand die u nooit eerder heeft gezien of gesproken. Een typische blind date wordt dan ook geregeld door een vriend of vriendin of misschien zelfs door familie.

Dit met een romantische relatie als doel. In dit artikel gaan we in op wat een blind date precies is, de spanning, en hoe u het kunt regelen voor een ander.

Wat is een blind date?

Zoals hierboven genoemd is een blind date een ontmoeting tussen twee personen door middel van een tussenpersoon. De tussenpersoon is vaak een bekende van beide, en vindt de twee goed bij elkaar passen.

De tussenpersoon stuurt de twee op date en zo ontstaat er een blind date. U gaat op date met een onbekende en dit brengt vaak wat spanning met zich mee. Verder in dit artikel gaan we het hebben over wat tips tegen spanning bij een date.

Een blind date is een typische date van vroeger, voor we met zijn alle het internet indoken. Het is dus op het moment niet meer zo actueel, maar het speelt zeker nog! Tegenwoordig scannen we eerst de  social-media accounts en krijgen we een beeld van de desbetreffende persoon.

Als we niks over de persoon weten, spelen er vele scenario’s in ons hoofd af. Tijdens een blind date gaat u dus terug naar de oude roots, de soort date die ooit de normaalste zaak van de wereld was.

In tegenstelling tot tekstberichten krijgt u meteen de stem te horen. U weet meteen met wie u te maken heeft. Geen onduidelijke foto’s op social-media of dronken berichten van vroeger.

Hoe regel je een blind date?

In uw vrienden of vriendinnengroep zit vast iemand die maar niet aan de liefde toe komt. En er zit dan ook vast iemand in die wel een match weet voor diegene.

Hoe leuk is het dan om deze twee personen eens op date te sturen! Als uw vriend of vriendin genoeg heeft van de swipe-apps, kan een blind date een erg leuke afwisseling zijn. Uw vriend of vriendin weet vaak meer over u dan uzelf denkt. Dit kan erg helpen bij het vinden van de liefde.

De voor en nadelen van een blind date

We beginnen eerst met de nadelen, zodat we daarna meteen verder kunnen naar het positieve. Een blind date wordt dus vaak uitgekozen door een bekende van u, wat ook negatief kan werken. Moet een vriend of vriendin u nog altijd terug pakken?

Een blind date is een prima methode! Een date met de persoon waar u een hekel aan heeft, of diegene die altijd een vies geurtje draagt. Uiteraard is dit niet de bedoeling van een blind date, maar helaas gebeurt het wel.

Ook is het zo dat u op date gaat met een onbekende, u kent deze persoon dus zelf niet. Het gevaar bij zulke dates blijft altijd dat u voorzichtig moet zijn.

De voordelen zijn er gelukkig wat meer. Want zoals hierboven al gezegd kennen uw bekende u vaak goed. Ze hebben bijvoorbeeld uw vorige relaties of scharrels meegemaakt, en weten zo waar u op valt.

Het is een leuke ervaring als u uw bekende vertrouwd en weet dat ze een leuk persoon kunnen uitzoeken.

Hou uw verwachtingspatroon laag

Hou uw verwachtingspatroon altijd laag bij een blind date. Ja, de mogelijkheid bestaat dat u de man of vrouw van uw dromen ontmoet. Dat Brad Pitt opeens voor uw neus staat of dat een type a la Doutzen zich voorstelt als uw blind date.

Maar de kans is natuurlijk ook aanwezig dat het niet klikt, of het echt niet uw type is. Voorkom daarom teleurstellingen en stap er altijd neutraal in. Uit een blind date kan uiteraard ook altijd een hechte vriendschap ontstaan.

single avonden

Speed dating en single avonden

Speed dating is een leuke manier om vele blind dates op één avond te krijgen. Tijdens een speed date ontmoet u vele singles en krijgt u de kans om vele korte gesprekken te voeren.

Meer lezen over speed dating? Lees onze andere artikelen dan eens. Ook single avonden zijn erg geschikt om een date te vinden, vele onbekende maar vaak allemaal opzoek naar wat vastigheid.

De locatie

Een goede locatie is essentieel voor een goede date. Bij een blind date is het slim om te kiezen voor een neutrale locatie, zoals een café of koffiebar. U weet immers nog niet met wie u te maken heeft, en om ongemakkelijkheid te voorkomen kunt u bij u of uw date thuis beter niet doen.

Op een publieke, openbare locatie heeft iedereen de mogelijkheid om zich op zijn gemak te voelen. Een dinerdate is vaak al wat gevaarlijker voor een eerste date, u weet namelijk nog niet of het wel echt klikt.

Als u het niet vind klikken of het niet uw type is, moet u de mogelijkheid hebben om het te stoppen. Een etentje is vaak avond vullend, en ook wat ongemakkelijk. 

Een drankje of een lunch is daarentegen al veel anders en is ook vaak maar van korte duur. Een drankje kunt u zolang maken als u zelf wilt, en zo kunt u dus ook stoppen wanneer u wilt. Vaak kunt u elkaar wel aanvoelen of er aantrekkingskracht is en zo elkaars verwachting peilen.

Tips

Tips voor tijdens een date met een onbekende zijn vaak vanzelfsprekend. Een mobiel op tafel of misschien zelfs onder de tafel is een no go. Dit geeft snel een sein af dat u het niet gezellig vindt of u naar huis wilt.

Ook te lang op het toilet geeft vaak aan dat u het niet zo ziet zitten, pas hiermee op! Geef de ander bijvoorbeeld complimenten en geef duidelijk een groen sein af als u een vervolgdate ziet zitten.

Als u het niet ziet zitten, geef dan ook duidelijk een rood sein af. Met eerlijkheid komt u het verst, en van iedere date leert u weer wat u wilt en wat niet.

gouden tip

Een gouden tip is voor als er een stilte valt. Neem de persoon die jullie gekoppeld heeft als onderwerp! Deze persoon kennen jullie vaak beiden, en dankzij deze persoon zitten jullie nu hier!

Kortom is blind daten een super leuke ouderwetse methode om uw liefde te vinden. Weg met social-media en vertrouw vol op de mensen om je heen. Maak kennis met hoe het vroeger ging en laat je meeslepen in wat de mensen om je heen bij je vinden passen.

Benieuwd geworden naar andere mogelijkheden voor uw liefde te vinden? Kijk eens naar onze blogs over “online dating” en “speed daten”.

Delen is liefhebben!

Summary
Blind date? Lees hier wat je wel en niet moet doen!
Article Name
Blind date? Lees hier wat je wel en niet moet doen!
Description
Blind dating, een date methode waarin u word gekoppeld aan iemand door een bekende. Of misschien weet u zelf twee personen die perfect voor elkaar zijn?
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo