Online dating

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips om te flirten

Online dating

Online dating, het woord zegt het al. Daten via platformen die online dating aanbieden. Het is écht iets van de laatste tijd en is zonder twijfel steeds meer opkomend.

Het tijdperk van de liefdesbriefjes komt langzaam aan zijn eind, en van papier gaan we over naar mobiels, laptops en alles waar je een website of app op kunt openen.

Steeds meer mensen vinden hun partner op het internet, dus of het echt kan? Jazeker! Er zijn dan ook al vele sites die dating aanbieden, van foto’s liken tot een interesse filter. 

In dit artikel gaan we in op de vele methodes, maar ook zeker de gevaren die erbij komen kijken.

Het gevaar van online dating

We beginnen dit artikel met het wat minder fijne aan online dating. Namelijk het gevaar van online dating, want denkt iedereen hier wel goed over na? Na zo’n eerste match op het internet, is het bijna vanzelfsprekend om in het echte leven elkaar te gaan ontmoeten.

Deze ontmoeting kunnen vele gevaren met zich meebrengen, maar uiteraard ook zeker vele mooie dingen. Het gevaar is namelijk dat u deze persoon niet kent, u gaat afspreken met een onbekende.

Is het wel zijn/haar eigen identiteit? Komt hij/zij wel echt opdagen? Helaas is hier geen echte oplossing voor maar is het puur opletten geblazen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat andere mensen weten van uw “date”.

Zorg dat er iemand in de buurt is die evt. zou kunnen ingrijpen, of Skype voor jullie date met elkaar. Wees voorzichtig met uw volledige naam, het vermelden van uw telefoonnummer of e-mailadres.

Maar houdt ook zeker rekening met oplichting! Sommige (erotische) dating sites laten u chatten door middel van een abonnement, let hier mee op!

Uiteraard is het ook belangrijk dat u zelf alles goed invoert. Overdrijven of liegen over hobby’s, naam, of leeftijd schiet u niks mee op!

Bekendste datingsites

Bekendste datingsites

Op onze website afspraak.nl hebben wij dan ook een functie om uw ware liefde te ontmoeten. Via onze online dating methode filteren wij uw droompartner.

Door een uitgebreid profiel en info die wij over u weten na wat invullen, zorgen wij ervoor dat u zo een goede keuze heeft. Bovendien is onze inzet de veiligheid van onze gebruikers, profielen worden dagelijks geverifieerd door onze medewerkers en uw gegevens worden beschermd.

Hoe zit dat nu eigenlijk?

Klinkt gek toch? Iemand ontmoeten via een website of app. Als u dit nog nooit gedaan hebt is dit in het begin nogal spannend.

Maar als u echt iemand tegen bent gekomen waar u een klik mee hebt gaat alles vanzelf, van een hallo tot een eerste glaasje wijn of bier.

Online dating sites hebben grote veranderingen teweeg gebracht in de manier waarop singles elkaar ontmoeten. Bij online dating is het makkelijker om de juiste persoon te “targeten”.

U weet meteen of u interesses deelt en of het de moeite is om de persoon te ontmoeten. Bij online daten verliest u minder tijd dan bij ouderwets daten, omdat er allerlei selectietools en filters tot uw beschikking zijn.

Het is nooit eerder zo eenvoudig geweest de juiste partner te vinden met wie u gelijkenissen hebt!

dating nu eigenlijk

Voor wie is online dating nu eigenlijk?

Online dating is de perfect oplossing wanneer u opzoek bent naar de liefde maar bijvoorbeeld niet snel buiten de deur komt. Of voor als u iemand aanspreken erg spannend vind, of gewoon wanneer u het op een nieuwe manier wilt proberen.

Maar ook zeker voor de mensen die maar niet verder dan hun eigen dorp of stad komen, op het internet komt u in heel Nederland en misschien zelfs wel daarbuiten!

Online dating kan gratis, maar ook zeker op een premium niveau waar u voor betaald. Om te kijken wat het beste bij u past kunt u dus het beste gebruik maken van de vele sites die een vergelijkingspagina aanbieden.

Zoekt u een levenspartner of juist een one-night-stand? Geen probleem, alles is mogelijk bij online dating sites. U kunt online alle tijd nemen om iemand te leren kennen voordat u hem of haar ontmoet, een paar jaar geleden was dit onmogelijk.

Ontmoeting

Stel u heeft een aantal matches op Tinder of op een andere datingsite en u gaat een dagje naar een stad of festival. Hoe leuk zou het dan zijn om even met uw match af te spreken!

Zo leert u mensen kennen door het hele land, en weet u ook meteen aan wie u gekoppeld bent! Zeker niet alleen relaties komen voort uit zulke websites, ook hechte vriendschappen voor het leven.

Waarom zo succesvol?

Man zoekt vrouw, vrouw zoekt man, vrouw zoekt vrouw, of man zoekt man. Alles is mogelijk en eenvoudig aan te geven.

Waarom zo succesvol

Online dating sites zijn erg succesvol om verschillende redenen, maar de belangrijkste 2 zijn: het optimaliseren van het profiel van de persoon die u zoekt dankzij allerlei zoekfilters en zoekfuncties, ook zeker met het feit dat u de persoon online kunt leren kennen alvorens hem of haar in het echt te ontmoeten.

Dankzij online dating kunnen verlegen mensen zich veiliger voelen en besluiteloze mensen kunnen de tijd nemen. Hierdoor neemt het succespercentage van de real life ontmoetingen gestaag toe!

Kortom is online dating een super leuke maar ook zeker een handige manier op uw waren liefde tegen te komen. Hoe leuk zou het zijn als jullie samen mee in de tijd gaan, en op deze manier jullie geluk vinden?

Ik zou zeggen, aanmelden maar en alvast heel veel geluk in de liefde! Maar wel onthouden.. wees gewaarschuwd!

Benieuwd geworden naar andere artikelen over online dating? Kijk eens naar onze blogs over “Vier onmisbare tips om op het internet te flirten ” of “optimaliseer uw profiel en ontmoet leuke personen”.

Delen is liefhebben!

Summary
Online dating
Article Name
Online dating
Description
Online dating uitproberen of al actief? In dit artikel leest u alles over online dating. Met uiteraard tips en tricks maar ook zeker over het gevaar.
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo