Flirten in Nijmegen, de stad met vele aparte plekken om te flirten

Geschreven door Maaike Van de Berg Stad

Flirten in Nijmegen

Dit is een stad die veel activiteiten te bieden heeft als je op een date wilt gaan of als je wilt gaan stappen om vrouwen te ontmoeten en flirten in Nijmegen. De provincie Gelderland is niet erg populair onder de toeristen, een feit dat zou moeten veranderen. Het hoeft nou niet het nieuwe Amsterdam te worden, maar het is een stad die de moeite waard is om te bezoeken.

Nijmegen is een prachtige stad in Gelderland maar één die niet vaak wordt bezocht door toeristen. De stad is ook optimaal voor ééndaags uitstapje vanuit Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.

Een beetje geschiedenis

Nijmegen is de oudste stad van Nederland, ontstaan in de eerste eeuw voor Christus (v.Chr.) als administratief en economisch centrum van de Romeinen. Overal in de stad zijn indrukwekkende bezienswaardigheden en sporen uit de Romeinse tijd te vinden. 

Er zijn ook andere, modernere, trekpleisters te vinden in de stad zoals bijvoorbeeld het Nationaal Fietsmuseum, het enige fietsmuseum in Nederland, en één van de grootste bioscopen van het land, LUX.

De Romeinen wisten erg goed waar ze mee bezig waren meer dan 2000 jaar geleden in Noviomagus. De regio Nijmegen heeft het allemaal: perfect gelegen in een prachtig golvend rivierlandschap tussen Rijn, Maas en Waal, met een luxe en vruchtbare rivierbodem, waarin fruitbomen bloeien en wijngaarden zich verspreiden over het landschap.

Waar je je date mee naartoe kunt nemen

Vandaag de dag, kan je nog van de archeologische resten en tradities uit de Romeinse tijd genieten als je op een date gaat in Nijmegen. Je kan bijvoorbeeld helemaal tot ontspanning komen in een sauna, of naar een spa gaan om je energie bij te laden.

Als je zin hebt in iets meer actiefs voor je date in Nijmegen is het enorm de moeite waard om de N70 wandelroute met je date te wandelen. Het is een unieke natuurwandelroute die je door acht “bergen” en verschillende soorten landschappen lijdt en prachtige vergezichten biedt.

Je kunt ook een romantische fietstocht maken door de Betuwe. Hier kan je in de lente een enorme indruk mee maken op je date door de prachtige bloemen die hier dan bloeien. In de latere seizoenen van het jaar is het ook nog de moeite waard hoor, dan staan hier kersen, appels en peren te koop bij allemaal stalletjes die langs de weg staan.

Je kunt ook veel druiven vinden in het gebied. In Groesbeek, een dorpje dat bekend staat om zijn wijn, worden deze druiven gebotteld voor de productie van bekroonde wijnen.

Als je van de drukte van de stad houdt, ga dan voor een afspraakje in Nijmegen zelf. Dankzij de Romeinen is dit de oudste stad van Nederland. Bezoek een museum of één van de vele openlucht cafés voor een heerlijk hapje en drankje.

Flirten in Nijmegen Grote Markt

Grote Markt

Zoals de vele markten in Europa, kan je de Grote Markt in Nijmegen in het centrum van de stad vinden, niet ver van de Waal.

Als middelpunt van de stad, biedt de Grote Markt de perfecte plek om Nijmegen te verkennen, vrouwen en mannen te ontmoeten, en ook om van de lokale sfeer te genieten.

Op dit plein bevindt zich de indrukwekkende Stevenskerk, samen met een groot aantal lokale restaurants, cafés en winkels.

De architectuur zorgt voor een historische en romantische sfeer, de cafés en terrasjes bieden een plek om je te ontspannen met je partner.

Kronenburgerpark

Het Kronenburgerpark is een prachtig park in het centrum van Nijmegen om met je partner door te wandelen en te genieten van de mooie omgeving en de kasteelruïnes.

Gelegen tussen het centraal station en de oude stad, is het park gemakkelijk te voet bereikbaar.

Vanwege de niet al te beste reputatie die het park had, is het in 2005 gerenoveerd en heeft het nu een prachtig ontwerp met moderne faciliteiten.

In het park zelf kan je verschillende vijvers vinden, waar twee paar beroemde zwarte zwanen met hun jongen leven, een speeltuin en ook een klein dierenpark met herten, geiten en pauwen.

Naast de attracties van het park, maken de planten, bomen en oude kasteelruïnes dit park een mooie plek om de middag door te brengen, en wie weet, ontmoet je hier nog vrouwen om later op de dag mee af te spreken.

Valkhofpark

Een ander uitstekend openbaar park bevindt zich aan de rand van de Waal: het Valkhofpark. Het ligt op een kleine heuvel en biedt een fantastisch uitzicht op de rivier en Nijmegen zelf.

Het Valkhof en de omgeving waren jaren lang de vestigingsplaats van een kasteel, en tot op vandaag de dag zijn er nog steeds enkele overblijfselen te zien van de gebouwen die hier ooit stonden. Hier hebben zich zeker vele liefdesverhalen in het verleden afgespeeld.

Naast dit park ligt nog een ander overlappend openbaar park dat bekend staat als het Hunnerpark. Samen met het Valkhofpark, vormen beiden een prachtige natuurlijke plek om te verkennen, om in te gaan picknicken met je partner en om je te ontspannen.

In het midden van het Valkhofpark staat de Sinterklaaskapel, die al vele jaren geconserveerd is, en een fantastisch cirkelvormig bakstenen ontwerp heeft.

oudste hoofdstraten om te flirten in Nijmegen

Lange Hezelstraat

De Hezelstraat is een van de oudste hoofdstraten in Nederland, en een van de drukste winkelstraten in Nijmegen. Hier zie je bijna de hele stad komen en gaan, en dat maakt het nou juist de perfecte locatie om vrouwen op te pikken.

De straat loopt van het noordelijke uiteinde van het Kronenburgerpark tot het kleine plein op het kruispunt van de Ganzenheuvel en de Houtstraat, en staat vol met verschillende winkels en restaurants.

Je kan er alles vinden, van vintage kledingwinkels tot platenwinkels en slijterijen, en de oude architectuur van de gebouwen voegt ook extra diepte toe aan het karakter van de straat.

Voor een aangename winkelervaring met je partner in een charmante omgeving is de Lange Hezelstraat een waar juweeltje.

Waalse Boottocht

Wat is een betere manier om de prachtige Waal te verkennen dan een romantisch boottochtje op het water? De boottochten starten over het algemeen vanaf de kleine dokken bij Kasteel Valkhof waar zich meerdere bedrijven bevinden met een grote hoeveelheid boten en tochten.

Vaar door het prachtige landschap van Nijmegen, en van het oosten van Nederland, en onder enorme bruggen door die deze indrukwekkende rivier overspannen.

De meeste boottochten duren minimaal 75 minuten, maar er zijn ook speciale tours beschikbaar. Op deze kan je genieten van een diner of lunch op het water, of zelfs heerlijke Nederlandse pannenkoeken.

De tijd zal vliegen, maar dat maakt niet zo veel uit: de regio Nijmegen biedt veel uitstekende, en zelfs ongewone plekken, om een one-night stand of simpelweg een geweldige tijd te hebben die je nooit zult vergeten.

Delen is liefhebben!

Summary
Flirten in Nijmegen, stappen om vrouwen te ontmoeten
Article Name
Flirten in Nijmegen, stappen om vrouwen te ontmoeten
Description
Nijmegen is een stad die veel te bieden heeft als je op een date gaat of als je met vrouwen wilt flirten. Ontdek de beste plekken om vrouwen op te pikken
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo