Hoe krijg je een date in s’ hertogenbosch/Den Bosch

Geschreven door Maaike Van de Berg Stad

date in Den Bosch

Den Bosch is niet het dating mekka van Nederland, dat willen we je niet wijsmaken, dus je zult moeite moeten doen om er een eerste date te krijgen. Tenzij je gebruik maakt van een datingsite zoals Afspraak.

Maar laten we beginnen met een beetje geschiedenis

De stad ‘s-Hertogenbosch ligt op een dekzandrug, welke loopt van Herpen (ten oosten van de stad Oss) naar Geertruidenberg. Deze dekzandrug stamt uit de laatste ijstijd en verhinderde ter plaatse een goede afwatering voor de Dommel en De Aa die na de laatste ijstijd uit de Centrale Slenk naar het noorden stroomden. De lagere delen van de dekzandrug werden door het afstromend water sterk geërodeerd. Hierdoor brak ter hoogte van het huidige centrum op verschillende plekken de dekzandrug door en konden de riviertjes op de Maas afwateren. Zo ontstonden zandkopjes in het rivierenlandschap, ofwel donken. Een van deze donken betreft de Markt in ‘s-Hertogenbosch die nog steeds kan worden ervaren. Hieraan heeft de stad ook een deel van zijn carnavalsnaam Oeteldonk te danken.

Den Bosch  werd gesticht als een stad van Orthun, een oude heerschappij van de hertogen van Lovaina (het huidige België), en heeft zijn stadsrechten gekregen door Henry de Eerste van Brabant tussen 1185 en 1196.

Ontmoet nieuwe mensen in Den Bosch

Nieuwe mensen ontmoeten in Den Bosch kan een fantastische activiteit zijn als u door de straten zwerft met een vrouw die u op Afspraak heeft ontmoet.

U kunt uw date van Afspraak bijvoorbeeld meenemen naar de Sint-Janskathedraal, een indrukwekkend gotisch monument dat elke cultuurliefhebber zal bekoren.

De Binnendieze is een rivier of beter gezegd een grachtenstelsel dat tussen de huizen en gebouwen van de stad stroomt.

Vanaf het moment dat de rivier de Dommel de stad binnenstroomt, verandert de naam in Binnendieze.

U kunt van de grachten genieten per boot met een gids.

date in Den Bosch om seks te hebben

Den Bosch is natuurlijk geen Amsterdam, maar je kunt me niet vertellen dat je geen seks zou willen hebben met je date die je via Afspraak hebt leren kennen,  terwijl je door de grachten vaart bij prachtig weer.

Dat zou geweldig zijn, niet waar? Helaas, de grachten zijn alleen te bezoeken met gidsen.

Maak nieuwe vrienden op Afspraak en bezoek samen de musea van Den Bosch

Den Bosch is de geboorteplaats van een van de grootste schilders aller tijden, Jheronimus Bosch.

Je kunt zijn spoor volgen in het Noordbrabants Museum waar je een geïnspireerde installatie vindt die de relatie tussen de kunstenaar en de stad laat zien en de verspreiding van zijn werken in de verschillende musea over de hele wereld. Er is zelfs een art center van dezelfde schilder.

Nieuwe vrienden maken in Afspraak en de musea van de stad bezoeken kan een heel bijzondere date zijn voor onder andere cultuurliefhebbers.

Ontmoet nieuwe mensen in Afspraak

Stel je voor dat je dankzij Afspraak een aantal nieuwe mensen hebt ontmoet en dat je na zes uur ’s avonds nog iets leuks wilt doen.

Het restaurant Noble is gevestigd in een oud chalet uit 1906. De keuken is geraffineerd, licht en heeft een terras met een prachtig uitzicht op de rivier, en zal u zeker niet teleurstellen.

Maar als je liever met je eerste afspraakje in het centrum gaat eten, kun je niet beter naar De Korte Putstraat gaan, waar restaurants naast elkaar liggen en voor elk wat wils te vinden is,  zoals restaurant De Bouche,  waar je kunt genieten van lekkernijen, van een lekker fris tomatensoepje tot een bijzondere variëteit aan sushi.

Delen is liefhebben!

Summary
Hoe krijg je een date in s’ hertogenbosch/Den Bosch
Article Name
Hoe krijg je een date in s’ hertogenbosch/Den Bosch
Description
Den Bosch is niet het dating mekka van Nederland, dat willen we je niet wijsmaken, dus je zult moeite moeten doen om er een eerste date te krijgen
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo