Heb je geen zin in seks? Krijg weer zin met deze praktische tips

Geschreven door Seks

Hoe verhoog je het libido

Het seksueel verlangen is de kers op de taart in elke relatie. Als de kersen op zijn, is er nog steeds cake, maar dat is minder lekker. Hoe verhoog je het libido?

Als je een vermindering in het libido merkt, geen paniek, dat is iets compleet normaals op een bepaald moment in ieders leven. En ook in het leven van een stel, zeker als ze al jaren samen zijn. 

Maar het is de moeite waard om naar het probleem te kijken om het zo proberen op te lossen. Voor de duidelijkheid, geen zin in seks hebben, heeft niks te maken met een erectiestoornis of disfunctie. Dat zijn twee totaal verschillende problemen, aangezien je een hoog libido kan hebben terwijl je geen erectie kan krijgen. En hoewel het niet vaak voorkomt, kun je een erectie krijgen zonder dat je opgewonden bent. 

Lage seksdrive bij mannen

Een lage seksdrive bij mannen kan worden veroorzaakt door één factor, maar vaak is het een verzameling van meerder factoren die alle op hun eigen manier mee werken. Enkele van de meest voorkomende oorzaken zijn een laag testosterongehalte, medicijnen, depressie, chronische ziektes en stress.

Een lage seksdrive kan zich ontwikkelen door zowel medische aandoeningen als psychologische of emotionele problemen. 

Laag testosterongehalte

Testosteron is het belangrijkste sekshormoon bij mannen. Het is verantwoordelijk voor de typische mannelijke kenmerken, zoals gezichtshaar en grote spieren. Dit hormoon helpt ook bij het in stand houden van het seksueel verlangen en de spermaproductie. 

Het testosterongehalte bereikt zijn hoogtepunt in de pubertijd en vroege volwassenheid, en neemt af naarmate je ouder wordt, rond de 1-2% per jaar vanaf je dertigste.

De behandeling om de effecten van een laag testosterongehalte tegen te gaan bestaat uit het toedienen van het hormoon om het normale gehalte te bereiken op basis van de leeftijd van de patiënt. 

het seksueel verlangen verhogen

Verlaagd libido bij mannen als gevolg van depressie

Depressie en een verlaagd libido bij mannen gaan vaak hand in hand. Depressie hoeft niet alleen een oorzaak te zijn van minder seksueel verlangen, maar het kan ook een consequentie zijn, wat de situatie nog moeilijker maakt. Daarbij, hoewel psychotherapie depressie effectief kan behandelen, kunnen sommige antidepressiva de seksdrive nog meer verlagen .

Als je op dit moment antidepressiva neemt en je een vermindering in het seksueel verlangen ervaart, kan je mogelijk met je dokter in gesprek gaan over het verminderen van de dosis. 

Verlaagd libido veroorzaakt door chronische ziektes

Veel pijn en vermoeidheid, dat wordt veroorzaakt door sommige chronische ziekten, kunnen ertoe leiden dat je een lage seksdrive hebt. Dit kan met name het geval zijn bij de volgende chronische ziekten en aandoeningen

  • Artritis
  • Kanker
  • Chronisch Vermoeidheidssyndroom
  • Diabetes
  • Fibromyalgie
  • Hart- en vaatziekten
  • Nierfalen

Als het gaat om chronische ziektes en remming van seksuele functie, dan is er zelden een rechte lijn te vinden tussen de oorzaak en de behandeling. Aan de ene kant worden chronische ziektes geassocieerd met een verhoogd risico op depressie. Aan de andere kant kan het direct invloed hebben op hormonale, neurologische en vasculaire functies, en op de mannelijke seksdrive.

Bovendien kunnen medicijnen die worden gebruikt om chronische ziekten te behandelen (zoals chemotherapie of cardiovasculaire medicijnen) het mannelijk libido direct beïnvloeden.. 

Laag libido door stress en slaapstoornissen

Stress veroorzaakt de aanmaak van cortisol, een hormoon dat functioneert als een ingebouwd alarmsysteem in het lichaam. 

Cortisol veroorzaakt niet alleen vernauwing van de bloedvaten, wat bijdraagt ​​aan erectiestoornissen, maar het kan ook een plotselinge daling van testosteron veroorzaken. Dit alles draagt ​​bij aan een laag libido.

Stress wordt ook in verband gebracht met slapeloosheid en andere slaapstoornissen, die vermoeidheid veroorzaken en daardoor een gebrek aan seksueel verlangen kunnen verergeren. 

Er zijn aanwijzingen dat een verhoogd cortisolgehalte het risico op obstructieve slaapapneu (OSA) kan verhogen, een aandoening die gepaard gaat met een vermindering van 10-15% testosteron overdag.

De behandeling kan bestaan ​​uit stressmanagement technieken en het gebruik van positieve druk op de luchtwegen.

Als stress wordt geassocieerd met een angststoornis, kan het zo zijn dat medicijnen nodig zijn. Maar wees voorzichtig, want sommige medicijnen tegen angst (zoals benzodiazepinen) kunnen je libido nog meer verlagen.

vermindering van het libido

Ongezonde of giftige gewoonten

Er zijn factoren van levensstijlen die significant mee kunnen spelen in de vermindering van het libido bij mannen. Dit neemt meestal gemakkelijk weer toe door een bepaald gedrag te veranderen of te stoppen, zoals het consumeren van alcohol, tabak en andere drugs of een zittend leven in combinatie met een slecht dieet.

Hoe verhoog ik mijn libido als vrouw zijnde

Om het seksueel verlangen van een vrouw te verhogen, moet die vrouw eerst weten waarom het seksueel verlangen verlaagd is. Er zijn heel veel verschillende redenen waardoor een tekort aan seksueel verlangen kan opkomen. Zwangerschap, borstvoeding geven en de menopauze kunnen hormonen beïnvloeden. Stress, ziektes, medicijnen en problemen in een relatie kunnen ook het seksueel verlangen verhinderen net zo als bij mannen. 

Om het gebrek aan seksueel verlangen bij vrouwen te verhelpen, zijn er verschillende dingen die kunnen worden gedaan. 

Allereest, is het uitsluiten van een medisch probleem belangrijk, want in dat geval, zou je professoniële hulp in moeten schakelen. In werkelijkheid is het verstandig om zelfs voor het uitsluiten van een medisch probleem een professional te raadplegen.  

Ten tweede, is een goed gesprek met je partner hebben erg belangrijk. Misschien is het tijd om te praten over de routine waar jullie in zitten en hoe je er uit kan komen. Er zijn seksspellen die er effectief zijn om dit te doen, maar als je niet de zelfverzekerheid hebt om dit aan je partner voor te stellen, heb je waarschijnlijk een serieuzer probleem dan een gebrek aan libido.

Als je niet oprecht met je partner kan communiceren, waarom ben je dan met diegene? Het beste is om de relatie te beëindigen. Als je niet goed communiceert, kan het zo zijn dat je in een giftige relatie zit

Het probleem is trouwens wederzijds. Als je partner niet het vertrouwen heeft om je te vertellen dat hij typische seksfantasieën heeft, neemt dat de gelegenheid weg om ze met jou uit te voeren. 

Hoe kun je het libido verhogen ongeacht je geslacht.

Tot nu toe heeft het artikel geprobeerd de sleutels tot seksueel verlangen op een aseptische, wetenschappelijke manier uit te leggen, om het zo maar even te zeggen.   

Nu gaan we het gezond verstand inschakelen. 

seksdrive

1. Laat jezelf niet gaan

Als je jezelf niet verzorgt, als je je niet mooit maakt iedere dag, als je je hygiëne verwaarloost, als je, kortom, jezelf laat gaan, zal je libido onmiddelijk met je mee weggaan. Je stuurt signalen af om je heen – en jezelf – dat je niet geïnteresseerd bent in seks. Waar wil je dan je libido voor hebben?

2. Je moet diegene leuk vinden, op zijn minst fysiek

Fysieke aantrekkingskracht is essentieel om je libido te stimuleren. Als dat niet er niet is, is het in ieder geval op korte termijn onmogelijk om een ​​toename van je seksuele verlangen te merken.

3. Diegene moet je intellectueel stimuleren, op zijn minst op lange termijn

Een persoon die je alleen leuk vindt vanwege zijn of haar fysieke uitstraling, zal je libido een aantal keren verhogen en daarna zal het hem verlagen. Het is een feit.

4. Maak van seks geen verplichting

Er is niets minder spannend dan iets verplicht moeten doen. Alsof je te eten krijgt wat je niet trekt. Het probleem is als je er nooit zin in hebt.  

Soms is seks bij sommige stelletjes niet eens belangrijk. Elk stel is anders en wat voor de een goed gaat, hoeft voor de ander niet goed te gaan.

Dus als je de last van het “moeten doen” uit je hoofd neemt, zul je zien hoe meer je het gaat doen.

5. Probeer natuurlijke remedies – zoals afrodisiacum – voordat je naar de apotheek gaat

Er zijn veel dingen die je kunt doen om je libido te verhogen, of je nu een man of een vrouw bent, een voorbeeld is een gezond en gebalanceerd dieet volgen.

Binnen deze categorieën zijn er veel lustopwekkende voedingsmiddelen die je kunnen helpen je prestaties in bed te verbeteren en het libido te verhogen. 

Afspraak:  de enige datingsite die je vertelt hoe je je libido kunt verhogen

En dat garanderen we, want we zijn er zeker van dat je op onze pagina bent beland voor een reden. 

Een snuifje nieuwsgierigheid is alles wat je nodig hebt om veel open-minded mensen die de dingen goed op een rijtje hebben met je te laten praten met de intentie om een nacht seks zonder verplichtingen te hebben. Als dit je seksueel verlangen niet verhoogt, dan weet ik niet wat wel. 

Mensen bij jou in de buurt, nu meteen, zijn er duizenden mannen en vrouwen die hebben waar jij al weet ik hoelang opzoek naar bent.

Geloof je me niet? Nou, oké, maar, het is gratis. Waarom probeer je het niet uit?

Delen is liefhebben!

Summary
Hoe verhoog je het libido. Tips om het te verhogen
Article Name
Hoe verhoog je het libido. Tips om het te verhogen
Description
Merk je een opvallend gebrek aan seksueel verlangen? Merk je een daling van het libido van je partner? Rustig maar: wij hebben de oplossing
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo