Gegarandeerd: Hoe stop je een masturbatie verslaving

Geschreven door Maaike Van de Berg Seks

masturbatie verslaving

Masturberen is een gezonde en normale zaak al is het nog steeds een taboe onderwerp. Dat is het ondanks dat het door bijna iedereen wordt gedaan, zowel mannen als vrouwen. Daarom, voordat je moet weten hoe je een masturbatie verslaving kunt stoppen, moet je erachter komen of je verslaafd bent.

De verslaving hangt niet af van hoe vaak je per dag masturbeert, maar van de problemen die het veroorzaakt in je leven. Hierbij lijkt het op andere soort gedragsverslavingen. 

Tijdens de pubertijd (of zelfs daarvoor) masturberen mensen meer dan op volwassen leeftijd en dat betekent niet dat ze verslaafd zijn. Het betekent dat ze in een ontdekkingsperiode zitten.

Wat gebeurt er als je een band ontdekt die je geweldig vindt? In het begin luister je er veel naar; zoveel, dat je het helemaal kapot draait. Daarna begint het saai te worden en dan laat je het aan de kant liggen, al zal je af en toe weer eens naar luisteren.

Hetzelfde met rukken.

De vragen zijn: Voorkomt het dat je een normaal leven kan leiden? Veroorzaakt het je meer lijden dan plezier?

Alles wat je wilt weten over de compulsieve masturbatie stoornis

Overmatige masturbatie, ook wel bekend als compulsieve masturbatie of masturbatie verslaving, wordt gemotiveerd door de intense en herhaalde drang om die behoefte te bevredigen.

Er zijn veel manieren om te masturberen, het is een gezonde en fijne handeling, maar in het geval dat het ons overneemt, wordt het iets onafhankelijk van plezier. Dus, wie hier onder lijdt converteert masturberen in een automatisme om hun dwang te calmeren.

overmatige masturbatie

Het gaat om een psychologische stoornis die een grote afneming in kwaliteit van je sociale en zakelijke leven kan veroorzaken. Wie last heeft van compulsieve masturbatie kan tot een punt komen dat die persoon niet meer naar sociale gebeuren gaat om zo meer tijd te hebben om te masturberen of die persoon verstoort zijn werkschema om de behoefte te bevredigen in de wc.

Het gebeurt vaak dat deze mensen worden bestempeld als vies of pervers, wanneer het in werkelijkheid gaat om een stoornis van hyperseksualiteit dat moet worden behandeld door een psycholoog. In sommige gevallen kan er zelfs medische assistentie nodig zijn door blessures aan de penis of vulva door overmatige stimulatie.

Is rukken slecht voor je?

Makkelijke vraag. Als je rook begint te zien vanonder, dan moet je stoppen. Natuurlijk is dat een grapje. Nu echt naar de vraag, is rukken slecht voor je? Het antwoord is nee. 

Er zijn mensen met een hoog seksueel verlangen die graag vaak masturberen en daar is niks mis mee. Er zijn duizen manieren om te masturberen, op een veilige manier. Het probleem ontstaat wanneer iemand het doel van de actie begint te veranderen, terwijl de frequentie ervan wordt verhoogd. Dat wil zeggen, de persoon raakt verslaafd aan het stimulerende gevoel, dat bekend staat als een procesverslaving. Zo lijkt het erg op elke andere verslaving

Mensen met een compulsief masturbatie probleem hebben last van een gedragsstoornis, beginnen dit gedrag te herhalen om de negatieve effecten van de afwezigheid ervan te verlichten: angst, nervositeit, prikkelbaarheid, hoofdpijn, gebrek aan of overmatige eetlust, slapeloosheid en zelfs tremoren.

excessieve masturbatie

Daarbij, om het compulsieve masturbatie te noemen, moet er een toename zijn van het gedrag. Iemand met de stoornis zal de frequentie van masturberen flink laten toenemen evenals het onvermogen om de impuls te beheersen. Dit onvermogen zal problemen veroorzaken op het werk of verschillende ruzies met je partner.

Samengevat: als masturbatie alleen dient om negatieve gevoelens zoals angst op afstand te houden en het je prestaties in het dagelijks leven belemmert, masturbeer je overmatig.

Hoe stop je een masturbatie verslaving

Om te weten hoe je een masturbatie verslaving stopt is het het beste om naar een specialist te gaan. Je hoeft je hiervoor niet te schamen, het tegenovergestelde. Maar om te gaan moet je eerst weten of je een probleem hebt

Hiervoor is dit artikel geschikt. 

Zoals eerder gezegd, als het masturberen, net zoals de drang om het te doen, geen ongemak uitlokt en het geen andere sferen in je leven beïnvloedt (het is zeer waarschijnlijk dat de stoornis je relaties saboteert als je er geen oplossing voor zoekt), dan hoef je geen behandeling te zoeken.

Masturbatie is een handeling dat deel uitmaakt van seksualiteit en het is geheel gezond. Als het echter gepaard gaat met gevoelens van angst en gebrek aan impulscontrole, is het het beste om naar een deskundige op het gebied van psychologie en sekstherapie te gaan.

Als je denkt dat je deze stoornis hebt en je voordat je naar een deskundige wilt gaan, het zelf wil proberen, kun je het volgende proberen:

Stel een schema op, eerst met korte doelen. Bijvoorbeeld, vermijd om je elke “x” uur te masturberen (je kiest zelf hoeveel). Daarna, verhoog de tijd telkens totdat er dagen tussen keren masturberen zitten en het een normale handeling zal zijn die zich niet zo vaak herhaalt.

In het beste geval zal de gewoonte geleidelijk worden geëlimineerd. Psychologische ondersteuning is echter nodig om met de bijbehorende gevoelens om te gaan. Vooral als deze na het zelf te proberen niet afnemen of zelfs verergeren.

ik ben masturbatie verslaafd

Afspraak: het antwoord om overmatig masturberen

Afspraak is een datingsite voor volwassen mensen die seks willen hebben zonder voorwaarden. Wil je de levenstijl achter je laten die ervoor zorgde dat je overmatig masturbeert? Of op zijn minst kun je vrienden zoeken   en met andere mensen seks gaan hebben, vind je niet?

Als het antwoord ja is, heb je geluk. Je hebt ontdekt dat Afspraak ervoor is ontworpen. 

Honderdduizenden mannen en vrouwen staan klaar om een fuckbuddy te hebben, een partner te vinden of wat voor soort relatie dan ook.

Ben je op zoek naar een stabiele relatie? Nou, heel goed. Wil je je fantasie van een trio laten uitkomen? Dan ben je op de goede plek. Ben je continu op reis en heb je geen tijd om uit te gaan om te daten? Wie moet dat nog als je Afspraak hebt?

Waar wacht je nog op?  Je aanmelden is helemaal gratis!

Delen is liefhebben!

Summary
Hoe stop je een masturbatie verslaving
Article Name
Hoe stop je een masturbatie verslaving
Description
Kost het je om de drang van masturberen te onderdrukken? Denk je dat je een compulsief masturbatie verslaving ? We hebben de oplossing voor jou
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo