Hoe weet ik of ik biseksueel ben? Het ontdekken van je seksuele geaardheid

Geschreven door Seks

Hoe weet ik of ik biseksueel ben

Twijfel je aan je seksuele geaardheid? Denk je dat je op iemand van je eigen geslacht valt en daarna weer op iemand van het andere geslacht? 

We leggen uit wat er aan de hand is.

Als de vraag wordt gesteld hoe je kunt weten of je biseksueel bent, moet je eerst duidelijk weten wat het betekent om biseksueel te zijn. 

Biseksualiteit, als algemene term, wordt gebruikt om een seksuele en/of romantische aantrekking tot meer dan één geslacht aan te duiden. Praten over biseksualiteit en de opname ervan in de LGBT+-gemeenschap is belangrijk omdat biseksuele mensen zich daardoor gezien, erkend en geldig kunnen voelen. 

Veel biseksuelen zijn zich lange tijd niet eens bewust van hun eigen seksualiteit, omdat die vaak wordt genegeerd

Oké, nu we het over de definitie van biseksualiteit hebben gehad, ga ik verder met enkele signalen die erop kunnen wijzen of je al dan niet biseksueel bent.

Nieuw mensen ontmoeten: Signalen die er op kunnen wijzen dat je biseksueel bent

Zou je graag nieuwe mensen leren kennen en maakt je hun geslacht niks uit? 

Maar laten we niet op de zaken vooruitlopen en een paar tekenen bekijken die erop kunnen wijzen dat je biseksueel bent.

Datingsite

1. Ik vraag mezelf af of ik biseksueel ben

Het lijkt misschien een open deur, maar het feit dat je jezelf die vraag stelt, is op zich geen aanwijzing, maar het doet vermoeden dat je er serieus over nadenkt, ook al is het onbewust. Misschien is het gewoon nieuwsgierigheid, maar als je vaak termen googelt die met biseksualiteit te maken hebben en je je verbonden voelt met de resultaten, ben je misschien biseksueel.

2. Je voelt je aangetrokken tot mensen van hetzelfde geslacht

Stel je voor dat je een vrouw probeert te versieren in een discotheek: één van de eerste aanduidingen van biseksualiteit is dat je je aangetrokken voelt tot een ander geslacht naast de aantrekkingskracht van hetzelfde geslacht. Is dit je ooit overkomen? Ben je soms onzeker over je gevoelens voor iemand van hetzelfde geslacht?

Raak je in de war of vraag je je af of je iemand van hetzelfde geslacht leuk vindt of dat het “gewoon” een vriend is? Bijvoorbeeld, als je een vrouw bent en je denkt aan vrouwen op dezelfde manier als je normaal aan mannen denkt, kan dat wijzen op biseksualiteit

Flirten met een vriend tijdens een avondje uit of fantaseren over daten met vrouwen zowel als met mannen kan ook een teken zijn. 

Het verkennen van jezelf is een geweldig deel van het leven en kan je tot prachtige ontdekkingen over jezelf brengen, maar je hoeft je natuurlijk niet te haasten om iets te doen waar je je niet prettig bij voelt en je hoeft geen etiket op jezelf te plakken, tenzij je dat wilt.

3. Je houdt van beiden de mannelijke en vrouwelijke karakters in een serie of film

Ik heb bijvoorbeeld een vriend die niet kon kiezen tussen Angelina Jolie en Brad Pitt. Mijn vriend heeft nooit een probleem gehad met zijn seksuele geaardheid, echt niet. Hij zei altijd dat hij biseksueel was, dat hij verliefd wordt op mensen, ongeacht hun geslacht en hun seksuele oriëntatie.

4. Je bekijkt zowel mannelijke als vrouwelijke profielen op datingsites

Als je op datingsites zowel profielen van mannen als van vrouwen bekijkt en je ze beiden leuk vindt, kan dat ook een aanwijzing zijn dat je biseksueel bent.

Afspraak

5. Je voelt je goed bij de term “biseksueel”

Een vijfde teken dat je biseksueel zou kunnen zijn, is dat je beseft dat het etiket biseksualiteit en de ideeën eromheen goed aanvoelen

Zelfs als je niet veel weet over biseksualiteit, maar merkt dat je over de term nadenkt en denkt dat het goed bij je past, is dat een teken dat je het misschien op een diep niveau verinnerlijkt. 

Dit kan gebeuren als je een biseksueel personage op tv ziet of naar een biseksuele YouTuber kijkt, of zelfs als je luistert naar een biseksueel persoon die over zijn of haar ervaringen praat en merkt dat je je echt identificeert met wat hij of zij zegt.

6. Tegenstrijdige gevoelens

Een zesde teken dat je biseksueel zou kunnen zijn is het hebben van tegenstrijdige gevoelens over het type relatie waarin je jezelf ziet. Bijvoorbeeld, als je bent opgegroeid in de veronderstelling dat je altijd met iemand van een ander geslacht zou eindigen, omdat dat nu eenmaal zo is geconditioneerd. Als je je dan plotseling een toekomst voorstelt met iemand van hetzelfde geslacht, of je – als man – voorstelt hoe het zal zijn om een man te plezieren in bed en niet hoe je een vrouw kunt behagen, dan zou dat erop kunnen wijzen dat je biseksueel bent.

Vrouw zoekt man: Dingen die je niet biseksueel maken

Oké, nu we weten wat biseksualiteit is en wat de tekenen zijn die erop wijzen dat je biseksueel zou kunnen zijn, laten we het eens hebben over wat biseksualiteit niet is

Het is tijd om de biseksuele mythes te ontkrachten!

Mensen stellen zichzelf vragen om erachter te komen of ze biseksueel zijn. Het is een volkomen legitieme oefening die bij de verkenning van onszelf hoort. Maar je moet jezelf wel de juiste vragen stellen en flexibel zijn met de antwoorden.

1.  Biseksualiteit is geen fase in je leven

Een klassiek biseksueel stereotype dat we allemaal kennen en haten is dat biseksuelen gewoon ‘in de war’ zijn of dat we allemaal door een fase gaan. 

Hoewel ik begrijp dat heel wat homo’s en lesbiennes als biseksueel uit de kast komen voor ze hun ware seksuele geaardheid beseffen, betekent dat niet dat alle biseksuele mensen gewoon homo of lesbisch zijn en dat ze vroeg of laat uiteindelijk uit de kast zullen komen.

vrouw zoekt man

2. Biseksualiteit is geen toneel

Sommige mensen beweren dat biseksuele vrouwen alleen biseksueel zijn om indruk te maken op mannen. Dit is een schadelijk stereotype omdat het het negatieve idee versterkt dat biseksuele vrouwen nep zijn en het alleen maar doen om aandacht van anderen te krijgen. In werkelijkheid zijn biseksuele vrouwen gewoon biseksueel omdat ze biseksueel zijn.

3. Biseksueel zijn betekent niet dat de aantrekking tot mannen en vrouwen gelijk verdeeld is.

Hoewel sommige biseksuele mensen een gelijkmatige verdeling in aantrekkingskracht ervaren – ik zou bijvoorbeeld zeggen dat mijn aantrekkingskracht tot mannen en vrouwen vrij gelijkmatig is – geldt dat niet voor ons allemaal. 

Biseksualiteit omvat ook transgenders en niet-binaire mensen. Biseksueel zijn en op transgenders vallen, maakt je niet automatisch panseksueel.

Test om te weten of ik biseksueel ben

Als de oplossing voor alle problemen het afleggen van een test zou zijn, zou niemand die problemen ooit hebben, toch? Ieder mens is een wereld. En nieuwsgierigheid is nog nooit verkeerd geweest. 

En voor alle biseksuelen die dit lezen en zich zorgen maken over hun eigen geldigheid als biseksueel: je hoeft niets te doen waar je je niet prettig bij voelt. Je hoeft geen etiketten te gaan gebruiken tenzij je er klaar voor bent en je hoeft er zelfs niet voor uit te komen totdat je je veilig en comfortabel voelt om dat te doen. 

Alleen jij kent je ware zelf en alleen jij kent je ware reis, dus neem je tijd, doe waar je je goed bij voelt, en waar je ook terecht komt, of het nu biseksualiteit is of een ander label, voel je nooit ongemakkelijk bij het ontdekken ervan. Je hoeft niet meteen 100% zeker van jezelf te zijn om je identiteit geldig te laten zijn. 

Het leven is een reis en we weten nooit waar we zullen eindigen.

Afspraak, de perfecte datingsite om te experimenteren en jezelf te leren kennen

Afspraak is de perfecte datingsite om je seksualiteit naar hartenlust te verkennen.  Onze gemeenschap – de grootste van ons land – bestaat uit liberale mensen op zoek naar het hebben van plezier. 

Dus of je nu biseksueel, hetero, panseksueel, of wat dan ook bent: iedereen is welkom. 

Bovendien is lid worden helemaal gratis. Waar wacht je nog op? 

Iemand is nu naar je op zoek.

Delen is liefhebben!

Summary
Hoe weet ik of ik biseksueel ben?
Article Name
Hoe weet ik of ik biseksueel ben?
Description
Heb je het vermoeden dat je biseksueel bent, maar weet je het niet zeker? Heb je fantasieën over beide geslachten? Da is dit het artikel voor jou.
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo