Hoe kan u uit de “friendzone” komen en haar verliefd maken? 15 verbazingwekkende trucjes!

Geschreven door Maaike Van de Berg Tips om te flirten

Hoe kan u uit de friendzone

De friendzone? Hebt u er ooit van gehoord? Waarschijnlijk wel. Er zijn toch wel veel friendzone memes op het internet. Het is ook één van de meest genoemde onderwerpen als het gaat om relaties tussen mannen en vrouwen, en niet bepaald romantische relaties, maar een met meer “verhitte” connotaties.

Nu, bestaat dit concept echt? En als dat zo is, hoe kan u er dan aan ontsnappen als ze u daar heeft gecategoriseerd? Nou, blijf doorlezen, want in dit artikel gaan we u leren wat u moet weten om uit de friendzone te komen en niet te sterven in het proces.

Wat is de Friendzone?

Laten we beginnen met het vertalen van deze term uit de Angelsaksische taal. “Friendzone” is een woord dat bestaat uit “Friend” dat vertaald wordt als vriend en “Zone” dat hetzelfde is in het Nederlands, zone. Dus de term in het Nederlands zou “vriendschapszone” zijn.

Nu, wat is er met dit ” vriendschapszone” ding? Nou, in principe wordt het gebruikt om te verwijzen naar die “vriend” status die een persoon kan hebben in het leven van een andere persoon, maar op een onvrijwillige manier.

Een beetje technisch, is het niet? Laten we het zo bekijken: ik weet zeker dat u op een gegeven moment een romantische interesse in een ander persoon hebt gehad, ofwel omdat u het gevoel hebt dat jullie goed bij elkaar passen, dat u veel interesses met elkaar gemeen hebt, ofwel omdat u gewoon een speciale band met hem of haar hebt gevoeld. Dan blijkt het blijkt dat die persoon, terwijl hij of zij misschien hetzelfde voelt als u, u niet ziet als een potentiële partner en besluit dat u beter af bent als vrienden.

Dit is wat op het internet vaak wordt aangeduid als “friendzone”, een fenomeen die meerdere mensen het meest treft.

Ik herinner me dat ik ooit, op zoek naar vrijstaande vrouwen in Amsterdam, de ideale vrouw vond. Ik vond haar zo leuk dat het haar afschrikte en ik werd direct in de vriendschapszone geplaatst.

Waarom kan het zijn dat u in de friendzone wordt geplaatst?

Dit kan om verschillende redenen gebeuren. Iets wat u moet begrijpen om mee te beginnen is dat een persoon geen obligatie heeft om uw gevoelens te beantwoorden op de manier die u graag zou willen, hoe verliefd u ook op hem of haar bent, en hoe veel u er ook voor over zou hebben om hem of haar een relatie te beginnen.

Vanaf dit punt is een van de belangrijkste redenen waarom u in de vriendenzone valt, dat de andere persoon simpelweg geen romantische belangstelling voelt en een vriendschap met u zoekt.

Dit is dus de typische “ik hou van je, maar dan als vrienden” en, om u de waarheid te zeggen, het is niet slecht, want we moeten leren accepteren dat we niet allemaal hetzelfde in elkaar zitten of hetzelfde voelen.

Een andere reden waarom u in de vriendschapszone geplaatst kan worden, en dit is dan het ergste scenario, is dat een persoon uw interesse in hem of haar heeft opgemerkt, en het op de één of andere manier in zijn of haar voordeel gebruikt, om uw hoop in een mogelijke relatie overeind te houden, maar die er nooit zal komen.

15 trucjes om uit de vriendschapszone te komen en haar verliefd te maken

Interessant is dat een van de grote mythes over de vriendschapszone is dat als u eenmaal erin geplaatst bent, het onmogelijk is om eruit te komen, en dit is iets waar ik het niet meer mee oneens zou kunnen zijn.

Als u in de vriendenzone bent geplaatst, maak u geen zorgen, ik zal u laten zien hoe u uit de vriendenzone kan komen met deze 15 geweldige trucs en tips.

Zeg vaarwel tegen de emotionele leegte waarin u leeft!

1. Begin met uzelf de waarde te geven die u verdient

Een van de belangrijkste problemen die zich voordoen als u in de vriendschapszone bent, is dat we de neiging hebben om veel belang te hechten aan de andere persoon, zelfs meer belang dan we onszelf geven.

Dit is, in ieder geval om te beginnen, verkeerd. Vooral als u op een eerste date wilt waar jullie op een gelijk niveau blijven staan. 

U kan een ander niet boven uzelf plaatsen, u moet voor uzelf zorgen en uzelf de waarde geven die u verdient; het gaat er niet om dat u hem of haar slecht behandelt of iets dergelijks, maar dat u uzelf niet slecht behandelt.

Als u weet dat u iets niet leuk vindt, het u een slecht gevoel geeft, of het u gewoon pijn doet, doe het dan niet alleen om er goed uit te zien voor haar. Er zijn heel mooie gebaren die u kunt maken voor de mensen waar u om geeft en die niet per se pijn doen of u een slecht gevoel geven.

2. Geef uzelf de tijd

Niet alles draait om de ander, hij of zij kan niet het middelpunt van uw leven zijn. Wanneer u zich in deze vriendschapszone bevindt, geeft u meestal al uw beschikbaarheid aan de andere persoon, en dit is een ernstige vergissing.

Ten eerste, gebeurt dit omdat u haar laat begrijpen dat u er voor haar bent 100% van de tijd dat ze u nodig heeft, ongeacht uw tijd of uw behoeften. Terwijl u aan de andere kant hemel en aarde zult bewegen om er te zijn als hij of zij u nodig heeft.

Is dit gezond? Nou, nee, helemaal niet.

Geef uzelf uw tijd, die net zo veel waard is als die van de ander, en voor u zou het juist nog meer waard moeten zijn. Doe andere activiteiten los van haar of hem, breng tijd door met uw vrienden, beantwoord geen berichten op het moment dat u ze ontvangt en ga vooral niet altijd naar haar toe om te helpen als ze u om “kleine gunsten” vraagt.

Het is niet om haar te negeren, maar om uw tijd de moeite waard te maken; laat haar begrijpen dat u ook dingen te doen hebt en tijd nodig hebt, en dat u er niet de hele tijd voor haar kunt zijn.

Dit zal u niet alleen helpen om uit de vriendschapszone te komen, maar zal u ook helpen om een gezondere relatie op te bouwen. Ik wil ook duidelijk maken dat als ze u in een noodgeval nodig heeft u niet moet aarzelen om haar te helpen, ze is immers nog steeds belangrijk voor u.

3. Iedere relatie moet een balans hebben tussen geven en nemen

Ja, we weten dat u alles voor hem of haar zou doen omdat u denkt dat hij of zij het waard is, maar dat betekent niet dat u moet geven en geven zonder er ooit iets voor terug te krijgen.

Probeer de dingen een beetje in evenwicht te brengen, vraag hem of haar ook om gunsten of laat hem of haar ook dingen voor u doen. Het hoeft niet iets materieels te zijn, iets zo eenvoudig als het helpen in tijden van nood is een manier om hem of haar wat tijd in u te laten investeren, net zoals u niet aarzelt om hem of haar te helpen.

In elke gezonde relatie moet u zoveel ontvangen als u geeft, op deze manier wordt een balans bewaard en een oogje in het zeil gehouden. En het gaat ook niet om het ontvangen van precies hetzelfde als u geeft, maar om iets gelijkwaardigs.

4. Toen niet constant dezelfde belangstelling

Soms kan de overmatige belangstelling die u toont een reden zijn waarom ze u niet zie als een potentiële romantische partner. Het heeft te maken met het altijd beschikbaar zijn voor hem of haar. Dit maakt dat hij of zij ervan uit gaat dat u nooit uw interesse in haar zal verliezen en dat u er nog zal zijn als ze u nodig heeft.

Als tip, behalve ook tijd aan uzelf te besteden, toon niet constant zo veel interesse in haar; hoe moeilijk het ook is, u moet haar laten geloven dat u niet meer dezelfde intensiteit van interesse in haar hebt, zonder te stoppen er voor haar te zijn.

Als u de bovenstaande trucjes volgt, bent u goed op weg om het te bereiken.

Maar vergeet niet om de zaken een beetje in evenwicht te houden, want als u uzelf op de lange termijn volledig ongeïnteresseerd toont, zal dat hetzelfde effect hebben als wanneer u te veel belangstelling in hem of haar toont.

5. Concurrentie is nooit slecht

Concurrentie is een van die factoren die ons drijft om te verbeteren, en in dit specifieke geval kan het uw grote bondgenoot zijn. Nu, wat bedoel ik met concurrentie? Nou, het uitgaan met andere vrouwen, om een sociaal leven te hebben naast haar.

Ik zeg u niet dat u uit moet gaan op blind dates of iets dergelijks, gewoon het gebruikelijke: ga uit met uw vrienden, zonder haar altijd in uw plannen te betrekken, vertel haar over uw laatste weekend, over die vrouw die u gekust heeft op het feestje of die andere die op u afkwam, of zelfs over die gekke avonturen die u hebt meegemaakt.

Objectief gezien is dit het gezondste wat je kunt doen, aangezien u ook wat van de constante stress zult wegnemen die voortkomt uit het denken over haar en de relatie die u (nog) niet hebt.

6. Verbeter!

Het belangrijkste levensproject dat u kunt hebben bent u zelf. U moet ook aan uzelf denken, om uzelf geven, en uzelf te verbeteren.

Leer nieuwe dingen, zorg voor uw gezondheid, verlies die extra “kilo’s” die u altijd al hebben gestoord of bouw de spieren waar u altijd al van gedroomd hebt, doe u altijd al hebt willen doen.

Dit zal u niet alleen helpen om haar aandacht te krijgen zonder het zelfs maar te proberen, maar u zal ook meer kunnen werken aan uzelf en uw toekomst.

7. Het doet nooit kwaad om te flirten, maar overdrijf niet

U hoeft niet altijd beleefd te zijn als u met haar bent. Met mensen flirten zit van nature in de mens, en het is één van de beste manieren om iemands aandacht te trekken, zolang het maar goed gedaan wordt.

Het gaat er niet om dat u constant flirt met andere vrouwen, maar dat u één of twee keer een opmerking laat vallen op de momenten die zij het het minst verwacht. Dit zal haar doen nadenken en het zal haar vooral een beetje jaloers maken.

Het gaat er hier om dat u niet bovenop haar zit door er alle aandacht aan haar te besteden. U moet goede tactieken gebruiken, laat hier of daar een opmerking vallen, reageer een paar keer, en neem dan een beetje afstand, richt uw aandacht op andere dingen, en vermijdt zelfs om snel op haar berichten te antwoorden.

Dit zal haar doen voelen dat u er bent… maar dat u er ook niet bent.

8. Breng haar in uw comfortzone

Hoe vaak bent u erop uit gegaan om te doen wat ze wil? Ik weet zeker dat het altijd zo is. Dus probeer het te veranderen; opnieuw gaat het om het in evenwicht brengen van de relatie, en u hoeft niet alleen belang te hechten aan de dingen die zij wil doen, uw interesses tellen ook mee.

Neem haar mee naar uw comfortzone, om die activiteiten te doen waar u zich het meest comfortabel bij voelt en zo zult u voor een paar momenten vergeten dat u diep van binnen op zoek bent naar een manier om uit uw vriendschapszone te komen.

Op deze manier verliest u niet alleen de zenuwen om iets te doen wat u misschien niet leuk vindt, maar opent u ook de mogelijkheid voor haar om u met andere ogen te zien, omdat mensen meestal hun meest interessante kant laten zien door te doen waar ze zich het prettigst bij voelen.

9. Het is belangrijk om het goed te kunnen vinden met haar vriendinnen

Niet voor niets zeggen ze dat vriendinnen een muur zijn die een man van een vrouw scheidt; hoewel het soms overdreven is, is het waar dat ze een zekere mate van invloed kunnen hebben op het feit of ze met u uitgaat of niet.

Daarom is het op een eerlijke manier overwinnen van haar vrienden of familieleden een effectieve manier om dichter bij haar te komen en zo toekomstige problemen te voorkomen.

10. Het geduld is een eigenschap die u nodig zal hebben

Wanhoop niet als u ziet dat de dingen de tijd nemen om te draaien, vergeet niet dat de eerste indrukken erg sterk zijn en het tijd zal kosten om die perceptie van u als “vriend” te veranderen.

Wees heel geduldig, want u zult het zeker nodig hebben, tenzij er een drastische gebeurtenis is die de manier waarop u er uitziet volledig verandert, maar ik zou er niet op rekenen.

Als u wanhopig wordt, wordt u waarschijnlijk gezien als iemand die “in nood” is, en het is precies de bedoeling dat u die indruk niet achter laat.

11. Oogcontact is belangrijk

Oogcontact is belangrijk, zolang u oogcontact kan maken, doe het dan, zolang u niet als een psychopaat overkomt in het proces.

Een techniek die ik aanraad is om in haar ogen te staren op die momenten dat zij iets zegt dat u echt interesseert (geloof me, doen alsof u geïnteresseerd bent werkt niet en kan u op den duur in de problemen brengen), of wanneer ze lacht om de één of andere grap die u vertelde.

Of net wanneer ze het het minst verwacht, en als jullie eenmaal oogcontact maken, probeer het dan vast te houden gedurende een paar seconden.

12. Fysiek contact is ook belangrijk

Net zoals oogcontact belangrijk is, is lichamelijk contact dat ook. Het gaat er niet om om haar op ongepaste momenten te pakken te krijgen of misbruik te maken van het vertrouwen dat jullie in elkaar hebben.

Een streling, een onverwachte handgreep, licht contact, het “perongeluk” aanraken van haar hand… Dat soort lichamelijk contact zal geleidelijk haar interesse in u vergroten en zelfs fysieke spanning tussen jullie creëren of verhogen.

Onthoud dat er een limiet is, en dat u moet oppassen dat u niet overdrijft.

Uiteraard kan u dit advies overslaan als u online date op dating sites voor volwassenen.

13. Leer de situatie te lezen

Dit is een belangrijke vaardigheid, en u moet weten hoe u een moment moet lezen. U kunt u namelijk niet altijd op dezelfde manier gedragen omdat dit meestal afhangt van de situatie.

Daarom is het weten hoe u de tijd en plaats moet lezen een sociale vaardigheid die u onder de knie moet krijgen om te weten hoe u uit de vriendschapszone komt.

U moet leren detecteren wanneer het goed is om iets te doen, wanneer u het op moet geven, wanneer u er moet zijn, wanneer niet. U moet weten hoe u moet reageren op de situaties waarmee u te maken hebt, en wel op de juiste manier.

Dit zal u ook helpen bij het kiezen van de juiste tijden om wat lichamelijk contact of oogcontact te maken.

14. Vermijd de term “vriend” bij het aanspreken van die persoon

Vermijd het gebruik van het woord “vriend”. Als u de persoon tot wie u zich aangetrokken voelt op deze manier aanspreekt, zal u er hoogstwaarschijnlijk in slagen om uzelf in hun vriendschapszone te plaatsen.

Ze zeggen dat woorden de werkelijkheid vormgeven, en dit is een duidelijk voorbeeld. Vermijd dit soort termen, kies ervoor om andere manieren te gebruiken om naar haar te verwijzen, hetzij door haar naam, hetzij door een of andere aanhankelijke bijnaam die u voor haar hebt.

15. Forceer geen relatie waar er geen is

Tot slot is de laatste tip die ik u geef dat u niks moet forceren. Het kan zijn dat u niet bedoelt bent om samen met die persoon te zijn, en het is op dit punt dat u moet beslissen of u hun vriendschap verliest of leert te leven met de realiteit dat jullie niet samen een relatie zullen beginnen, zoals u dat zou willen.

Vergeet niet dat het in de vriendschapszone zijn uiteindelijk een eigen keuze is. U bent er omdat u haar wilt laten zien dat u meer bent dan een vriend en u niet in staat bent om die relatie die u met haar hebt los te laten, hoeveel schade ze ook aan u toebrengt.

U laat die persoon in principe uw leven dicteren.

Conclusie

Hou in gedachten waar de persoon die u leuk vindt vandaan komt. Het daten van vrouwen uit Maastricht is niet hetzelfde als het daten van vrouwen in Utrecht

Persoonlijk raden we u altijd aan om uzelf op de eerste plaats te zetten en om, als u ziet dat er geen mogelijkheid is om meer dan een vriendschap te hebben met iemand, een beslissing te nemen, ofwel om het hebben van een liefdevolle relatie met die persoon op te geven en een oprechte vriendschap te hebben, ofwel om er volledig bij weg te lopen.

U moet leren uzelf te waarderen en uzelf lief te hebben, er zullen andere mogelijkheden komen en andere mensen om een mooie relatie mee te hebben.

Maar, voor het geval u denkt dat u op zijn minst een kans hebt…

Spring in het diepe en durf om uit de friendzone te komen en haar verliefd te maken!

En u, hebt u deze situatie ooit meegemaakt? We horen graag over uw ervaring en hoe u die schijnbaar hopeloze vriendschap zonder “iets meer” hebt opgelost.

Delen is liefhebben!

Summary
Hoe kan u uit de "friendzone" komen en haar verliefd maken? 15 verbazingwekkende trucjes!
Article Name
Hoe kan u uit de "friendzone" komen en haar verliefd maken? 15 verbazingwekkende trucjes!
Description
De friendzone? Hebt u er ooit van gehoord? Waarschijnlijk wel. Er zijn toch wel veel friendzone memes op het internet. Het is ook één van de meest genoemde onderwerpen als het gaat om relaties tussen mannen en vrouwen
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo