Daten in Almere

Geschreven door Maaike Van de Berg Stad

Daten in Almere

Overweeg je naar Nederland te verhuizen of ben je gewoon op zoek naar een verandering van omgeving? Dan zou Almere de perfecte plek voor jou kunnen zijn. In dit artikel hebben we het namelijk over de verschillende redenen waarom Almere zo een geweldige stad is om nieuwe vrouwen te leren kennen en om vrouwen te daten.

Almere is één van de bekendste ‘nieuwe steden’ van Nederland, een bouwkundig hoogstandje. Het is ook de grootste zelfbouwstad in het land, nergens vind je zo’n groot en divers aanbod met kavels waarop je zelf een huis mag ontwerpen en bouwen. Geen wonder dat de bevolkingsomvang van Almere die van Amsterdam snel nadert en zeker zal overtreffen. 

Een beetje geschiedenis

In de oorspronkelijke plannen voor deze regio was de grond bestemd voor de landbouw. Na de Tweede Wereldoorlog was er echter behoefte aan woningen voor de snelgroeiende bevolking van Amsterdam. En werden er twee steden gepland in Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. 

De stad Oostelijk Flevoland werd Lelystad. De stad Zuidelijk Flevoland heette in de vroege ontwerpen nog Zuidweststad, maar werd in de jaren zeventig Almere genoemd, naar de naam van het meer van Almere, de middeleeuwse naam van de Zuiderzee.

Het eerste huis in Almere werd in 1976 opgeleverd. In 1984 werd Almere een officiële gemeente. Oorspronkelijk werd Almere opgevat als een stad met meerdere centra. Dit idee werd later achterwege gelaten ten gunste van de bouw van wijken zoals Tussen de Vaarten. 

Hieronder hebben enkele van de redenen samengevat waarom veel mensen overwegen om in Almere te gaan wonen.

Bouw het huis van je dromen

Na het leren kennen van de vrouw van jouw dromen in Almere beginnen jullie na te denken over waar jullie willen gaan wonen. Wat een grote aantrekkingskracht is voor velen is de mogelijkheid om je eigen huis hier te ontwerpen en te bouwen. 

Het is na de financiële crisis van 2008, is door de gemeente het grootste woongebied van Nederland gecreëerd, ontwikkeld en gebouwd door de eigen bewoners. Deze woningen dragen bij aan de unieke aantrekkingskracht van Almere.

Ontdek de lokale natuur

Als je een wandeling met je partner plant, of als je vrouwen wilt leren kennen in Almere, dan zijn er verschillende plekken die je hiervoor kunt bezoeken en tegelijkertijd te genieten van de prachtige natuur. Je hebt er echt alles, van bossen, parken en stranden tot een overvloed aan water

Almeerderhout is het grootste bosgebied van Almere en bestaat uit vier verschillende bossen met elk een eigen uitstraling. Je kunt ook de natuurgebieden Oostvaardersplassen en Lepelaarsplassen bezoeken. Dit zijn beiden unieke natuurgebieden voor Nederland, én Europa. Met volop riet, water, moeras, ruige grasvlaktes en wilde dieren. In beiden zijn er diverse wandelingen en fietsroutes die je kunt maken, die leuk zijn voor jong en oud.

afspraakje hebt in Almere

Veel mogelijkheden om nieuwe mensen te leren kennen in Almere

Als je een afspraakje hebt in Almere kan je genieten van vele activiteiten die Almere te bieden heeft. Je kunt het winkelcentrum op het voetgangersplein Belfort bezoeken, genieten van theatervoorstellingen, exposities en concerten in de Kunstlinie Almere Flevoland, of zelfs watersporten op het Weerwater of op de Noorderplasse.

Thermen La Mer

Ben je op zoek naar een ontspannend uitstapje met je partner, ver weg van de stress van de moderne wereld? Thermen La Mer is een prachtig wellnesscentrum in de wijk Almere Haven en biedt precies waar je naar op zoek bent.

Het is omringd door bossen, iets dat dit echt een vredig en rustig resort maakt. Het heeft een ruime keuze aan behandelingen en activiteiten om je te helpen ontspannen en revitaliseren.

Geniet van een ontspannende massage met je partner, verwen jezelf in de luxueuze spa, verfris je lichaam in een van de zeven sauna’s, of neem een duik in de thermen.

Waar je ook voor ook kiest, je zult Thermen La Mer zeker verlaten met een echt ontspannen en opgefrist gevoel. Klaar voor een onenightstand in Almere.

Almeerderstrand

Dit is een fantastisch strand in de buurt van Almere Poort en direct naast de A6-brug die naar Muiderberg gaat.

Het gouden zand strekt zich hier uit tot het water van het Ijmeer, iets dat aantoont dat het Almeerderstrand relatief intact is gebleven. Maar mooier nog, het is een geweldige plek om vrouwen te leren kennen.

Strandrestaurant Poortdok is een heerlijke plek om te genieten van een maaltijd en een drankje, en de perfecte plek om een vrouw mee uit te nemen als je haar wilt versieren. Aan de andere kant van het strand ligt de Marina Muiderzand, waar enkele grote jachten en vissersboten liggen.

Om plezier te hebben en je te ontspannen terwijl je vrouwen ontmoet, hoef je niet verder te kijken dan dit fantastische strand.

daten in Almere boottochtje

Boottocht in Almere

Wat is een betere manier om een vrouw te versieren dan haar mee uit te nemen op een boottochtje over de uitgestrekte watervlakte rond Almere? Er zijn veel verschillende tours beschikbaar, zowel privé als met een groep. Stel je voor dat je een vrouw ontmoet op je favoriete datingsite, Afspraak, en je haar uitnodigt voor een romantische privé boottocht. Dan kan ik je garanderen dat de avond zeker niet meteen eindigt na de rit.

Het Weerwater is een van de belangrijkste meren in Almere en biedt fantastische fotomomenten en prachtige waterlandschappen om te bewonderen.

Sommige boottochten zorgen ook voor eten en drinken, en als je geluk hebt en kinderen hebt, mogen zelfs de kleintjes proberen de boot te besturen, uiteraard onder toezicht.

Date in de Bowling Almere

Perfekt voor als je iemand bent die er van houdt om een traditionele date te organiseren in Almere. Bowlen is een activiteit die puur genot gerandeert voor koppels.

Bowling Almere heeft 24 banen, verlicht met spectaculaire ledverlichting en projecties. Het hele complex is onlangs gerenoveerd, is goed onderhouden, en ziet er fantastisch uit. Bovendien is het voorzien van airco wat een voordeel is bij het spelen van een sport als bowlen waar je je veel bij beweegt.

Naast de bowlingbanen is er ook een gastronomische grill om samen met je date van te genieten, een biljart- en dart ruimte, een buitenterras om te genieten van een drankje, en een café.

Bowling Almere heeft zoals je kunt zien heel veel te bieden om een leuke date te hebben en je uren te vermaken.

Bezoek een minder bekende plaats

Als je in de stemming bent om iets ongewoons te bezoeken in Almere, overweeg dan eens een bezoek aan Kasteel Almere, een half afgebouwd kasteel dat een hotel had moeten worden.

De bouw van dit hotel begon in het eind van de jaren ’90, maar het werd nooit voltooid. Aanvankelijk was het de bedoeling dat in het kasteel verschillende belangrijke evenementen en bijeenkomsten zouden plaatsvinden, zoals trouwerijen.

De financiering was echter niet voldoende om het project te voltooien. Vandaag is het helemaal verlaten en hebben alleen de vleermuizen er hun huis gevonden. De moderne kasteelruïnes zijn niet erg populair, dus dat biedt je de gelegenheid om deze nauwelijks bekende bezienswaardigheid helemaal in je op te nemen en om unieke foto’s te maken.

Delen is liefhebben!

Summary
Daten in Almere, er is voor elk wat wils
Article Name
Daten in Almere, er is voor elk wat wils
Description
Overweeg je naar Nederland te verhuizen? Almere zou de perfecte plek kunnen zijn. Het is een geweldige stad om nieuwe vrouwen te leren kennen en te daten
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo