Verschillen tussen online en in het echt daten

Geschreven door Tips om te flirten

online en face-to-face daten

Weet je niet zeker of je je romantiek online moet voortzetten of in person op een date moet gaan? Lees de waarheid over de verschillen tussen online en face-to-face daten.

Online daten wordt steeds populairder. 

We zijn minder met elkaar gaan communiceren in het echte leven door gebrek aan tijd en soms gewoon door onze eigen luiheid. 

Andere keren hebben we geen zin om moeite te doen om onszelf te verzorgen om er aantrekkelijker uit te zien en geven we daarom de voorkeur aan online relaties.  Anderzijds is het niet altijd gemakkelijk om een afspraak in te plannen om iemand te zien die je leuk vindt.

En ik ga het niet eens hebben over de pandemie, want hoewel die een aantal goede dingen heeft gebracht, willen de meesten van ons dat het over en voorbij is, zodat we terug kunnen naar de normaliteit. 

Maar afgezien van de moeilijkheden bij afspraakjes tijdens een pandemie, lijkt een eerste afspraakje voor de koffie tegenwoordig niet een beetje ouderwets? 

Het internet is echter een heel andere zaak. 

Het heeft tegenwoordig niet alleen de jongeren in zijn netwerk verstrikt, maar ook de oudere generaties. 

Als jij een van die mannen bent die worstelen om de vrouw van je leven te vinden, moet je de wereld van de online datingsites verder verkennen om echt iets te maken van je dates.

Dus hoe verschillen deze twee manieren van daten, online en offline? Wat zijn de voor- en nadelen van elk?

Dat zullen we in dit artikel bespreken.

Voor- en nadelen van online datingsites

Wat maakt datingsites als Afspraak zo populair?

Om vele redenen: vrijwillige anonimiteit en de duizenden mogelijkheden die het biedt. Maar ook omdat het ontworpen is om de mogelijkheden van de gebruiker om te vinden wat hij zoekt, te maximaliseren.

Je kunt in je profiel zoveel over jezelf vertellen als je wilt, hoewel dat niet strikt noodzakelijk is. Maar hoe meer informatie u geeft, hoe groter de kans dat je iemand vindt die dezelfde interesses heeft en bij je past. 

Maar ik moet je waarschuwen: overdrijf het ook niet. Te veel informatie kan er een beetje raar uitzien. 

Niemand die je profiel voor het eerst leest, wil weten dat je oma deze zaterdag is overleden en dat je close met haar was. 

Hoe dan ook, mijn punt is dat je kunt chatten voor je eigen plezier of gewoon berichtjes kunt sturen, zonder veel details over jezelf te geven (als je dat niet wilt).

Daten op online datingsites

De voordelen van het leren kennen van nieuwe mensen op het internet

  1. Je hoeft niet meteen berichtjes te antwoorden. Er is altijd tijd om grondig na te denken over wat je wilt zeggen voordat je antwoordt.
  2. Soms is het makkelijker om te praten met iemand die je nog niet kent. Als je bijvoorbeeld introvert bent, maar je wilt je gevoelens of gedachten met iemand delen, dan is communicatie via het internet misschien net wat je nodig hebt. De mensen die je in je dagelijks leven omringen en die constant dicht bij je staan, zijn immers niet altijd de beste om mee te praten.
  3. Een brede sociale kring opent altijd je geest. Soms biedt het veel nuttige informatie en een verscheidenheid aan ervaringen. Wat er ook gebeurt, je zult baat hebben bij deze vorm van communicatie.
  4. Je hoeft je geen zorgen te maken over je fysieke verschijning. Tenminste niet totdat je afspreekt om je nieuwe vriend(in) in levenden lijve te ontmoeten.
  5. Je kunt je connectie met het internet op elk moment verbreken. Zelfs als iemand daar aanstoot aan neemt, maakt dat niet uit, je zult hem waarschijnlijk nooit meer zien. En de persoon zal dus niet de kans krijgen om het tegen je op te nemen.

Het grootste nadeel van online dating is dat je niet zeker weet of iemand is wie hij zegt dat hij is, althans in het begin. Het is immers absoluut onmogelijk te raden wie er precies aan de andere kant van het scherm zit.

Voor- en nadelen van daten in het echt

Communiceren via het Internet biedt de mogelijkheid om snel met veel mensen kennis te maken. En het is de eenvoud van dit proces dat mensen ontspant. 

Maar hoe zit het in het echte leven? Wel, het heeft zeker ook voordelen. 

En hier zijn de twee belangrijkste voor je:

1. In het echte leven kun je meteen zien hoe de persoon voor je is.

Je kunt hun uiterlijk onmiddellijk beoordelen en zien of je hen aantrekkelijk vindt of niet, gewoon door naar hen te kijken. Op het internet kun je alleen een foto zien, die je een idee kan geven over de persoon, maar je zult nooit weten of ze echt zijn wie ze zeggen dat ze zijn.

2. In levende lijve heb je de mogelijkheid om het meest onderschatte zintuig van allemaal te gebruiken: de tastzin.

Het internet geeft je die mogelijkheid niet. We bedoelen niet dat je je date moet aanraken op je eerste date, alleen dat je beiden die mogelijkheid bij de hand hebt – ik zou het niet beter kunnen zeggen. 

Flirten het echt

Er zijn nog veel andere voordelen van een eerste date in het echt hebben, maar die zijn zo voor de hand liggend en bekend dat het waarschijnlijk geen zin heeft om ze allemaal op te sommen. Laten we eens kijken naar de belangrijkste nadelen:

  1. Bij afspraakjes in het echt moet je bijna altijd een gezellige plek zoeken om af te spreken, vooral als het koud is. Maar als je online date, zit je altijd aan de andere kant van het scherm in een comfortabele stoel en is er weinig stress of angst.
  2. Als een afspraakje niet goed loopt, is het veel moeilijker om weg te gaan.  Aan de andere kant, als je online bent, zeg je gewoon gedag en zet je de computer uit, of welk apparaat je ook gebruikt. 
  3. In het echte leven is anonimiteit nooit verzekerd. Stel je voor dat – om wat voor reden dan ook – je niet wilt dat iemand je ziet met je date. Die mogelijkheid zal er altijd zijn.  Ik zag eens een echtpaar uit het dorp van mijn vader (minder dan 1000 inwoners) op een afgelegen eiland in Zuidoost-Azië. Dus stel je voor wie jou in jouw stad zou kunnen zien met “die andere”, hoe ver je ook uit je buurt bent.

Hoe dan ook, zelfs na het in detail bestuderen van de voor- en nadelen van de twee verschillende manieren van daten kun je je afvragen: maar welke van de twee methoden is beter om iemand te leren kennen? De keuze is aan jou! Oordeel zelf wat het beste bij je past.

Afspraak: de meest populaire online datingsite in Nederland

In de tussentijd kun je je gratis inschrijven Afspraak, de grootste gemeenschap van liberale mensen in Nederland. 

Wat heb je te verliezen?

Delen is liefhebben!

Summary
Online en face-to-face daten, verschillen tussen
Article Name
Online en face-to-face daten, verschillen tussen
Description
Weet u niet zeker of u uw romance online of persoonlijk wilt voortzetten? Lees de waarheid over de verschillen tussen de twee
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo