De beste tips om met vrouwen te flirten in Haarlem

Geschreven door Arjan Jansen Stad

Flirten in Haarlem

Flirten in Haarlem kan een geweldige ervaring zijn, want het is een charmante stad vol cultuur, cafés, winkels en restaurants. Het is ook een stad met enkele van de beste musea en wereldberoemde kunstwerken in Nederland. 

Haarlem wordt regelmatig verkozen tot een van de beste winkelsteden van het land. Er is genoeg om je met je partner of date te vermaken, waaronder boottochten op de rivier, wekelijkse markten, en nog veel meer.

Haarlem is een stad die bekend staat om zijn hofjes, en er zijn prachtige groene ruimten verborgen achter vele eenvoudige straatjes, waarvan de meeste uit de middeleeuwen dateren. 

De tuinen zijn omringd door woonplekken voor daklozen die werden gebruikt om arme en ongehuwde vrouwen of weduwen onder te brengen.

Haarlem, oorspronkelijk een oude Middeleeuwse stad, is met de oude gebouwen, geplaveide straten en kronkelende waterwegen een van de meest fotogenieke bestemmingen in Nederland.

Haarlem, het kleine Amsterdam

Haarlem is gemakkelijk bereikbaar met de trein (slechts een kwartier vanaf Amsterdam Centraal) en wordt vaak een verkleinde versie van zijn meer beroemde buurstad genoemd.

Maar door Haarlem met zo een blik te bekijken, bewijst men een slechte dienst aan een stad die een eigen, levendige sfeer heeft, een overvloed aan geschiedenis, architectuur uit verschillende periodes en een geheel eigen, bloeiende cultuur.

Haarlem is een prachtige historische stad, gelegen aan de Spaarne rivier en ligt op niet meer dan 20 kilometer van Amsterdam. De internationale toeristen lijken eindelijk de vele charmes van de stad te hebben ontdekt, en elk jaar vinden steeds meer bezoekers hun weg hierheen. Of je nu alleen voor het toerisme komt of in deze stad woont, vrouwen en mannen leren kennen is een alledaagse gebeurtenis.

Haarlem heeft voor elk wat wils.

Een snelle blik op het stadscentrum maakt duidelijk waarom. Haarlem heeft een prachtige oude binnenstad met veel indrukwekkende gebouwen. Aangezien de stad de woonplaats was van verschillende Nederlandse schilders van wereldklasse, waaronder Frans Hals, is er genoeg kunst te zien. 

En als jij en je partner allebei van winkelen houden, is een dagje Haarlem ook een goed bestede dag, want de stad is meerdere malen uitgeroepen tot de beste winkelstad van het land. Andere steden mogen die titel opeisen, maar de binnenstad van Haarlem biedt ontegenzeggelijk een kleurrijke mix van grote winkelketens, boetiekjes en kunstgalerijen.

Om nieuwe vrienden te maken is er een ruim aanbod aan bars en restaurants. Kortom, als je er niet woont, is Haarlem wel een bezoekje waard.

Als je je afvraagt of de beroemde wijk Harlem in New York City naar deze eens machtige Nederlandse stad is genoemd, dan heb je het bij het juiste eind.

Dingen om met je date te doen in Haarlem

Je hebt een bijzondere vrouw ontmoet op je favoriete datingsite: Afspraak.nl. Nu is de volgende stap een date plannen in Haarlem.

De bezienswaardigheden waar Haarlem het meest bekend voor staat zijn het charmante historische centrum en de mooie kunstmusea. Je krijgt een goed idee van wat de stad te bieden heeft door gewoon een tijdje door de straten van het centrum te slenteren, aangezien daar het merendeel van de historische gebouwen te vinden zijn en ook de meest prominente musea van de stad.

Musea

Haarlem telt maar liefst 14 musea, groot en klein, dus het zal niet moeilijk zijn om de kunst en geschiedenis van deze stad te bewonderen met zo veel opties. De meest bekende, en ook de meest geschikte om met je date te bezoeken, zijn: 

Teyler’s Museum 

Breng wanneer je in Haarlem bent ook een bezoek aan het prachtige 18e-eeuwse Teyler’s Museum en leer meer over de ideeën en ontdekkingen uit de Verlichting. Hier wordt je ondergedompeld in de kunst, natuurgeschiedenis en wetenschap van de stad. Het museum werd geopend in 1784, wat dit het oudste museum van Nederland maakt. De interessante collectie is zeer uitgebreid en doet denken aan 18e-eeuwse kunst- en rariteitenkabinetten, een kast waarin een verzameling van kunst en rariteiten kon worden bewaard. Naast een uitstekende collectie schilderijen en tekeningen, waaronder werken van Rembrandt en Michelangelo, is er een grote collectie fossielen, mineralen en oude wetenschappelijke instrumenten te zien.

Frans Hals Museum

Dit museum is vernoemd naar een van de meest bekende Nederlandse schilders uit de Gouden Eeuw. Het heeft een mooie collectie Nederlandse kunst uit deze tijd te bieden. In de Gouden Eeuw steeg de kunst tot nieuwe hoogten in Haarlem. De enorme economische welvaart en rijke burgerij van Haarlem zorgden voor een enorme vraag naar kunst. Zo bloeide in de 17e eeuw een artistieke gemeenschap op in de stad, en ontwikkelden Hals en zijn Haarlemse collega’s schilderstijlen die voor een revolutie in de kunstwereld zorgden. Je kunt een grote verzameling van werken van Frans Hals in dit museum bekijken. Het Frans Hals Museum heeft ook nog een aparte locatie op de Grote Markt met verschillende zalen met moderne kunst.

Museum Haarlem

Tegenover het Frans Hals Museum biedt dit kleine museum een kijkje in het oude Haarlem. Tijdens de Gouden Eeuw, bloeide de stad op dankzij de internationale handel. Dit zorgde voor enorme economische welvaart en een rijke burgerij in Haarlem. Je kon zelfs zeggen dat de stad toen in concurrentie stond met Amsterdam. In die tijd was de stad een haven aan het grote Haarlemmer Meer, met de Noordzee op slechts vijf kilometer afstand. Door het overstromingsrisico, werd het meer uiteindelijk drooggemalen, om zo de scheepvaart in stand te houden via kanalen maar het overstromingsrisico te verminderen. 

Haarlem was niet alleen de tulpenhoofdstad, maar stond ook bekend om de productie van ook wol, zijde, kant, damast, meubelen, pijpen (met goedkope, plaatselijk geteelde tabak) en grote hoeveelheden bier. De Haarlemmers waren beruchte bierconsumenten. Het was een populaire ontbijtdrank en de gemiddelde persoon dronk zes pinten per dag

Wat te doen als je een date hebt in Haarlem

Het Patronaat

Je kunt een weekendje naar Het Patronaat, het grootste poppodium van Haarlem waar je live muziek kunt beschouwen. Hun vrijdag- en zaterdagavond programma’s zitten meestal vol, dat zijn namelijk hun bekende dansavonden. Ideaal om nieuwe vrienden te maken of voor een one-night stand.

Spaarndam

Spaarndam is een schilderachtig oudhollands dorpje, deels gelegen in de gemeente Haarlem. Het heeft een leuke haven, een aantal restaurants en ook wat bars. Het is gemakkelijk te bereiken vanuit het centrum van Haarlem en is beroemd vanwege het standbeeld van Hans Brinker, de jongen die zijn vinger in de dijk stak en Haarlem van de overstroming redde. 

Je kunt er uitstekende plekjes vinden om te genieten van een uitstekende kop koffie of een glas koud bier. Het is een alleen nog maar toegankelijk voor voetgangers, wat betekent dat er geen auto’s of trams passeren.

Haarlem, één van de grootste brouwerssteden

Bierbrouwen is voor Haarlem een zeer belangrijke industrie geweest. Vanaf de 14e eeuw ontwikkelde de bierbrouwerij zich van een activiteit als koken, die iedere huisvrouw verrichtte, tot een industrie. Haarlems eigen bier, dat in 1995 opnieuw werd gebrouwen, is Jopenbier of Jopen.

Er zijn veel plaatsen waar je dit type bier kunt gaan proeven. Of je nu een rustige avond met je date wilt doorbrengen of liever met je vrienden uit gaat, zijn er vele mogelijkheden:

Proeflokaal In den Uiver

Dit is een mooi en ouderwets proeflokaal, recht tegenover de Bavo Kerk gelegen. In den Uiver biedt een breed assortiment bier, en heeft bovendien erg vriendelijk personeel. Op zondagavond en donderdagavond hebben ze hier gratis jazzavonden.

Tierney’s Irish Pub & Restaurant 

Deze pub ligt net naast de Grote Mark, en is de enige traditionele Ierse pub in Haarlem. Het is de ideale plek om leuke en aardige mensen te ontmoeten en bovendien tonen ze hier alle belangrijke sportevenementen.

Delen is liefhebben!

Summary
Daten in Haarlem. Waar moet ik beginnen?
Article Name
Daten in Haarlem. Waar moet ik beginnen?
Description
Daten in Haarlem kan een geweldige ervaring zijn, want het is een charmante stad met veel cultuur, cafés, winkels en restaurants voor elk wat wils.
Author
Copyright ©
Afspraak
Logo